SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Parti Daha Seçime Giremiyor

A- A+ PAYLAŞ

12 bağımsız adayı veto eden YSK, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile Yurt Partisi'nin 12 Haziran seçimlerine giremeyeceğine karar verdi.12 BAĞIMSIZ YSK'DAN VETO YEDİ

YSK'nin, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin 12 Haziran seçimlerine giremeyeceği kararı üzerine Genelbaşkanı Alper Taş bir açıklama yaptı. ÖDP Genel Başkanı "YSK bizi yanlış yönlendirdi. Sonra da evrakların yanlış olduğunu söyledi. Karara itiraz edeceğiz” dedi.

YURT PARTİSİ SEÇİME KATILAMAYACAK

YSK, eksik evraklarını zamanında tamamlamayan Yurt Partisi'nin de seçime katılamayacaklarını açıkladı. Böylelikle seçime katılacak olan siyasi parti sayısı 15'e düştü.

YSK, siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlamaları için 16 Nisan Cumartesi gününe kadar süre vermişti.

Aday listelerindeki eksikliklerini bugüne kadar tamamlamayan ÖDP ve Yurt Partisi'nin bu nedenle seçime katılamayacakları kararı alındı. Dün de HAK-PAR'ın seçime katılmayacağını açıklamasının ardından 17'ye düşen seçime katılacak olan siyasi parti sayısı, YSK'nın ÖDP ve Yurt Partisi'nin seçime katılamayacakları kararını almasının ardından 15'e düştü.

Buna göre, yeni oy pusulasında partilerin sırası şöyle olacak:
1- Adalet ve Kalkınma Partisi
2- Demokrat Parti
3- Cumhuriyet Halk Partisi
4- Emek Partisi
5- Millet Partisi
6- Liberal Demokrat Parti
7- Saadet Partisi
8- Hak ve Eşitlik Partisi
9- Halkın Sesi Partisi
10- Milliyetçi Hareket Partisi
11- Doğru Yol Partisi
12- Türkiye Komünist Partisi
13- Milliyetçi Muhafazakar Parti
14- Büyük Birlik Partisi
15- Demokratik Sol Parti”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız