SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Malatya Sevdalısı' İçin

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yerel kültürel ve tarihsel araştırmaları ile bilinen merhum Araştırmacı-Yazar Ahmet Şentürk ve Araştırmacı-Yazar Hüseyin Çolak, "İki Malatya sevdalısı" adlı düzenlenen tören ile anıldılar.

İnönü Üniversitesi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Malatya Araştırmaları Derneği'nin ortak organizasyonu ile Araştırmacı-Yazar Ahmet Şentürk ve Araştırmacı-Yazar Hüseyin Çolak'ı anmak için düzenlenen "İki Malatya sevdalısı" adlı panel İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda yapıldı.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile birlikte çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Şentürk ve Çolak aileleri katıldılar.

Malatya Araştırmaları Derneği Başkanı ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, "Malatya'nın yerel kültür ve yerel tarihi bizi biz yapan unsurlardır. Bu nedenle Malatya'nın yerel kültür ve tarihine değer veren insanları tanımak ve tanıtmak bizlerin görevidir. Ne hikmetse bizim toplumumuz da ölen insanları anmak, onların fikirlerini anlatmak adet olmuştur. Ama şu salonda bir sürü insan sayabilirim, yaşayan kültür insanlarımıza sağ iken sahip çıkılmalı. Bundan sonra belediye'den kültür
insanlarımızın isimlerinin önemli noktalara verilmesini istiyoruz. Eski belediye meydanına bir kültür insanımızın isminin verilmesini istiyoruz" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz ise, "Bu iki isme Malatyalıların çok şey borçlu olduğuna ben kalben inanıyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, "Malatya'nın kültür ve tarihi için fedakarlıklar göstermiş olan iki insanın anıldığı böylesi bir törende bulunmaktan çok mutluyum. Onlar hiç bir karşılık beklemeden çalışma hayatları boyuncu kendilerini ailelerine karşı ve işlerine karşı bir yaşam sürdürürken, ben yaşadığım kente neler verebilirim diye soru sormuş kişilerdir. Gerçekten yaşarken kendilerine fazla değer verilmedi, ama onların bu toplum için ne kadar değerli insan olduğu hepimizce aşikar. Malatya Belediyesi olarak bu tür etkinliklere destek verip, Malatya'nın kültür ve tarihine sahip çıkan insanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Açılış konuşmalarını ardından merhum yazarlar Ahmet Şentürk ve Hüseyin Çolak ile ilgili olarak hazırlanan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Malatya Müze Araştırmacısı Antropolog Hüseyin Şahin'in başkanlık yaptığı panelde Kemal Deniz tarafından, "Ahmet Şentürk'ün hayatı", Ramazan Çiftlikçi tarafından "Ahmet Şentürk'ten anılar" ve Abdulkadir Çolak tarafından ise "Amcam Hüseyin Çolak" konuları anlatıldı.

Panele katılanlara Yrd.Doç.Dr. Ramazan Çiftlikçi ve Kemal Deniz tarafından kaleme alınan "İki Malatya Sevdalısı" adlı kitap da dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız