SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Tane Yiyince!..'

A- A+ PAYLAŞ

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Şimşek Malatya’da.. Elazığ’da karşılanan bakan, “Geçen hafta farkına varmadınız ama hafta sonunda buradan geçtim..” dedi ve milletvekillerinin daveti üzerine değişim, dönüşüm ve sıkıntıları yerinde saptamak amacıyla geldiğini bildirdi.

"BÜYÜK MUTLULUK.."
AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı ve İhsan Koca’nın da eşlik ettiği bakan Şimşek, Ankara’dan Elazığ’a uçakla, oradan da karayoluyla Malatya’ya geldi. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Şimşek, “Malatya’da bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Aslında Bu benim 2.ci gelişim. Geçen hafta farkına varmadınız ama hafta sonunda buradan geçtim. Tabii sayın Valimiz, değerli Belediye Başkanımıza, diğerli milletvekillerimize teşekkür ederim, büyük bir misafirperverlik gösterdiler. Elazığ’da karşıladılar.

Aslında değerli milletvekillerimiz uzun süreden beri Malatya’ya gidelim, oradaki değişim , dönüşümü yerinde görelim, aynı zaman varsa sıkıntıları yerinde tespit edelim. Onların teşviğiyle bende uzun süredir Anadolu’yu yerinde , Anadolu’nun çeşitli illerine gidip gerek sorunları, gerekse gelişmeleri yerinde tespit etmek amacıyla ben uzun süreden beri memleketin bir çok yerini gezme çabasındayım. Tabii ki bizim uluslar arası sorumluluklarımız da var, oraya da gidip geliyoruz. Ama fırsat buldukça hafta sonlarında, ben haftanın 7 günü çalışıyorum o anlamda. Geçen hafta sonunda Bingöl’deydim, Elazığ’daydım. Daha öncede güneydoğunun bazı illerine gitmiştim. Önümüzdeki hafta Iğdır’a gideceğiz. Çünkü Ankara’dan oturup, tabii ki orada yapılacaklar var ama, bir çok sorunun tespiti , ancak gerçek aktörlerle, bu işin içindeki fiili olan insanlarla bir araya gelip, sanayicilerle, işadamlarıyla, belediye başkanlarıyla Valilerle biraraya gelip yerinde , tabii ki gerek sorunların çözümü, üretilmesi, gerektiğinde bu tür diyalogların olmasının da çok faydalı olduğu kanısındayım.

Dolayısıyla Anadolu’ya yaptığımız gezilerin önemli bir ayağı, dediğim gibi sizlerle burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerle daha sonra Türkiye ekonomisi konusunda gerek benim yapacağım sunumlar, gerek sizlerin soracağınız sorulara cevap veririz. Bu ziyaretimiz sayın Valimize nezaket ziyaretidir.

Sizin vasıtanız ile tüm Malatyadaki bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunmak istiyorum. İnşallah hep beraber Türkiye’yi daha iyi bir noktaya, hak ettiği saygınlığa kavuşturacağız.” dedi.

TEŞVİK ÇOK ÖNEMLİ..
“Türkiye’den birkaç yıldır çok önemli değişim-dönüşüm yaşanıyor. Türkiye çok önemli mesafeler kat etti. Ama bu her şey güllük-gülistanlık anlamına gelmiyor. Daha yapacağımız çok şey var. Fakat biz sürekli bir şekilde Türkiye’nin önünü açacak çok önemli adımlar atıyoruz. Meclisteki arkadaşlarımızda çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Çok önemli reformlar da yapıldı.” şeklinde konuşan Bakan Şimşek, teşviklerle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

“Teşvik çok önemli. Mevcut bir teşvik sistemi var. Onu daha rasyonel, daha akılcı bir zemine oturtulması konusunda çok önemli çalışmalarımız var.

Biz yeni teşvik sisteminde, muhtemelen 2009 yılı başından sonra işleme konulacak. Daha esnek, daha .böyle spesifik, belli bir hedefe yönelik, teşviklere yöneleceğiz. Her yörenin, her bölgenin tabiî ki bir takım ihtiyaçları farklı. Tabii bölgesel açıdan teşvikler gerekli. Neden bölgesel kalkınmışlık farkları var. Bütün dünyada var. Avrupa’da da var. Halen Avrupa Birliği’nde bölgesel fonlar var. Türkiye’de de bölgesel anlamda teşvik devam edecek. Belki onan biraz daha radikal hale getirme konusunda da bir niyetimiz var.

Yine sektörel bazda teşvike bakmamız lazım. Tabii ki bizim DTÖ, AB’ye olsa bir takım yükümlülüklerimiz var, bu çerçevede bakmamız lazım ama o uluslararası kuralların elverdiği ölçüde sektörel bazda bir teşvik te son derece anlamlı olacak. Onun içinde sanayi envanteri gerekli. Şu anda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı sanayi envanterini çıkartıyor. Onlar bitirdiğinde bizde onun üzerine yeni bir yapı inşa edeceğiz.

