SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Mahallede Alt Yapı Yenileme

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:30:46
İki Mahallede Alt Yapı Yenileme
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Malatya merkez mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Çavuşoğlu ve Salköprü Mahalleri’ne yoğunlaşan MASKİ, bu mahallelerin içmesuyu alt yapısını tamamen yenileyecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Çavuşoğlu ve Salköprü Mahalleleri’nde devam eden çalışmaları inceledi. 

Her iki mahallenin içmesuyu alt yapısının tamamen yenileceğini kaydeden MASKİ Genel Müdürü Dr. Özdemir, PVC ve Asbest boruların yerine daha temiz, daha kaliteli, daha uzun ömürlü olan duktil boruların döşeneceğini söyledi. Çalışmaların en kısa zamanda biteceğini belirten Dr. Özdemir, “Malatya merkez başta olmak üzere 11 ilçemizde çalışmalarımız ve yatırımlarımız devam ediyor. Çavuşoğlu ve Salköprü bölgesinde sular ikinci kattan itibaren yukarı katlara çıkmıyordu. Bu konuda bir çok şikayet almıştık. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu bölgelerimizde pilot çalışma başlattık. Sorunun sebeplerini araştırarak çözüm ürettik. Her iki mahallemizin sokaklarında artık birer vanamız olacak. Arıza olan yerler haricinde diğer sokakta yaşayan vatandaşlarımız artık arızalardan etkilenmeyecek. Özellikle bu mahallerimize gelen suları online olarak izleyebileceğiz. Asbest ve PVC boruları değiştirerek, yerine duktil boruları yerleştiriyoruz. Arıza sayısını minimuma indirecek güzel bir çalışma oluyor. 25 bin metreyi bulacak bir çalışma olacak. Buranın maliyeti yaklaşık olarak 2.5 milyon TL. Çalışmanın sonunda vatandaşlarımız daha temiz ve daha güvenilir bir su içecekler. Arızaları unutacaklar. Üst katlara su çıkmama sorunu da ortadan kalkmış olacak. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı İsmail Kurtoğlu, “Mahalle muhtarı olarak üstümüze düşen görevi yapacağız. İşlerin daha hızlı yürümesi ve aksamaması açısından devamlı çalışmanın olduğu bölgede MASKİ ile görüş alış verişinde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın yardımcı olmaları hususunda desteklerimizi sunacağız. Çavuşoğlu Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımdan ricam MASKİ ekibine yardımcı olsunlar. Biz elimizden gelen desteği sunacağız ve hizmetlerinde olacağız” diye konuştu. Muhtar Kurtoğlu, çalışmalardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ve MASKİ ekibine teşekkür etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız