SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Önemli Projemiz Var"

0
Güncellendi - 2017-09-09 19:31:39
A- A+ PAYLAŞ

  • MASKF 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Seyfullah Özdemir, tek listeyle girdiği seçimde yeniden MASKF başkanlığı görevine seçildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Malatya Şubesi Burak Karaca Eğitim Salonunda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurula; TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, idareciler, kulüplerin yöneticileri katıldı.

Gazeteci İbrahim Göçmen'in divan başkanlığını yaptığı Olağan Genel Kurula 236 delegenin 183’ü katıldı.

Genel kurulda konuşan divan kurulu başkanı İbrahim Göçmen, kurumsal anlamda Malatya’nın en sağlıklı büyüyen ve gelişen kurumunun kongresini yaptıklarını ifade etti.

Göçmen, amatör sporunun Türkiye ve dünyada olduğu gibi özellikle insanların A, B, C siyaseti ve inancının dışında, harç görevi üstlendiğini, amatör sporun önemli olduğunu ve amatör spor kulüplerinin kutsal bir görev üstlendiklerini söyledi.

“BİRÇOK HİZMETLER YAPTIK”

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya amatörüne gönül vermiş insanların çoğunluğunun katılımıyla kongrelerini gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Öyle zamanlardan geçtik, öyle yerleri gördük ki çok az insanla çok şaşalı genel kurul yapıldığını da biliyoruz ama ben genel kurulumuzda kulüp başkanlarımızı ve onların delegelerini gördüm. Malatya’da bize 76 üye kulübümüz var, her kulübün temsilcileri var. Sizlerle onur ve gurur duyuyorum. Sizlerle bu görevi paylaşmaktan zevk duyuyorum. Malatya amatörleri çok zor bir iş yapıyor. İnsana yapılan yatırım devletin ve hükümetlerin görevi olmasına rağmen bunu en iyi şekilde sizler yapıyorsunuz” dedi.

2014 yılında gerçekleştirdikleri seçim sonrası 2017 yılında da Olağan Genel Kurulu’nu yaptıklarını hatırlatan Özdemir, şunları söyledi: “Sizler için birçok hizmetlerde bulunduk. Bu hizmetlerimize devam edeceğiz. Amatör spor kulüplerinin çok büyük sorunları var. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi tesis sorunuydu. Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Malatya Büyükşehir Belediyemizin büyük hizmetleri sonucunda Malatya’da tesis noktasında çok önemli bir yere geldik. Bölgede ampute ve görme engelli sporcular için bir saha bulamazsınız, Malatya’da sahamız var. Yeşiltepe’de spor kompleksi yapıldı.”

“AMATÖR EVLERİ EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

Özdemir, Yeşiltepe’de bir amatör spor evleri yapma hedeflerinin olduğunu ifade ederek, “Valimizin, gençlik sporun ve belediye başkanımızın bu konuda bir takım çalışmaları var. En büyük hizmetlerden bir tanesi amatör evlerinin yapılmasıdır. Çünkü kulüplerimiz çok dağınık yerlere gitti. İş hanlarının katlarında kiralık olarak, sağlıksız bir şekilde bu işleri yürütüyorlar. Yeşiltepe’de yerimiz mevcut. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz o yeri bize tahsis etti ama proje aşamasındayız. Projemiz bittiğinde, eğer bunun mali desteğini de hazırlarsak, amatör evlerini Malatya’mıza kazandırmak istiyoruz. İlk hedefimiz 3 yıl içerisinde bu hedefimizi gerçekleştirmek olacak” diye konuştu.

“MALZEME YARDIMLARI OLACAK”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya amatörüne büyük destekler verdiğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göreve geldiği günden bu yana amatörlere karınca kararınca yeterli mi değil ama bizlere destek veriyor. 300 milyara yakın bir malzeme temini yaptılar. Tahmin ediyorum ki en kısa sürede büyükler ligine başlamadan bu malzemeleri temin ederiz. Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ın girişimleri sonucu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne malzemeleri gönderdiler. Bir takım eksikler var, TFF Bölge Müdürümüz Fahrettin Eserdi, Ankara’da bu eksiklerin giderilmesiyle ilgili bir çalışma yaptılar, sağ olsunlar en kısa sürede bu malzemeleri amatörlerimize dağıtacağız. Eşofman, çanta ve tişört müdürlüğümüze geldi. Malatya Büyükşehir Belediyemizden ise futbol kulüpleri için krampon ve futbol topu, özel branşlar içinse alınacak malzemeleri de en kısa zamanda temin edeceğiz. Yeşilyurt Belediyesi’ne amatörlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Hacı Uğur Polat başkanımız amatörlere büyük hizmetler yaptı. Yeşiltepe’deki 2 nolu sahanın tribününü yaptı. Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından oradaki 2 katlı binanın yapılması akabinde gençlik spor diğer 2 sahayı yaptı. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat yeni bir çalışma daha yapıyor. Yeşilyurt İlçesine bağlı kulüplerimizle ilgili bir çalışma yapıyor, ilçeye bağlı kulüplere çeşitli malzeme yardımları olacak. Biz bunu aynı şekilde Battalgazi Belediyemizden de bekliyoruz. Arguvan’daki sahamız yapılıyor. 2 nolu sahanın bazı yerlerinde çökmeler vardı, oralar yeniden dizayn edilecek. Kale’de sahamız yok, Çöşnük bir çalışma gösteriyor. Akçadağ’ın sahası yok, zeminle ilgili problem var, gerekli girişimler yapıldı. Kale ve Akçadağ için bir saha istiyoruz. Bunun yanında Çöşnük için bir saha istiyoruz. Yakınca’da da Hacı Uğur Polat başkanımdan istedik. Yakınca Spor Salonu’nun yanında 10-15 dönümlük bir arazi var, eğer Yakınca’ya da bir saha kazandırırız. Orduzu’ya bir saha düşünüyoruz, programa alındı, tahmin ediyorum 2018 bütçesinde çıkacak.”

“MALATYA AMATÖRÜ İÇİN ÇALIŞIYORLAR”

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir’e görevinde başarılar dileyerek, amatör spor kulüplerinin gönüllü çalışan insanlara sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

Eserdi, Özdemir’in önemli bir görev üstlendiğini kaydederek, “Seyfullah başkan önemli çalışmalar yaptı. Bu işlerde profesyonel çalışan, nemalanan, maaş alanlar bu kadar ciddiyetle iş yapmıyor. Buranın hiçbir neması, ücreti, maaşı yok. Madalyası ya da kupası yok ama arkadaşlarımız burada amatörler adına fedakarlık yapıyorlar, sizlerin işini yapıyorlar” dedi.

“MALATYA’MIZ 5-10 YIL İÇERİSİNDE SPORDA ÇITASINI YÜKSELTECEK”

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen de Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman Malatya amatörünün yanında olduklarını ifade etti.

Dağdelen, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ile düzenli olarak istişarelerde bulunduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Her gün bir aradayız. Malatya amatörünün problemleri nelerdir, neler yapılmalıdır, antrenör sorunları nelerdir, neler yapılması gerekir bunları görüşüyoruz. Biz amatörün çocukluktan beri içerisindeyiz. Sizlerin dertleri ve sorunlarını iyi biliyoruz. Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimiz ile diyalog içerisindeyiz. Malatya’da yaklaşık 10 yıldır herkes elini taşın altına koyuyor. Gelecek 5-10 yılda Malatya’mız sporda çıtasını yükseltecektir. Tesiste önemli adımlar atıldı ama yeterli değil.”

BATTALGAZİ’DEN SEMT SAHASI PROJESİ

Olağan Genel Kurul’da söz alan Battalgazi Belediyespor eski Kulüp Başkanı Şahin Uslu, Battalgazi Belediyesi’nin semt sahalarıyla ilgili bir çalışması olduğunun müjdesini verdi.

Uslu, Battalgazi İlçesi’nde bulunan amatör spor kulüplerine malzeme yardımı konusunu ise Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ileteceğini söyledi.

“İKİ ÖNEMLİ PROJEMİZ VAR”

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi.  Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun mevcut başkanı Seyfullah Özdemir’in tek listeyle girdiği seçimde, 183 delege oy kullandı. Özdemir, bütün delegelerin oyunu alarak, yeniden başkanlığa seçildi.

Özdemir, Malatya amatör spor kulüplerine teşekkür ederek, yeni dönemde amatör spor kulüplerinin idmanlara gidebilmeleri için bir araç tahsisi çalışmaları olacağını ayrıca amatör spor evleri ile ilgili çalışmaların yoğunlaşacağını kaydetti.

3 yıllık görev süreleri içerisinde araç tahsisi ve amatör spor evleri hedeflerini gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Özdemir, Battalgazi’deki eski sahayla ilgili bir çalışma olacağının da müjdesini verdi.

Özdemir, Hekimhan’da iki kulübün amatörde mücadele ettiğine dikkat çekerek, ilçedeki tesisisin elden geçirilmesi gerektiğini de söyledi.

MASKF’nin 14’ncü Olağan Genel Kurulu’nda Seyfullah Özdemir başkanlığındaki MASKF yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

“Kahraman Fırat, Rıfat Türkmen, Aziz Yiğit, Adnan Fırat, Nurettin Uçar, Erol Akdeniz, Muharrem İçen, İsmet Biratlı, Sedat Turgut, Sedat Kayış, İbrahim Coşkun, Sezai Köroğlu, Erkan Van, Ergin Turan ve Cengiz Akay.”

MASKF’nin Onur Kurulu’nda ise şu isimler var:

“Nurettin Öndeş, Yaşar Karataş, Müslüm Boztaş, Eyüp Bolat, Abdullah Kuzucu, Murat Kılınç, Aziz Arkın, Hepsen Metin, Cengiz Özdemir, Bülent Karakaya, Mahmut Kömürkara, Kadir Pekdoğan, Selçuk Günaydın, Seçkin Ayhan, Tuncer Bulut, Mustafa Toptaş, Ramazan Özdemir, Nedim Türk, Mustafa Tatar, Duran Kızıldere ve İlhan Yabaş.”

MASKF’nin denetim kurulunda yer alan isimler şöyle:

“Yusuf İzzettin Cengiz, Mehmet Duman ve Cemal Top.”

MASKF’nin disiplin kurulu ise şu isimlerden oluşuyor:

“Fahrettin Eserdi, Murat Turgut ve Şerif Büyükdaş.”

Konfederasyon Delegeleri ise şöyle oluştu:

“Kahraman Fırat, Dursun Cumali Sucu, Orhan Barman, Ömer Dağdelen, Ahmet Yücel, Şahin Uslu, Aziz Arkın, Ali Karakaş, Cumali Dedeoğlu, Nurullah Ertaş ve İsmail Menekşe.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • İbrahim (6 yıl önce)
    Sayın beden eğitimci, Sen ASAKF' ye aday oldunuda seni engelleyen veya seni aday yapmayanmı oldu kardeşim. Sende bu ihtiyarlar kadar cesaretli olup aday olsaydın ve boyunun ölçüsünü alsaydın. Bu işler uzaktan gazel okumakla olmaz, Önce cesur olacaksın sonrada gençlere hizmet için maddi manevi her fedakarlığı yapacaksın, Lakin bu camia senin gibileri çok iyi tanır işin içinde maddi çıkarınız olmazsa sizler bu işlere girmezsiniz. Halbuki bu ihtiyar dediğin insanlar yıllardır evlerine ćocuklarına harcayacakları paralarını ve onlara ayıracakları zamanlarını bu gençlerimizin kötü ortamlara gitmemesi için harcıyorlar. Halbuki Senin gibilere kalsa bu ülkenin gençlerine çıkarınîz olmadan hizmet etmezsiniz. Ayrıca sen ve sana benzeyen beden eğitimciler okullarda öğrenci spor kulüplerindede sporcu eğitmeleri gerekmezmi senin tamamen spor kulübü yöneticilerini ilgilendiren ve yöneticilik görevi yapılan bir kuruluş olan ASKF'nin seçimleri ile ne alakan var ayıptır be çok hevesli isen bu işlere git kendi kuruluşun olanTÜFAD'a hizmet et daha iyi olur. Hiç değilse Oradaki hizmet veren kardeşlerimize biraz faydan olur. Bu memlekete fitne ve ayrılık tohumları ekmenin kimseye faydası olmaz,ancak memleketimiz sporuna zararı olur. Ülkemiz,Malatya'mız ve sporumuz için Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Caner (6 yıl önce)
    Sayın beden eğitimci gizli isimle laf olmaz öyle sahaya inin o zaman. okul okumayla sporcu eğitimci olunmuyor.memleket senin gibi kapalı kapılar arkasında korkarak ismini saklayan sözde eğitimciler yüzünden batıyor.amatorde spor bile yapmamistirsin kesin biz semt kulüpleri olarak başkanımızdan raziyiz memlekette rahatsız olan olsaydı illa ki bir aday çıkardı karşısına.milletin vebalini alma kul hakkına girme bir daha daha düşün yorum yapmadan.
    0
    0
    Yanıtla
  • BEDEN EĞITIMCI (6 yıl önce)
    30 kişilik koca malatya Amatör Spor Kulüpleri federasyon seçimi ;İhtiyar heyeti Birbirini ağırlamış,YETER artık malatya Amatörünüde , sporunuda bu işte Lisans Eğitimi almış kişilere bırakın. ..Üniversitelerde bu gençler boşunamı okuyor.Yazık etmeyin şu güzelim memlekete ve EVLATLARINA.YETER ARTIK..
    0
    0
    Yanıtla