SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Malatyalı'yı Örnek Alıyorum"

A- A+ PAYLAŞ
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül özel hayatı ile ilgili bilinmeyenleri İzzet Çapa'ya anlattı.
 
İzzet Çapa'ya röpörtaj veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasi hayatıyla ilgili tüm gerçekleri anlattı.Siyasi hayatında örnek aldığı isimleri açıklayan Sarıgül, başarılı olamıyorum deyip koltuğu bırakan Erdal İnönü'yü gösterdi.
 
İşte Mustafa Sarıgül'ün röportajından satır başları:
 
İKİ MALATYALI BİR KAYSERİLİYİ ÖRNEK ALIYORUM
 
Politikaya çok genç yaşta atıldınız. Örnek aldığınız siyasetçiler kimler?
 
Siyasi yaşamımda iki Malatyalı, bir Kayseriliyi örnek alıyorum. O iki Malatyalı’dan biri Turgut Özal. Hastayım rahmetliye. Diğer Malatyalı da Erdal İnönü. Türkiye tarihinde, seçimlerden sonra “Başarılı olamıyorum” deyip koltuğunu bırakan tek lider İnönü. Ötekileri kara toprak ayırdı. Bazıları da hâlâ devam etmek istiyor.
 
Gelelim Kayseriliye. O da rahmetli mi?
 
Çok şükür Hüsamettin Bey yaşıyor. Hüsamettin Özkan’ın da ahd-ı vefasına, stratejisine, zamanlamasına ve ülkeyi yönetmekteki ustalığına hayranım. Siyasi hayatımın başarısını ona borçluyum.
 
Görüşüyor musunuz Hüsamettin Bey’le?
 
10 günde bir biraraya gelerek neler yapmam gerektiği konusunda kendisinden yardım alırım.
 
BAŞBAKAN'LA KENDİMİ AYNI KATEGORİDE GÖRÜYORUM
 
Peki ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan? Görüşüyor musunuz?
 
Allah rahmet eylesin, annesinin vefatında hep oradaydım. Tayyip Bey çok çalışkan bir insan. Sağda Başbakan’ı; Sosyal Demokrasi’de de Mustafa Sarıgül’ü aynı kategoride görüyorum.
 
Ama AK Parti’yle CHP arasındaki oy farkı giderek açılıyor.
 
Bugün pek çok kişi Tayyip Erdoğan’a oy veriyorsa, bu Erdoğan’ın değil sosyal demokratların kabahati. Sosyal demokratların yapması gereken “Neden bu oyları Erdoğan alıyor da biz alamıyoruz” diye sorgulamaktır. I Oysa Sarıgül tek başına kazanıyor. DSP’nin Türkiye’de yüzde 1 oyu var. Ben giriyorum DSP’den, kazanıyorum.
Bir de İbrahim Tatlıses’in nikâhını sormak istiyorum. Neler hissettiniz?
 
Aradığında çok duygulandım. Hastane psikolojisini de merak ediyordum. Önce kararsızdım ama “Ben imam nikâhını yaptım, bekliyorum” deyince kıramadım.
 
Ne zaman aradı sizi?
 
Bir gece önce saat 9’da. Bunca kıydığınız nikâhtan sonra sizi etkilemez ama heyecanlandınız mı? Heyecan yok. Ama duygusallık oluyor tabii. Çünkü ben Almanya’da hastanede yatarken de ziyaret ettim İbrahim’i. 
 
Nikâhın unutamayacağınız karesi?
 
Nikâh saati gelmiş. Fatih Hoca’nın acelesi var. Ayşegül Hanım ortalıkta yok. İnsan ölür meraktan ne oldu bu kıza diye.
 
AYŞEGÜL YETİŞEMEYİNCE BAŞBAKANLIK KORUMLARINI ARADIK
 
Anlatsanıza ne oldu sonra?
 
Telefon geldi. Ayşegül Hanım’ın arabası güvenlik şeridine takılmış. Polis de bırakmıyor. Nikâh yatacak.
 
Nasıl yetişti peki?
 
Başbakanlık korumalarına, Emniyet Müdürü’ne rica ettik. 19.30’da olması gerekiyordu nikâhın, saat oldu 21.00. Gerilmesin diye İbrahim’e de söylemek istemiyoruz ama o da meraktan ölüp bitiyor. Neyse çözdük sonunda.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız