SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Sene Su Gibi Geçti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:21:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Ordu Komutanlığı görevinden Ege Ordu Komutanlığı’na atanan Orgeneral Galip Mendi,” Özellikle bu bölgenin ciddi bir hassasiyeti var” dedi. 

Beraberinde, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı ile birlikte Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret edip vedalaşan Orgeneral Galip Mendi, şeref defterini de imzaladı.

Vasip Şahin, yaptığı konuşmada Orgeneral Mendi’nin ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi. Vasip Şahin konuşmasında “Güzel bir birliktelik ve güzel bir diyalog içerisinde görev yaptık. İlimizde hem sivil toplumda hem idare ile hem de vatandaşla olan diyaloglarında çok güzel bir diyalogları olması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bunun için kendisine özellikle teşekkür ediyoruz. Başka şehirlerde farklı görevler de ve yeni hizmetlerde bulunacaklar. Allah hayırlı uğurlu etsin” ifadelerini kullandı.

Orgeneral Galip Mendi ise, “Bu bölgede görev yapmaktan ve Malatya ilinde bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duydum. Her zaman Özellikle Malatya insanının sevecenliği, misafirperverliği her türlü takdirin üzerindedir. Ben bu vesile ile bütün Malatya halkına da bize gösterdikleri teveccüh ve yakınlıktan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten bu iki sene su gibi geçti. Bizim görevlerimiz sınırlı ve süreli oluyor. Bu iki yıllık görev sürem içinde ki daha önceki görev yerim de Elazığ idi. Bu bölgedeki görevlerim bittiği için yeni bir göreve atandım. Sizlerin de bildiği gibi Ege ordu komutanlığına atandım. Allah kısmet ederse ayın 21 inden itibaren de Ege Ordu Komutanlığını devralacağım” ifadelerini kullandı.

“Özellikle bu bölgenin ciddi bir hassasiyeti var” diyen Mendi, daha sonra şunları söyledi: 

“ Türkiye Cumhuriyetinin en önemli konularının iki tanesi ile ordumuzun sorumluluğu vardır. Bunlardan bir tanesi Türkiye Cumhuriyetini bölmek parçalamak isteyenlere karşı verdiğimiz iç güvenlik harekatı nedeniyle verdiğimiz büyük mücadeledir. Bir diğeri de hudut güvenliğidir. İkinci Ordu'nun sorumluluk sahası içinde Türkiye’nin yüzde 26'sı yer almaktadır. Kritik sınırlarımız olan Suriye, Irak, İran sınırlarımızın savunma ve koruma sorumluluğu ordumuza aittir. Ordumuzdaki tüm personelimiz, subayımız, astsubaylarımız, uzman erbaş ve erlerimiz Mehmetçiklerimiz el ele gönül gönüle 7 gün 24 saat esasına göre kahramanca, fedakarca ve özverili bir şekilde yapıyorlar. Benden sonra da aynı görevleri aynı arkadaşlarımız yine gönül birliği içerisinde vatan sevgisi, bayrak sevgisi içerisinde yapacaklardır. Bunlara yürekten inanıyorum. Ben bugün sizlere arz-ı veda için geldim. Sizin nezdiniz de tüm Malatya halkına sevgilerimi selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.”

BELEDİYEDE..

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla Ege Ordu Komutanlığı’na atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile Harita Genel Komutanlığı’na atanan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a veda ziyaretinde bulundular.

Komutanlara yeni görevlerinde başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretin anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Çakır, kristal kayısı maketinin yanı sıra Org. Mendi’ye işlemeli bakır semaver, Tümgeneral Aktı’ya da el dokuma halı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız