SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İki Taneydi, Sonra Biri Anormalleşti..''

A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesi Yuvalı Köyü yakınlarındaki Adatepe'ye çarpan F-4 Fantom jet savaş uçağının parçaları 3 kilometrekarelik bir alana dağıldı.. İki pilotun, uçağın çarptığı bölgeden 2 kilometre mesafede paraşütle atladığı kazanın görgü tanığı tarlalarında çalışan köylülerdi.. Bu arada, Malatya'da son 5 yılda biri nakliye uçağı olmak üzere 7 askeri uçak düşerken, 38 asker şehit oldu.

PARÇALAR GENİŞ BİR ALANA YAYILDI..
Erhaç 7'nci Ana Jet Üssü'nden, eğitim uçuşu için havalanan uçaklardan 35 yaşındaki Yüzbaşı Mustafa Akyüz ve 27 yaşındaki Üsteğmen Gökhan Melih Çelik'in yönetimindeki F-4 Fantom savaş uçağı, 16.30 sıralarında Doğanşehir ilçesi Polat Kasabası Yuvalı köyüne yaklaşık 4 kilometre mesafedeki Adatepe'ye çarptı ve parçalandı. Uçağın iki pilotu ise, uçağın dağa çarptığı bölgeden 2 kilometre uzaktaki Pamuklu mevkiinde paraşütle atlayarak kurtulmayı başardılar.

İki tepenin arasında, vadi olan bölgede Adatepe'ye çarpan uçağın parçaları geniş bir alana yayıldı. Meşe ormanının da bulunduğu alanda, kazanın ardından birçok ağaç yandı.

Kazanın ardından, ilk olarak tarla ve bahçelerinde çalışan köylüler olay yerine koşarken, kısa bir süre sonra Erhaç Hava Üssü'nden helikopterle gelen görevlilerin isteği üzerine, bölgeye hemen ulaşan jandarmalar, kaza bölgesini ve parçaların bulunduğu alanı çember altına alarak kimseyi sokmadılar. Vatandaşlar da, geniş alana dağılan parçaların yerlerini kaza yerindeki askeri ilgililere bildirdiler.

"İKİ TANEYDİLER.."
Uçağın, Doğanşehir ilçesi üzerinden Erhaç Üssü'ne doğru uçarken kazanın meydana geldiği belirtilirken, dağa çarpan F-4'ün yanında bir uçağın daha bulunduğu, kazanın olduğu bölgeye göre üsse daha uzak ve Doğanşehir ilçesine daha yakın olan Yolkoru Köylülerince ifade edildi.

Köylüler, ilk olarak iki uçak gördüklerini, daha sonra bunlardan birinin "anormal" bir şekilde diğerinden ayrıldığını, Yuvalı bölgesine doğru olan vadiye yöneldiğini, muhtemelen pilotların, arızalanan uçağın yerleşim birimine düşmemesi için dağlık bölgeye uçağı yönlendirdiklerini anlattılar.

Köylüler, giderek alçalmakta olan uçağın, Adatepe bölgesine doğru yöneldiğini, daha sonra düştüğünü farkettiklerini ifade ettiler. Köylüler, kazadan 10 dakika sonra, ilk olarak bir askeri helikopterin bölgeye geldiğini söylediler.

Uçağın düşmesinden hemen önce, uçağı yerleşim birimi olmayan tepeye yönlendiren pilotların atladıkları, ikisinde de herhangi bir yara bere izi olmadığı belirtildi. Pilotların, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne tıbbi kontrol için götürüldükleri de öğrenildi.

Jandarma da, kazayla ilgili olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı teknik ekiplerinin incelemelere başladığını açıkladı.

5 YILDA 7 UÇAK DÜŞTÜ..
İHA Muhabiri Burhan Karaduman'ın derlediği bilgilere göre; Malatya'da son 5 yıl içerisinde toplam 7 askeri uçak düşerken, kazalarda 38 askeri personel şehit oldu.

Son 5 yıl içerisinde Malatya'nın Akçadağ, Darende, Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde toplam 5 uçak kazası meydana geldi. 5 kazada 7 uçak düşerken, bu kazaların 2 tanesinde toplam 38 askeri personel şehit oldu.

16 Mayıs 2001 tarihinde meydana gelen uçak kazasında, Akçadağ İlçesi'nin Güzyurdu Köyü'nde, CASA tipi askeri nakliye uçağınıh düşmesi sonucunda Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 34 subay, astsubay ve er hayatını kaybetmişti.

10 Ocak 2002 tarihinde Erhaç 7. Ana Jet Üssü'ndeki 173. Filo'dan havalanan 2 F-4 Fantom savaş uçağı, bir süre uçtuktan sonra, Darende İlçesi'nin Ayvalı Kasabası'na bağlı Şeref Köyü yakınlarında çarpışarak düşmüştü. İki uçağın 4 pilotu, son anda paraşütle atlayarak kurtulmuştu.

9 Ocak 2003 tarihinde ise Akçadağ İlçesi Yalınkaya Köyü yakınlarında meydana gelen uçak kazasında 7. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan 2 adet R-F4 keşif uçağı düşmüş ve uçaklardaki 4 pilot şehit olmuştu.

11 Ağustos 2003 tarihinde Pütürge İlçesi'nin Kubbedağı mevkiinde meydana gelen uçak kazasında da, 2. Ordu Kara Hava Alayı Komutanlığına bağlı CESNA tipi pervaneli düşmüş ve uçaktaki 2 pilot kurtulmuştu.

22 Haziran 2005 tarihinde ise yine 7 . Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 uçağı, Doğanşehir İlçesi'nin Yuvalı Köyü yakınlarında düştü. Uçaktaki 2 pilot son anda paraşütle atlayarak kurtuldu.

HABER: Levent BARIŞ
FOTOĞRAF: Doğanşehir'de meydana gelen son kazanın ardından olay yerinden çekilen fotoğraflar. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız