SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Uçak Çarpıştı, Pilotlar Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:52:28
İki Uçak Çarpıştı, Pilotlar Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ yakınlarında iki askeri uçağın havada çarpışarak düştüğü, uçakların 4 pilotunun da şehit oldukları bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı da, yaptığı açıklamada 4 pilotun şehit olduğunu doğruladı.

24 Şubat Salı günü saat 18.07'de planlı gece uçuşu için Erhaç 7'nci Ana Jet Üssü'nden  havalanan ve 19.05'de üsse doğru inişe geçtikleri sırada radardan kaybolan ve irtibat kesilen uçaklara ne olduğu araştırılırken, kısa bir süre sonra Akçadağ İkinciler Mahallesi (Köyü) yakınlarında dağlık kesime uçak düştüğüne ilişkin Jandarma'ya ihbar geldi. İhbar üzerine, çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye hareket etti. 

Olayın, Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nden havalanan iki Fantom uçağının, havada çarpışarak üsse yaklaşık 15 kilometre mesafedeki İkinciler Köyü'nün güneybatısındaki dağlık alana düşmesi sonucu meydana geldiği haber alındı. İki uçağın radardan kaybolduğu belirtilirken, İkinciler Köyü sakinleri de iki büyük patlama sesi duyduklarını bildirdiler. Uçakların bu bölgeye düştüğü yolundaki ihbar üzerine, 7. Üs ile Kara Havacılık Alayı'ndan kurtarma ekipleri bölgeye hareket etti. Malatya'dan da 112 Ambulansları, İtfaiye ve AFAD kurtarma ekipleri bölgeye gittiler. Kurtarma ekipleri,  geniş bir alana yayılmış olan uçakların parçalarına ulaştılar. Olay sırasında bölgede sis bulunduğu bildirildi. Kurtarma ekipleri, karla kaplı bölgede ceset ve uçak parçalarını topluyorlar.

GENELKURMAY AÇIKLAMALARI..

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesine, olayla ilgili saat 21.30'da bir açıklama konuldu ve bazı bilgiler verildi. Açıklama şöyleydi:

"Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki adet RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır.

Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."

Bu açıklamadan bir gün sonra, uçakların havada çarpışıp düştükleri yolundaki yorumlar nedeniyle, Genelkurmay'dan ikinci bir açıklama geldi ve uçakların havada çarpışmadıklarının anlaşıldığı belirtildi. Bu açıklamaya göre, uçaklar "emniyet irtifasının altında" uçarken tepeye çarpmışlardı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ..

İki F-4 savaş uçağının Akçadağ ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan pilotların kimlikleri belli oldu. Şehitlerin isimlerinin Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Yüzbaşı Onur Özkaya,  Üsteğmenler Yasin Atalay ve Özgür Özbahçeci olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız