SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İki Üyemiz Gözaltında.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:06:46
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da gerçekleştirilen KCK operasyonunda 2 KESK üyesinin gözaltına alındığı ifade edildi.
 
Malatya'da KCK yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 2’sinin KESK’e bağlı sendikaların üyesi olduğu açıklandı. KESK tarafından AKP İl Binası önünde yapılan eylemde konuşan Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, "Türkiye’de uzunca bir süredir sendikalara, emek ve demokrasi mücadelesi yürüten kesimlere ve demokratik muhalefete yönelik yoğun baskı ve sindirme uygulamaları yaşandığı bilinmektedir.
 
Bir taraftan tüm alanları olduğu gibi, sendikal mücadele alanını da “hükümetin güdümünde” biçimlendirmeye çalışan AKP hükümeti, diğer taraftan, iktidarın anti demokratik uygulamalarına boyun eğmeyen, baskılar karşısında sesini yükselten, mücadele eden tüm kesimlere yönelik olarak büyük bir tahammülsüzlük göstermektedir.
 
Son dönemde örneklerini sıkça görmeye başladığımız bu tür baskı ve göz altıların yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı, demokratikleşme, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi yönünde nutukların atıldığı bir dönemde gerçekleşiyor olması dikkat çekicidir. Tüm demokratik muhalefete yönelik artan baskı ve gözaltılar, bizler açısından şaşırtıcı olmadığı gibi, yıllardır kararlılıkla yürüttüğümüz fiili meşru mücadeleden ve anti demokratik uygulamalar karşısında gösterdiğimiz tepkilerden duyulan rahatsızlığın somut bir sonucudur.
 
19 Haziran 2012 Salı günü Eğitim Sen Şube Sekreteri Ali PİRO, SES Üyesi Bedri YILDIRIM, sabah 06;00' da evinden göz altına alınmış, Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulmaktadır. Neden gözaltına alındıklarını, ne ile suçlandıklarını henüz bilmiyoruz.
 
 Bizce bu gözaltı ve baskıların asıl nedeni,  28-29 Martta başlayan,  1 Mayıs’ta başta İstanbul Taksim meydanı olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında alanlara çıkan ve 23 Mayıs Greviyle  emekçilerin mücadele kararlılığı ve dile getirdikleri taleplerin hükümet cephesinde yarattığı korku ve endişe olduğu açıktır. Bu eylemlerle başlayan ve önümüzdeki süreçte artarak sürecek olan mücadelemiz baskı ve gözaltı düzeni ile gölgede bırakılmak istenmektedir.
 
 KESK, işte bu iktidardan yana taraf olmayanın bertaraf edilmesi üzerine kurulu sistemin temel hedefleri arasında yer almaktadır. Kimse gerçekleri çarpıtmaya kalkmasın. Her ne ad altında yapılarsa yapılsın aslında gerçekleştirilen “operasyonun” tek bir adı vardır. O da emek ve demokrasi güçlerini bertaraf etme operasyonudur. Kamu emekçilerinin sendikal mücadelesini tamamen “hükümetin güdümünde” biçimlendirecek yasal değişikliklere son halinin verilmek istendiği bu dönmede KESK’e yönelik baskıların artmasının, sadece son bir yıl içinde 30 üzerinde üyemizin tutuklanmasının tesadüf olmadığı açıktır.
 
Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sesiz kalmayacağımız bilinmelidir. KESK olarak tüm demokratik muhalefete, üye ve yöneticilerimize yönelik yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmesini, gözaltına alınan sendika yürütme kurulu üyemiz Ali PİRO ve Bedri YILDIRIM’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız