SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Üniversiteli Ölümden Döndü

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:53:01
İki Üniversiteli Ölümden Döndü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2 üniversiteli öğrencinin kaldığı evde açıkta bırakılan elektrikli sobanın neden olduğu yangında ev kullanılamaz hale gelirken, 2 öğrenci son anda başka dairede kalan öğrencilerin durumu farketmesi ve itfaiyeye haber vermesiyle kurtarıldı.

Olay, sabaha karşı 02.30 sıralarında Hüseyinbey Mahallesi Kanalboyu’nda Nikah Dairesinin karşısındaki Feza Apartmanının 5. Katında meydana geldi. İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören Cemal Yurtsever ve Nazim Bülbül adlı öğrencilerin kaldığı dairede elektrikli sobadan dolayı yangın çıktı. İki gencin uyuduğu esnada çıkan yangın bir alt katta üniversiteli öğrencilerin kaldığı dairede bulunan Muhammed Kapıkaya  tarafından fark edilerek, durum polise ve itfaiyeye bildirildi. Kısa zamanda olay yerine gelen itfaiye ekipleri dairede kalan 2 öğrenciyi kurtarırken, hazır bekleyen ambulans ile Devlet Hastanesi’ne gönderildiler. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve dumandan etkilendikleri belirtildi.

İtfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülen yangında evde büyük maddi hasar oluşurken, dairenin balkonunda bulunan tüplerin patlamaması ise büyük bir faciayı önledi.

Öğrencilerin büyük bir bölümü boşaltılmış olan apartmanın kaloriferinin yakılmaması nedeniyle elektrikli soba ile ısınmaya çalıştıkları belirtildi.

Olayın görgü tanığı ve yangın çıkan bir alt dairede oturan üniversite örencisi Muhammed Kapıkaya, “Yatıyordum, sesler üzerine uyanıp dışarıya baktığımda yukarı daire yanıyordu. Evdeki arkadaşlarımı uyandırdım. Evdeki 2 kişi uyuyormuş, onları da itfaiye uyandırmış. Biz öğrenciyiz. Bizde soğukta kalıyoruz. Elektrikli soba ile ısınıyoruz. Apartmanda kaloriferi yakmıyorlar. Sınavlarım var, havalar soğuk” diye konuştu.

Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız