SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Mahkeme İstemi

A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya'ya ikinci İş Mahkemesi ve Ticaret Mahkemesi kurulmasına ilişkin talebi Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ilettiklerini kaydetti.

Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, AKP iktidarıyla Türkiye'deki adalet binalarının daha modern yapılara taşındığını belirterek, 8 yılda 122 adalet sarayının yapıldığını, 25 adalet sarayının inşasının devam ettiğini, 80 adalet sarayının da proje ve ihale çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti. Malatya'daki adalet alanındaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Ölmeztoprak, Malatya'nın il ve ilçelerindeki cezaevlerindeki tutuklu ya da hüküm giymiş
kişilerin uygun ortamlarda cezalarını görmesi ve topluma tekrar kazandırılmasının önemli olduğunu, bunun için Adalet Bakanlığı ve Ceza İnfaz Kurumu tarafından Malatya Cezaevi'nin genel onarımı için 154 bin TL, adalet binası ve lojmanlarının onarımı için 156 bin TL ve Arguvan ilçesi adalet binasının onarımına da 41 bin TL olmak üzere Malatya'daki cezaevleri ve adalet binalarının onarımı için bu yıl 351 bin harcama yapıldığını açıkladı.

Ölmeztoprak, "Onarım çalışmaları bu yıl sonunda tamamlanacak. Malatya adalet binası ve lojmanlarının daha güzel yapıya kavuşması için 2011 yılında da ödenek ayrılması için girişimde bulunduk. Malatya'ya ikinci İş Mahkemesi ve Ticaret Mahkemesi kurulmasına ilişkin talebi de Adalet Bakanımız Sadullah Ergin'e ilettik. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun gündemine alınması ve bakanlık tarafından gerekli çalışmaların yapılması hususunda konunun takipçisi olacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız