SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alçak Saldırıda Acı Bilanço: 39 Şehit, 154 Yaralı

0
Güncellendi - 2016-12-12 17:34:51
Alçak Saldırıda Acı Bilanço: 39 Şehit, 154 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Cumartesi gecesi Vodafone Arena Stadı önünde Beşiktaş- Bursaspor maçından sonra saat 22.29'da meydana gelen bombalı saldırılarla ilgili  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ‘Tüm terör örgütleri aynı amaç için saldırıyor. Terörün üstesinden geleceğimize şüphe yok. Maalesef şehit ve yaralılarımız var’ dedi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş’taki bombalı saldırıda 39 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Soylu, şehitlerden 30’unun polis 8’inin sivil olduğunu, 1’inin ise kimliğinin belirlenemediğini söyledi. Bakan, hastanelerde 14’ü yoğun bakımda, 5’i ameliyatta toplam 154 yaralı olduğunu, saldırılarla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Saldırı terör örgütü PKK’yı işaret ediyor" dedi. Bu arada, Pazar günü akşam saatlerinde saldırıyı PKK'nın yan örgütü TAK üstlendi.

"CANİLERİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu gece, Beşiktaş’ta, güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının hemen arkasından yaşanan patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediği anlaşılmaktadır. Bu eylemler neticesinde, maalesef, şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum.

tayyiperdoganTerörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul’da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.

Türkiye’nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye’nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır.

Allah’ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırılar, bizim şevkimizi ve kararlılığımızı törpülemek yerine, tam tersine daha da keskinleştiriyor. Mücadelesini, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla veren bir milleti yolundan döndürecek bir silah daha icat edilmemiştir.

Biz, meselelerimizin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Tıpkı bölücü terörle mücadelede, tıpkı 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimiz gibi, bu gece Beşiktaş’taki kayıplarımızı da yüreğimize gömecek, onların hatıralarını ilanihaye yaşatacak, ama aynı zamanda hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için döktüğümüz kanlara yenilerinin eklendiğini, ekleneceğini bilerek, mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdüreceğiz. Devlet ve millet olarak bu olayın ve müsebbibi canilerin peşini asla bırakmayacağız.

Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." denildi.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Başbakan Binali Yıldırım da Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

binaliyildirim1Başbakan Yıldırım tarafından yapılan açıklamada “Dün akşam İstanbul Beşiktaş'ta insanlığa, hayata, huzura, masumiyete düşman olduğunu karanlık ve kalleş yüzünü bir kez daha göstererek bomba patlatan insanlık düşmanı katilleri şiddetle lanetliyorum. 80 milyon vatandaşımızla birlikte vicdan sahibi olan bütün insanların da laneti terör örgütlerinin ve onlara yardım ve yataklık yapanların, arka çıkanların, göz kırpanların üzerine olsun. Bursa-Beşiktaş futbol maçından sonra saat 22.29'da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerimizi hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız... Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum. Aziz Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Hayata kasteden katiller ve kendi bedenlerini de imha eden o aşağılık ruhları ölüme gönderen odaklar da hak ettikleri cevabı alacaklardır. Hükümetimiz ve bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun” ifadelerine yer verildi.

BAKANLAR ACI BİLANÇOYU SABAHA KARŞI AÇIKLADI..

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 04.10'da Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM)  basının karşısına geçerek saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundular.

bakanlarAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın da eşlik ettiği  Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş terör saldırısının 22.29’da Beşiktaş - Bursaspor müsabakasının hemen ardından gerçekleştiğini belirterek, “Beşiktaş taraftarı ve Bursa taraftarı stadı terk ettikten sonra çevik kuvvet polislerine hedef alınarak yapılan bombalı saldırı oldu. Önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerden geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin kendini patlatması sonucu hain bir terör saldırısı ile karşı karşıya kalmış olduk” diye konuştu.

“Lafların eğilip bükülmeden, bütün insanlık cephesi mensuplarını, Türkiye’nin yanında olmaya davet ediyoruz"

Suruç katliamından bu yana Türkiye’nin çok taraflı terör tehdidi altında olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Özellikle Türkiye’nin bir taraftan DEAŞ, bir taraftan PKK, nice bombalı saldırılarla karşı karşıya bulunuyoruz. Saldırının hemen arkasından ilk 4 dakikada tıbbi müdahale yapılmıştır. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiştir. İlk dakikalardan itibaren bakan arkadaşlarımızla olay yerinde incelemelerde bulunan emniyet kuvvetlerimizle olay yeri ve hastaneler ziyaret edilmiştir. Çok büyük bir acı ile karşı karşıyayız. Gerçekten Türkiye’de aziz milletimizin de teröre karış sabrının taştığını biliyoruz. Bu noktada milli birliğimizi kuvvetli tutmak mecburiyetindeyiz. Hastanelerdeki yaralılarımızın akrabaları, yaralı polislerimizin kendileri de bu teröre karşı milli duruşumuzu ifade ediyorlar. Sadece içerideki teröre karşı milli duruşumuz değil aynı zamanda uluslararası camiadan da laflarını eğip bükmeden bizimle birlikte olmalarını beklemek milletimizin hakkıdır herhalde. Bu saldırı arkasında neler olabileceğini hep beraber biliyor ve tahmin ediyoruz. Terör örgütlerinin ciddi bir dayanışma içinde Türkiye’ye karşı saldırılarda bulunduğunu biliyoruz. Lafların eğilip bükülmeden, bütün insanlık cephesi mensuplarını, Türkiye’nin yanında olmaya davet ediyoruz. En kısa zamanda Türkiye yeniden birlik beraberlik içinde bu terör saldırısın da geride bırakarak terör örgütlerini dize getirecektir. Milletimizin uyanık olmasını ama bu saldırı arkasındaki unsurların ortaya çıkarılacağına emin olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

"Mücadelemiz acımasızca devam edecek"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un ardından saldırının bilançosunu açıklayan İçişler Bakanı Süleyman Soylu ise, “Beşiktaş -Bursaspor maçı hemen ardından Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, patlatılıyor ve orada olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor. Ama araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini etrafından tertibat alan polislerin ortasında patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek isterim. Türkiye’nin her noktasında terörle mücadeleyi sürdüren güvenlik kuvvetlerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz, özellikle 15 Temmuz’dan sonra acaba güvenlik kuvvetlerinde bir zafiyet olur mu düşüncesinin tam aksine Türkiye’nin her noktasında terör örgütlerini diskalifiye edebilmek için yoğun çaba harcıyorlar. Gün yoktur ki terör örgütlerine zayiat verdirilmesin, hain planları engellenmesin. Bu akşam da yapılan hain saldırı aslında bu mücadelenin akamete uğrayabilmesi için gerçekleştirilmiş bir saldırı.

Bu iki patlamada milletimize üzülerek belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiş 2'si sivil 29 şehidimiz var. 1 Emniyet müdürü ve 1 emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız şehit. 166 şu anada kadar tespit edilen yaralımız var. ” ifadelerini kullandı.

Saldırının ardından patlayan aracın tespitinden yola çıkarak 10 zanlının gözaltına alındığını da açıklayan Soylu, “Gerek olayın failleri, gerek olayın tespiti, nerede ve kimler tarafından planlandığı konusundaki çalışmaları arkadaşlarımız yürütüyorlar. Milletimizin başı sağ olsun. Bu coğrafya içerisinde terörle mücadelemizi akamete uğratmak için birçok unsur ile mücadele ediyoruz. Bunlardan bir bölümü de maalesef bizim terörle mücadele yasamızı AB’ye giriş karşılığında veya vizelere serbest giriş karşılığında değiştirmemizi isteyenlerdir. Türkiye’nin güvenlik kalkanını sürekli olarak düşürme çabasında olanlar ne kadar yakıcı meselelerle uğraştığımızın farkındadırlar. Milletimiz bunu görüyor. Buradan şehit kahramanlarımıza, elbette ki sözümüz var. Bu leş sürüsünü bu topraklardan tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz odur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz, ahitleştiğimiz arkadaşlarımızın hepimize kalben verdiğim sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrı ile bunları da geçeceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağ olsun” dedi.

"106 ambulansla yaralılara müdahale edildi"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise saldırının ardından olay yerine 4 dakika içerisinde ilk ambulansın ulaştığını belirterek şunları söyledi:

“Toplamda 106 ambulansla, çok sayıda kurtarma ekibi elemanı ve 112 acil personelimizle müdahale edilmiştir. 166 yaralımızın 20’si evlerine gönderilebilmiştir. Ameliyatta olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Bunların 3’ünün durumu oldukça ciddi. Bu tür hadiselerde gerçekten bizim çağrımız bile olmadan hastanelere koşan ve yaralılarımıza canla başla müdahale eden bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle bu terör belasının üzerinden gelmeye inşallah muvaffak olacağız”

Numan Kurtulmuş basın toplantısının sonunda vatandaşlara ve medya kuruluşlarına da çağrıda bulunarak, “Resmi açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmesin. Sorumsuz şeklide sosyal medya üzerinden yapılan bir takım yayınların milletin moralini bozma, terörle mücadele azmini kırmaktan başak amacı yoktur. Yayıncı kuruluşlardan da ricamız bu sürecin hassasiyetle takip edilmesidir. Terör örgütlerini bu saldırılardan sonra yapamaya niyet ettikleri en önemli şeylerden biri halkın moralini bozmaktır. Allah rızası için lütfen halkın moralini bozan en ufak bir yayın yapılmasın. Sosyal medyadan yapılan bir takım yanlış yayınlara da itibar edilmesin. Çakallar puslu havaları sever. Kimseyi sevindirmeyelim. Hem yasımızı tutalım, hem teröre karşı mücadele edelim, hem de yolumuza devam edelim." dedi.

ŞEHİT SAYISI ARTTI..

Daha sonra yapılan açıklamalarda, acı bilançonun arttığı, şehit sayısının 30'u polis 38'e yükseldiği, 155 kişinin de tedavisinin sürdüğü bildirildi. Olay yerinden geçmekte iken patlama sonucu ağır yaralanan Selin Çelik'in de Pazar gecesi hastanede şehit olmasıyla, saldırıda şehit olanların sayısı 39'a yükseldi.

İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısının 13'e yükseldiğini bildirdi.

Pazar akşam saatlerinde, alçak saldırıyı terör örgütü PKK'nın yan kuruluşu TAK adlı örgüt üstlendi. Örgüt, iki saldırıyı da daha sonra kimliklerini açıklayacakları iki canlı bombanın düzenlediğini belirtti.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA..

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Müdürü ve Beşiktaş Kongre Üyesi Vefa Karakurdu ile Kartal Yuvası Çalışanı Tunç Uncu'nün şehit düşenler arasında olduğu öğrenildi.

Beşiktaş Kulübü resmi sitesinden yapılan açıklamada; "Vodafone Arena yakınında yaşanan bombalı saldırıda, Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre üyemiz Vefa Karakurdu ile Vodafone Arena yakınında yaşanan bombalı terör saldırısında, 29 yaşındaki Kartal Yuvası mağazası çalışanlarımızdan Tunç Uncu'nun şehit olması kulübümüzü derinden üzdü. Hain saldırıda kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa dileriz." ifadelerine yer verildi.

İstanbul, iha- AA- malatyahaber.com

saldirikroki

saldiri1

saldiric

saldiria

saldiri

saldiri2

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, BEŞİKTAŞ’TA TERÖR SALDIRISININ YAŞANDIĞI NOKTADA İNCELMELERDE BULUNUYOR. (DOĞAN CAN CESUR - İSMAİL COŞKUN - MURAT HOROZ - OĞUZCAN YAZAR - SELİM BAYRAKTAR/İSTANBUL-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • hasan (7 yıl önce)
    Sizi rahmetle anıyorum. Dualarımız Size ve Ailelerinize
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)
    Milletimizin başı sağ olsun şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz Allah mekanlarını cennet eylesin ailelerine sabırlar versin yuregimiz yanıyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Bunlari,yapanlar,insan,olamazlar,allahtan Rahmet,diliyorum,ailelerine,bas,sagligi Diliyorum
    0
    0
    Yanıtla