Birde proje bazında teşvik lazım. Çünkü bütün Dünyada büyük projeleri, büyük yatırımları çekmek için bir rekabet var. Bu rekabette bizim başarılı olmamız için projenin büyüklüğüne bağlı olarak ta bizim daha böyle geniş kapsamlı bir teşvik paketi her zaman olacak, yani esnek unsurları olacak. Bu bir rekabet.Dolayısıyla teşvik sistemini gözden geçiriyoruz, daha rasyonel seviyeye oturacak. Türkiye’nin önünü daha da açacak, tabiî ki burada yine mali dengeleri de gözeteceğiz.”

"ÜÇÜNCÜYÜ SÖYLEMİYORUZ.."
AKP’yle ilgili kapatma davasına ilişkin bir soruyu daha sonra düzenleyeceği basın toplantısında ifade edeceğini belirten bakana kayısı ikramı yapıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz, “Kayısının bir özelliği var. Öznur hanım söylesin. Bir tane yiyince ne olur, iki tane yiyince ne olur?” diye konuşurken Öznur Çalık “Bir tane yiyince milletvekili, iki tane yiyince bakan, üçüncüyü söylemiyoruz.” diye ekledi. Bu açıklama gülüşmelere yol açtı.

Bakanın Valiliğe gelişi sırasında iki vatandaş görüşmek istedi. Bir kişiyi polisler uzaklaştırırken, yaşlıca olan diğer şahsı fark eden bakan, protokolla tokalaştıktan sonra bu kişiyi yanına çağırıp sorununu dinledi.

BELEDİYEDE..
Malatya Belediyesi'ni de ziyaret eden Bakan Şimşek, burada mehteran takımı ile karşılandı. Bakan Şimşek'in yolunu kesen bazı vatandaşlar ise iş talebinde bulundular. Yılmaz Adıyahşi adlı bir vatandaş, Bakan Şimşek'in önüne çıkarak iş istedi. Bakan Şimşek, vatandaşı dinledikten sonra ismini not ettirerek iş sözü verdi.

Bakanın Belediye ziyaretine ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Bazı incelemelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Malatya’ya gelen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret etti. Bakan Şimşek Belediye önünde kalabalık bir vatandaş topluluğunun yanı sıra mehteran gösterileriyle karşılandı.

17 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen ziyarete Vali H. İbrahim Daşöz, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri, İhsan Koca, Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı katıldı.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’i Malatya‘da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Akın, Malatya’nın Türkiye coğrafyasında jeopolitik bir konumda olduğunu, son yapılan nüfus sayımı ve 5 beldenin Malatya Belediyesine bağlanmasıyla birlikte nüfusun 496 bine ulaştığını, Malatya’nın Dünya da kayısıyla ünlendiğini söyledi.

Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra Malatya şehir için trafiğinin rahatlatılması noktasında araç alt geçitleri yaptıklarını, Malatya halkının yeşil alanlardan daha çok istifade edebilmesi için büyük çabalar gösterdiklerini belirten Başkan Akın, “Bugüne kadar kazandırılan yeşil alanın % 75’i dönemimizde meydana getirilmiştir. Beydağı yamaçlarında Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde TOKİ ile yaptığımız protokollerde ilk etapta 15 bin konut yapılacak. Takriben 1 kattrilyon 400 trilyon civarında bir maliyeti var” dedi.

Kayısının tanıtılıp daha çok insana ulaşması için gerçekleştirilen fuarların daha iyi şartlarda düzenlenebilmesi için 9000 bin m2’lik kapalı fuar alanı inşa ettiklerini ve Malatya halkının hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Akın, “Elazığ – Ankara asfaltı üzerine yapılacak olan araç alt geçitleriyle ulaşım daha da rahatlayacak” dedi.

Malatya’da ciddi bir değişim ve dönüşümün olduğunu vurgulayan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, “Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar en büyük yeşil alan Malatya da Sayın Başkanımız döneminde kazandırılmış. Bu gerçekten çok muazzam ve etkileyici” dedi.

Kentsel Dönüşüm Projelerinin şehirler için çok önemli olduğunu, geçmişte modern şehirlere yakışmayan yaklaşımların olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, “Kentsel Dönüşüm Projesiyle Malatya çok daha da güzelleşecek. Vermiş olduğunuz bu güzel hizmetlerden dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Yapılacak reformlarla Belediye Başkanlarının daha fazla imkanlarla vatandaşlarımıza daha fazla hizmet edeceklerini belirten Bakan Şimşek, “Özelliklede iş aş üretenlerin önünü açacaksınız. Memleketimizin en büyük problemi halen iş ve aş çok değerli mesafeler kat ettiysek de yapacağımız çok şey var. Hep beraber takım ruhu içerisinde Milletvekillerimizle, Valilerimizle, sizlerle beraber inşallah daha iyi noktaya getireceğiz Malatya’mızı ve ülkemizi” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ziyaretin anısına, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’e kayısı ve kayısı kristali hediye etti. Bakan Şimşek şeref defterini de imzaladı.."

Cumartesi ve Pazar günü çeşitli ziyaretlerde bulunup, toplantılara katılacak olan bakan, Pazar günü Ankara'ya dönecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız