SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Meydandan Birine ‘Millet Meydanı’ İsmi Verilecek

0
Güncellendi - 2016-08-31 04:55:40
İki Meydandan Birine ‘Millet Meydanı’ İsmi Verilecek
A- A+ PAYLAŞ

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan bu yana vatandaşların her gece nöbet tuttuğu Hükümet Meydanı’nın veya Eski Belediye Meydanının ismi ‘Millet Meydanı’ olarak değiştirilecek. İsim değişikliğinin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geleceği ve meclis kararıyla resmileştirileceği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunmasının ardından Türkiye genelinde vatandaşların ‘Demokrasi nöbeti’ devam ediyor. Darbeye karşı direnişin devam ettiği meydanların adı da değişmeye başlıyor. Malatya’da nöbetin devam ettiği Hükümet Meydanı veya Eski Belediye Meydanının adının da, halkın direnişinin hatırası olarak ‘Millet Meydanı’ olarak değiştirileceği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bu konuyla ilgili bir ön karar alındı. Bu iki yerden birinin adını ‘Millet Meydanı’ olarak değiştireceğiz. Eski Belediye Meydanına bu ismin verilmesi yönünde daha ağırlıklı bir kanaat var. Bu darbe girişimini millete hatırlatacak, Malatyalıların sabahlara kadar, demokrasi adına, ülkesi adına, bayrağı ve vatanı adına tuttuğu nöbetin hatırası olarak bu ismin verilmesi yönünde bir ön karar alındı” dedi.

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hem sosyal medya hesabından hem de vatandaşlara gönderdiği SMS'lerinde , Demokrasi Nöbeti'ne çağrı yaparken, 'Millet Meydanı' ifadesini de kullandı.

Güler Hazar / Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • murat (7 yıl önce)
    Çöşnük Mehmet Buyruk Caddesinin asker ismi de değiştirilmeli. Bu Caddenin ismi MİLLET CADDESİ olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (7 yıl önce)
    Bence yeni bi meydan yapılıp ismi de millet meydanı olmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • hamit (7 yıl önce)
    darbede malatya lı tank süren tankın önüne yatan kardeşlerimizin kamyon süren ablamızın kahramanlarımızın resimlerini üzerinde ay yıldız lı bayragımız ve battalgazinin torunları yazan tişört ve şapkasını yapıp şatışa sunarak 246 darbe şehidi için 246 çeşme , park yada 246 yataklı hastane yapılabilir .yani uzmanlar daha kapsamlı bi kampanya değerlendirebilir
    0
    0
    Yanıtla