SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Seçeneğimiz Var..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gelişim Platformu (MaGeP)’nun Ankara Hanımağa Restaurantta düzenlediği, 2010 yılı onur plaketlerinin verilmesi toplantısı oldukça ilgi gördü. Malatyalı olan bürokrat ve iş adamları ile Malatya‘da görev yapan bürokratları bir araya getirerek tanıştırma, kaynaştırma ve özlem giderme amacını da taşıyan toplantıyı MaGeP yürütme kurlu düzenledi.

Malatyalı iş kadını Saime Palancıoğlu’nun sadece Malatya yemeklerinin servis edildiği Balgat semtindeki bahçeli ve mütevazı restoranında gerçekleştirilen toplantıya oldukça kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Malatya Milletvekillerinden hiçbirinin katılmadığı, sadece Öznur Çalık ve Mevlüt Aslanoğlu’nun kutlama telgrafı gönderdiği toplantıya Malatya Valisi Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile yine Malatya eski valisi Halil İbrahim Daşöz de birer kutlama telgrafı gönderdiler.

MaGeP Yürütme Kurulu adına gecenin açılış konuşmasını yapan Milli Prodüktivite Merkezi Teknik Danışmanı Dr. M. Kemal Akgül konuşmasında özetle; ‘’Bu akşam çok değerli büyüğümüz Malatya’nın yetiştirdiği güzide devlet adamı hemşeri, ağabey, amca ve daha önemlisi Malatya’nın vazgeçilmez dostu önceki dönemlerin Milletvekili, İçişleri Bakanlığı müsteşarı ve Valisi Sayın Galip Demirel’in 15. Temmuz 2010’da TBMM tarafından üstün hizmet beratı ile ödüllendirilmesinin onurunun paylaşımı için toplandık. Birazdan Sayın Galip Demirel’in özgeçmişini okuyacağım. Ancak bu özgeçmiş sadece o’nun hayatında kilometre taşı sayılabilecek görevlerini hatırlayabilmemiz içindir. 40 yıla varan devlet görevlerinin yanı sıra ömür boyunca bıkmadan sürdürdüğü sosyal-toplumsal sorumluluk faaliyetlerini ancak hatıralarının yer aldığı bugüne izdüşümüler yapabilecek bir hatırat belgesi içinde bulabiliriz. MaGeP yürütme Kurulu olarak Sayın Galip Demirel büyüğümüzden hatıralarını yazarak gençlere o engin deneyim, hoşgörü ve insanlara yardım etme felsefesini aktarmasını ısrarla bekliyoruz.

Saygıdeğer dostlar; burada sıcak bir ortamda mutlu bir paylaşım içindeyiz. Platform grubu olarak siyasetin dışındayız. Ancak Türkiye’mizin sorunlarına ve çözümlerine bakma durumunda konuya sadece çözüm yaklaşımları kapsamında bakabiliriz. Uygulamalar tabii ki politikalar ile şekillenir. Burada kullandığımız kaynaklar önemidir. Kullandığınız kaynaklar tüm ülkenin doğal kaynaklarından ve vergilerinden elde ediliyorsa politikalar da tüm ülke insanını kucaklama yönünde olabilmelidir. Sivil Toplum Kuruluşları istenildiği kadar çok olsun sonuçta uygulamada yapılanlar görülmektedir. Burada iki seçeneğimiz var; ya doğal seleksiyona bırakacağız veya sinerji grupları oluşturarak STK larını proje yapma, yapabilme yarışı içine sokacağız. STK larının gücü temelde üye sayısının çokluğu ile doğru orantılı gibi görünse de, asıl güç ses getiren, sonuç alan uygulamalar yapabilme yetenekleri ile doğru orantılıdır.’’dedi.

Daha sonra söz alan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Dr. Atilla Şahin konuşmasında; üniversiteyi bitirdikten sonra kaymakam olmak üzere Sn. Galip Demirel’den yardım istediğini, o’nun müracaat dilekçesinde kendisini referans gösterebileceği sözü üzerine Bakanlığa müracaat formuna referans olarak Galip Demirel ismini yazdığını, bunun üzerine formu inceleyen yetkilinin kendisine ‘’ referansın gerçekten Galip Demirel ise şimdiden hayırlı olsun.’’ dediğini söyleyerek, “Şimdi gençlerimize referans olabilecek, yol gösterecek, yardımcı olabilecek kaç tane Malatyalı bürokratımız var? Bunu Sayın Milletvekillerimize sormak lazım.” diye konuştu.

Konuşmacıların ardından MaGeP tarafından hazırlatılan plaketi Galip Demirel’e vermek üzere sahneye davet edilen Recai Kutan ‘’ Bu anlamlı plaketi Sayın Demirel’e takdim etmek benim için bir onur vesilesidir. Hep 1968 kuşağından söz edilir ama memlekete asıl büyük hizmetleri 1950 kuşağı vermiştir. Ben de, Sayın Demirel de 1950 kuşağındanız.’’ diye sözlerine başladı ve Galip Demirel’in yaptığı hizmetlerden örnekler vererek sözlerini tamamladı.

Konuşmacı olarak mikrofona gelen Malatya Eğitim Vakfı eski Genel Başkanı Şaban Taçyıldız da, Galip Demirel ile anılarından örnekler verdikten sonra gecenin müzik bölümünde sahne alan TSM sanatçısı Ali Şenozan okuduğu birbirinden güzel şarkılarla davetlilere müzik ziyafeti sundu. Finalde Malatya üçayak oyununda başı yine Sayın Galip Demirel çekti.

GECEYE KİMLER KATILDI?
Geceye katılan siyasetçi, bürokrat ve iş adamları şunlardı:

Abdulkadir Aksu AKP Genel Başkan Yrd.,
Abdullah Akgül Em. Amiral,
Adnan Yılmaz İçişleri Bkn.lığı Strateji Geliştirme Kurul Bşkn.,
Akif Çomoğlu iş adamı,
Ali Çağatay Habertürk Genel Koordinatörü,
Ali Özçelik Yargıtay 20. Da. Bşk. ,
Cihangir Kaya Ankara Gölbaşı Em. Md.,
Dr. Atilla Şahin İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi,
Dr. Canan Atakan Dışkapı Çocuk Hast. Başhekimi,
Dr. M. Kemal Akgül MPM Teknik Danışmanı,
Dr. Şanal Tosun Atatürk Eğt. Ve Araş. Hast. Başhekim Yrd.,
Dr. Cüneyt Aksu,
Dt. Kaya Palancıoğlu,
Ekrem Dernek iş adamı MEV Ankara Şb. Bşk.,
Engin Kumrulu Danıştay 4. Daire Bşk.,
Ergün Altuncu iş adamı, İsmet Mobilya,
Erhan Özcan Makine Mühendisi Müteahhit,
Ertaç Önal E. Gnl. Md. Yrd.,
Feramuz Tosun Tarım Bakanlığı Bürokrat,
Galip Demirel E.milletvekili,müsteşar ve Vali,
Gazi Kapan DMO Gnl. Md.,
Güldal Akşit İstanbul Milletvekili,
Haluk Akşit TBMM Başk. Danışmanı,
Hasan Tanrıver Tütün Üst Kurulu Daire Başkanı,
Kadir Doğan Yargıtay Üyesi,
Kamil Göksu Mali Müşavir,
Mehmet Gülü DSİ İç Denetim Birimi Bşk.,
Mehmet Çamur Yargıtay Üyesi,
Mehmet Ergün Bakanlar Kurulu Sekreteri,
Mustafa Kaya Beypazarı Kaymakamı,
İrfan Dilsiz Tütün Alkol Piyasası Düz. Krl. Üyesi,
Mustafa Toy Kalkınma Bankası Proje Md.,
Mustafa Yıldırım E. Anayasa Mah. Üyesi Malatya eski Valisi,
Necmettin Bitlis Bitlis Hold. Yön. K.Bşk.,
Necdet Bolcal, İşadamı
Nevin Atakan Sayıştay Başdenetçisi,
Nurettin Konaklı MEB Strateji Geliştirme Kuru Bşk.,
Oğuz Kağan Köksal Emniyet Gen Md.,
Osman Katipoğlu TSE Müşaviri,
Ömer Önen Banka Md.,
Prof. Yalçın Karatepe Ankara Ü. Siyasal Bilgiler Fak. Dekan Y.,
Recai Kutan E.Enerji Bakanı - Saadet Partisi E.Genel Bşk.,
Sami Özfırat Yargıtay Üyesi,
Şaban Taçyıldız MEV eski Bşk.,
Sıdıka Kuşanaç Yurtlar K. Bölge Md. Yrd.,
Talat Zengin E. Milletvekili,
Turgut Özçelik Keçiören Vergi Da. Md.,
Veli San Polatlı Başsavcısı,
Ali Çelik ODTܒlü Malatyalılar Derneği Bşk.,

MALATYA GELİŞİM PLATFORMU (MaGeP) NEDİR?
Ankara’da yapılan Malatya kültürünü paylaşma ve yardımlaşma yemeklerinin temel alınması ile 2005 yılında başlatılan bir düşünce platformudur. MaGeP oluşumunun soysal çevresi, bireysel ölçekte iş insanı, sanatçı, akademik ve bürokrasi çevresinden birçok kişiden oluşmaktadır. Tüzel kişilik anlamındaki soysal çevresi ise öncelikle; Malatya Eğitim Vakfı (MEV) ile Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) olmak üzere birçok ilimizde ve yurtdışında kurulmuş bulunan Kültür ve Dayanışma Dernekleri oluşturmaktadır.

HABER-FOTO: Ertaç ÖNAL- ANKARA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız