SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Malatyalıya Üst Görev

A- A+ PAYLAŞ

İki Malatyalı'dan Prof.Dr. Cumali Kınacı (fotoğraftaki) Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'ne, Dr. Mustafa Şahin de Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine atandılar.

GENEL MÜDÜR KINACI..
Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. Cumali Kınacı, 1957 yılında Malatya’nın Erkenek Kasabası’nda doğdu. Liseyi Malatya Turan Emeksiz ve İzmir Atatürk Lisesinde okudu. 1975 yılında başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi’nden 1980’de İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı fakültenin İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Sağlığı ve Teknolojisi Programından 1982’de Yüksek Lisans, İ.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Programı’ndan 1987’de doktora diploması aldı. Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı’nda 1992 yılında doçent, 2003 yılında profesör unvanı aldı. Evli ve iki çocukludur.

Prof.Dr. Kınacı'nın bugüne kadar bulunduğu görevler şunlar:

İ.T.Ü. İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nde asistan Ocak (1981-Mayıs 1992)

The State University of New Jersoy-Rutgers (ABD), post doktora (Haziran 1990- Aralık 1990)

İ.T.Ü. İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Yard. Doç. (Mayıs 1992-Ocak 1993)

İ.T.Ü. İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Doçent (Ocak 1993-Temmuz 2003)

İ.T.Ü. İnşaat Fak. Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Vekilliği (1 Eylül 1998- 31 Aralık 1998)

İ.T.Ü. İnşaat Fak. Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı (15 Nisan 1998-20 Şubat 2004)

Su Kirlenmesi Araştırmaları Türk Milli Komitesi (SKATMK) Yönetim Kurulu Üyesi (1998 -sürüyor)

İ.T.Ü. İnşaat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi (Ekim 2001-Temmuz 2003 ve Ocak-Ekim 2010)

İ.T.Ü. İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği’nde Profesör (Ağustos 2003 - sürüyor)

TPAO Yönetim Kurulu Üyesi (15 Ağustos 2003 - sürüyor)

İ.T.Ü. İnşaat Fak. Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı (10 Mart 2004-8 Aralık 2010)

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü (22.10.2010 - Sürüyor)

DR.ŞAHİN GENEL MÜDÜR YARDIMCISI..
Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olan Dr. Mustafa Şahin, 1963 yılında Doğanşehir İlçesinde doğdu. İlköğretim ve Ortaöğretimini sırasıyla Kurucaova İlkokulu, Sürgü Ortaokulu ve Malatya Fatih Lisesinde tamamladı. 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Meteoroloji Mühendisliği bölümünde mezun oldu ve aynı bölümde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı.

1990 yılında Çevre Müsteşarlığında Çevre Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Çevre Bakanlığında farklı Genel Müdürlüklerde Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak çalıştı.

2003 yılından itibaren Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünde Hava Yönetimi Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Şimdi ise Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Şahin, aynı zamanda Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Ulusal Odak Noktası olarak görev yapmaktadır.

Dr. Mustafa Şahin, evli ve 3 çocuk babası olup, yabancı dili İngilizce’dir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız