SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Puan 90+1'de Gitti.. 1-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Beşiktaş karşısında galibiyeti kaçırdı. Karşılaşmanın önemli bölümünde rakibine oranla daha etkili bir futbol oynayan Malatyaspor, 71. dakikada Effa Owona ile öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra Malatya kapanınca, Beşiktaş ardı sıra çok net pozisyonlar yakaladı. Malatyaspor, bu pozisyonlarda Fevzi ve defansın çabalarıyla beraberlik golünü yemezken, uzatma dakikalarında şanssız bir golle 1 puana razı oldu. Beşiktaş golünde Youla’nın cılız şutu Ahmet Dursun’a çarpıp yön değiştirdi ve filelerle buluştu. 52. dakikada Toth’un ceza alanı içerisinde düştüğü pozisyonda Malatya penaltı beklerken, hakem devam işareti verdi.

...

HAKEMLER: Mustafa Çulcu, Gökhan Memişoğlu, Alparslan Acımert, Yıldıray Aslan (4. Hakem).

MALATYASPOR: Fevzi, Serkan Bensol, Homola, Mert, Hakan Aslantaş, Bülent Akın, Johanson, Toth, Mustafa (dk. 69. Taner)(Dk. 84 Ömer Erdoğan), Bilal (Dk. 62 Okan), Effa,

YEDEKLER: Yk.Bora, Ömer, Ramazan, Taner, Okan, Mehmet Budak, Güngör.

BEŞİKTAŞ: Cordoba, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ali Tandoğan, Çağdaş, Okan Buruk (Dk.62 Youla), Kleberson (Dk.62 Pancu), İbrahim Akın (Dk.78 Ahmet Dursun), Tümer, Koray, Ailton.

YEDEKLER: Yk.Murat Şahin, Mustafa Doğan, Adem Dursun, Youla, Ali Güneş, Pancu, Ahmet Dursun.

SARI KARTLAR: Toth, Johanson (Malatyaspor), Ali Tandoğan, Pancu (Beşiktaş)

GOLLER: Dk. 71 Effa (Malatyaspor), Dk. 90+1 Youla (Beşiktaş)

İLK YARI..
6. dakikada gelişen Malatyaspor atağında, Effa daha uygun pozisyonda 2 arkadaşı olmasına rağmen uzaktan şut atmayı yeğledi ve top üstten auta çıktı.

7. dakikada bu kez Toth uzaktan vurdu. Kaleci kontrol etti.

11. dakikada Malatyaspor'lu futbolcuyu faulle durduran Ali Tandoğan sarı kart gördü.

14. dakikada Bilal'in serbest atışı Beşiktaş cezaalanında tehlike yarattı. Cordoba, parmaklarının ucuyla topu son anda kornere çeldi. Korner atışından sonuç yok.

19. dakikada Ali Tandoğan ortaladı, araya giren Johanson topun Tümer'e gelmesini engelledi ve kornere gönderdi. Beşiktaş kornerden sonuç alamadı.

20. dakikada Malatyaspor kontraatağı başladı. Bülent Akın- Effa ile gelişen atağı, yan hakem ofsayt gerekçesiyle kesti.

21. dakikada İbrahim Akın'ın sert şutunda top az farkla auta çıktı.

24. dakikada Malatyaspor'un kazandığı korner atışını Bilal kullandı. Cezaalanını karıştıran topu Mustafa Özkan rövaşata ile kaleye göndermek istedi, üstten aut.

26. dakikada Bülent Akın kaptığı topu Mert'e aktardı. Kaptanın pasını Effa yakaladı, göğsüyle kontrol etti ve kaleye şutladı. Bu top da, üstten autla sonuçlandı.

27. dakikada Effa'nın ortaladığı topu Mustafa Özkan kaleye göndermek istedi. Bu atak da autla sonuçsuz kaldı.

28. dakikada Okan'ın pasını alan İbrahim Akın'ın cezaalanı önünden attığı şut, farklı olarak auta çıktı.

36. dakikada İbrahim Akın, Ailton'a aktardı. Cezaalanına giren bu futbolcunun şutunda Fevzi yatarak topu almayı başardı.

38. dakikada Ali Tandoğan şutunu attı. Toth'un müdahalesi topu kornere çeldi. Atıştan sonuç yok.

41. dakikada Mustafa Özkan'dan gelen topu Bilal kafayla kaleye yöneltmek istedi, ancak yandan aut.

44. dakikada Toth'un Koray'a sert müdahalesini hakem, Toth'a sarı kart ve serbest vuruş olarak değerlendirdi.

4. hakem, oynanmamış süre olarak 1 dakika gösterdi.

Kayıp zaman oynanırken gelişen Malatyaspor atağında, Ali Tandoğan topu kornere gönderdi. Atışı Toth kullandı ve gelen topu Cordoba rahatlıkla aldı. Hemen başlayan Beşiktaş kontraatağını Bilal kesti. Malatyaspor bu pozisyonun ardından karşı atak geliştirdi ve Beşiktaşlıların müdahalesini hakem serbest atışla değerlendirdi. Atış kullanılmadan da ilk yarıyı bitirdi: 0-0

İKİNCİ YARI..
46. dakikada İbrahim Akın'ın kaleye 20 metre mesafeden attığı sert şut, yandan auta çıktı.

48. dakikada Malatyaspor'un atağını elle kesen İbrahim Toraman bu pozisyonu kart görmeden atlatırken, verilen serbest atışı Bilal kullandı. Savunmada Ali Tandoğan karşıladı ve uzaklaştırdı.

51. dakikada Effa sağdan atak geliştirdi. Ortaladı, cezaalanında topa hamle eden Toth kendini yerde bulundu. Malatyaspor penaltı beklerken, hakem oyunu devam ettirdi.

52. dakikada Beşiktaş kontraatağında Tümer'in sert şutu defanstan döndü.

61. dakikada Malatyaspor atağı sağdan gelişti. Serkan'ın ortaladığı topa Effa yükseldi, ancak vuramadı. Aut.

62. dakikada Malatyaspor'da Bilal'ın yerine Okan oyuna dahil oldu. Aynı dakikada Beşiktaş Kleberson'un yerine Pancu'yu, Okan'ın yerine de Youla'yı oyuna dahil etti.

65. dakikada, Pancu topu Ailton'a aktardı. Fevzi'nin penaltı noktası üzerinde olduğunu gören Ailton, aşırtma bir vuruş yaptı, ancak top auta çıktı.

66. dakikada Tümer'in kullandığı kornerden gelen topa Pancu voleyi vurdu. Aut.

69. dakikada Malatyaspor konraatak geliştirdi. Effa topla buluştu, kaleye gönderdi. Son anda İbrahim Üzülmez ayak koydu ve kornere çeldi. Oyunun durduğu bu dakikada Malatyaspor'da Mustafa Özkan'ın yerine Taner oyuna girdi. Korner atışını Toth kullandı, defans uzaklaştırdı.

70. dakikada Toth, İbrahim Üzülmez'den sıyrıldı, şık hareketlerle cezaalanına girdi ve vuruşunda topu kaleci uzaklaştırdı.

71. dakikada Malatyaspor'un golü geldi. Soldan gelişen atakta Hakan Aslantaş, cezaalanının uzak köşesine ortaladı. Topu karşılayan Taner'di ve kaleye gönderdiği bu topu tamamlayan Effa oldu. Direğe çarpıp filelerle buluşan bu top Malatyaspor'un golü oldu: 1-0.

73. dakikada Malatyaspor'dan Johanson sarı kart gördü.

78. dakikada Beşiktaş'da İbrahim Akın'ın yerine Ahmet Dursun oyuna dahil oldu.

81. dakikada Malatyaspor kalesi büyük tehlike yaşadı. Pancu'nun şutunda Fevzi elinden kaçırdı, Ailton vurdu. Çizgi üzerinden Homola çevirdi. Pancu ikinci kez vurdu. Fevzi iki hamlede topu engelledi. Fevzi bu pozisyonda bir sakatlık geçirdi.

84. dakikada Beşiktaş soldan Tümer'le serbest atış kullandı. Gelen topa Pancu kafayı vurdu. Fevzi topu uçarak kornere gönderdi. Atış kullanılmadan, Malatyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, 69. dakikada oyuna aldığı Taner'i çıkarıp, Ömer Erdoğan'ı oyuna dahil etti.

85. dakikada Korner atışı kullanıldı, cezaalanının önündeki müdahale, Beşiktaş'a serbest vuruş kazandırdı. Atışı Ali Tandoğan Pancu paslaşması olarak kullanıldı. Defansın uzaklaştırdığı topu Cordoba tekrar Malatya alanına gönderdi. Karambol autla sonuçlandı.

89. dakikada Beşiktaş Malatyaspor cezaalanı önünde büyük baskı kurdu. Ailton, Youla, Tümer, Pancu'nun dahil olduğu son vuruşlara, Fevzi müdahale etti.

4. hakem kayıp zaman olarak 5 dakikayı gösterdi.

90+1. dakikada Beşiktaş beraberliği sağladı. Beşiktaş'ın son dakikalardaki büyük baskısı sonuç verdi. Youla çaprazdan vurdu, Ahmet Dursun'a çarpan top Fevzi'yi kontrpiyede bıraktı ve filelerle buluştu: 1-1

90+3'de Malatyaspor Toth'la serbest atış kullandı. Defansın uzaklaştırdığı topu Tümer taşıdı, Ahmet Dursun'a aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda top Fevzi'den döndü, ikinci vuruş autla sonuçlandı.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız