SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Taraflı Bakmak Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:21:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "AK Parti’nin 1 Kasım seçimleri öncesi vaatleri arasında yer alan asgari ücretin 1300 TL’ye yükseltilmesi teklifine iş dünyasının vergi yükünün hafifletilmesi şartıyla olumlu bakıyoruz" dedi. 

Türkiye’de sanayicinin yükünün oldukça fazla olduğunu belirten Erkoç, "Asgari ücretin yükseltilmesi karşısında vergi yükünün işverenin omuzlarına yıkılması ile üretim ve rekabetin tehlikeye gireceğini düşünüyoruz. Bu konuda hükümetten iş dünyası olarak ciddi destekler bekliyoruz. Geçtiğimiz gün Çankaya Köşkü’nde Başbakanımız işveren ve işçi temsilcileri ile bir araya geldi. Biz diyoruz ki asgari ücret bin 300 TL olsun ilave vergi yükü iş dünyasına yansıtılmasın. Çünkü yansıtılırsa üretimde zorluklar çekiliyor birde vergi maliyetleri yüksek olursa rekabet gücü zayıflar” ifadelerini kullandı.

Bin 300 TL ücretin çok büyük bir ücret olmadığına dikkat çeken Erkoç, ancak işverene de ek bütçe olarak getirilmemesi gerektiğini ifade etti. Erkoç, “Evet bin 300 TL olsun ama işveren maliyetti de bin 500’yi geçmesin” diyerek bu yükün hazine tarafından karşılanmasını istedi. Bu konuda hükümetin gerekli çalışmaları başlattığını da söyleyen Erkoç, “Bir tarafta siz 2023 hedefine ulaşmak istiyorsunuz. Bu da üretmekten geçiyor çünkü başka çare yok. Bu nedenle rekabet gücünün artırılması ve ek yüklerin hazine tarafından karşılanmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

MTSO Başkanı Erkoç, iş dünyasının sıkıntılarının ciddi boyutta olduğunu dile getirerek asgari ücretin bin 300 TL’ye yükseltilmesi konusunda devletin mutlaka işverene destek çıkması gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız