SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Projenin Temeli Atılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:20:36
İki Projenin Temeli Atılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Galerisi ile Sanat Sokağının temelinin 19 Nisan Cuma günü saat 14.30’da atılacağı bildirildi.

Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, toplam inşaat alanı 6 bin 756 metrekare olan Kültür ve Sanat Galerisi 3 blok ve 3 kattan oluşuyor. Çelik yapı çatı sistemi ile betonarme sisteminden oluşacak galerinin içerisinde 375 metrekare Kent Panoraması, 375 metrekare de Kent Müzesi, ofisler, öğretmen odaları ile heykel, çömlek, mefruşat, karakalem, el sanatları, ahşap, fotoğraf, müzik, takı, çini, bez bebek, vitray, minyatür, ebru, hat, tezhip, yağlı boya atölyeleri bulunuyor. Galerinin bin 927 metrekarelik yarı açık avlusu ise sergi alanı olarak kullanılacak.

Toplam inşaat alanı 3 bin 510 metrekare olan Sanat Sokağının en büyük özelliği Türk Mimarisinin önemli yapılarından olan Türk Konaklarına olan benzerliği. Toplam 6 adet yapılacak olan konaklardan bazıları 3, bazıları ise 4 katlı olarak yapılacak. Konaklar; Gençlik Merkezi, Kent Müzesi, Malatya Mutfağı, Kitap Cafe, Sohbet Cafe, Türkü Cafe ve Halıcı Konağı olarak kullanılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız