SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Projeleri Kabul Edildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:14:14
İki Projeleri Kabul Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi (Eskimalatya)  Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Meslek Lisesi)’nin Çankırı ve Bursa Meslek Liseleri ile birlikte yürüttüğü 2 projesinin Avrupa Birliği tarafından kabul edildiği bildirildi. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “ 2015 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus + Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak hazırlanan  ‘Modern Hayvancılık İşletmeleri Ve Kaliteli Süt Üretim Teknikleri’  isimli proje ve Bursa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak hazırlanan ‘Hayvancılık ve Gıda Alanlarındaki Öğrencilere Avrupa’da Mesleki Eğitim’  isimli projeler kabul edildi. Bu projelerle birlikte Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2014 yılında başarılı bir şekilde uyguladığı 3 AB projesine 2015 yılında 2 proje daha eklemiş oldu.” denildi.

“Kabul edilen projeler kapsamında Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden, toplam 20 öğrenci ve 2öğretmen Avrupa’daki modern tarımsal kuruluşlarda 15 gün süre ile proje çalışmaları yaparak mesleki bilgi, beceri ve tecrübelerini artıracaklar.” denilen açıklamada daha sonra şu bilgilere yer verildi:

“Projede yer alan  öğretmen  ve öğrencilerin ulaşım, konaklama, yemek, eğitim ve kurs giderleri, seyehat sigortası, Uçak biletleri gibi masrafları, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo da Vinci Programı tarafından sağlanan hibe bütçe içerisinden karşılanacaktır.”

Proje ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İdris Fırat “ Son kabul edilen projelerle Okulumuz, ilimizdeki Meslek Liseleri arasında en fazla AB proje yürüten tek okul olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu hem ilimiz için hem de Okulumuz için oldukça gurur vericidir.  2015 yılı Teklif Çağrısı döneminde Erasmus + Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği projeleri kapsamında, Türkiye genelinde toplam 1944 hareketlilik projesi hazırlanarak Ulusal Ajansa sunulmuş, bu projelerden 209 proje desteklenmeye değer bulunmuştur. Okulumuzun içerisinde yer aldığı 2 projede, 2015 yılında Türkiye genelinde kabul edilen bu 209 proje arasına girmiştir. AB projelerinde oldukça tecrübeli hale geldik. Mesleki eğitimde kalitenin artırılması ve aynı zamanda bölgemizin gelişimine katkı için AB çalışmalarımız devam edecektir. Projelerde, emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız