SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Vahim Olay!..

A- A+ PAYLAŞ

İsmet YALVAÇ Yazdı

Malatya’da geçtiğimiz hafta sonu, biri ülke gündemine de oturan iki olay yaşandı.. Tüm Türkiye birinin “faili”nin bulunmasını bekliyor.. İkincide ise, “faili meçhul” olması için bazılarının nasıl devreye girdiklerinin öyküsünü ilk ağızlardan dinliyoruz.. Bu nedenle, “hafif” atlatılan bu ikinci olay da, en azından diğeri kadar vahim geldi bize..

BEGÜM CİNAYETİ..
Kına gecesinde olması nedeniyle, ilk anda klişeleşmiş tanımlama ile “Maganda Cinayeti” olarak kamuoyuna yansıyan, ancak araştırmalarda, bahçe dışından ve insanlara zarar vermeye yönelik olarak silah ateşlendiği için, “taammüden cinayet” olduğuna ilişkin bulgular ortaya çıkan Begüm Kartal olayı, biraz da kamuoyunda oluşan baskı, olayın ülke gündemine oturması yüzünden “sıra dışı” bir titizlikle soruşturuluyor, araştırılıyor.

Olayın ilk etapta kına gecesinde meydana gelmesi, düğünlerde- eğlencelerdeki silah kullanımı nedeniyle “Bize 2 saat içinde silahı kim ateşlemişse, getirin..” diye, bu tür olaylarda bilinen “az” duyarlılıkla bakılan cinayet; ülke gündemine oturup, gazetelerin başyazılarına, televizyonların ana haber bültenlerine yerleşince, bir cinayet sonrası yapılması gereken tüm işlemlerin daha bir ciddiyetle yürütüldüğünü duyuyoruz. Devletin, bir cinayeti soruşturmakla görevli olan birimlerinin dışındaki “uzman” birimlerinin de bu soruşturmada yeraldıklarını haber alıyoruz. Bu sevindirici..

Pırıl pırıl bir genç kızın hayatını söndüren cani her kimse, ortaya çıkarılacak gibi gözüküyor. Öyle umuyoruz, bekliyoruz..

“FAİLİ MEÇHUL” ISRARI..
Öte yandan, aynı günlerde bir başka olay daha yaşanıyor ki kentimizde, kulislerde konuşuluyor, "dar" çaplı olarak.

Yine bir düğünde ateşlenen silah.. Ama bu, artık Türkiye klasiği olan "maganda işi" türünden.. Yaralı bu kez iki tane.. Biri düğünde bulunanlardan, diğeri silahı beline koymaya çalışan ve bu sırada silahı patlatıp, kendini yaralayan fail..

Olay polis bölgesinde.. Hemen ekipler harekete geçiyor.. Olay yeri, yaralıların gidecekleri sağlık kuruluşları araştırmaları vs.. Özel bir sağlık kuruluşuna giden failin, "polise haber verilmesi gerektiği"ni duyunca tedavinin orta yerinde kayboluşu vs..

Polis soruşturmayı ve araştırmayı sürdürürken, hiç olmayacak birilerinden “Ne olur faili meçhul kalsa..” telkinleri geliyor.. Vuran, vurulanlar akraba- arkadaş.. Zaten şikayetleri de yokmuş, birbirlerinden.. Telkinin geldiği kişiler, konumları ilginç.. Suç ve ceza sisteminin bir bölümündekiler olduğu ifade ediliyor onların da.. Biz de, olayı bizzat yaşayanlardan dinledik.. Ama, olay “faili meçhul” kalmıyor yine de.. Polis, "duymuyor" telkinleri ve işini yapıyor..

Şimdi bu da en az, Begüm Cinayeti kadar vahim değil mi?

Bu tür olaylarla ilgili olarak birçok kişi konuşuyor. Bir de, memuriyet nedeniyle konuşamayanlar, değerlendirmeleri alınamayanlar var..

Ama, mesela Malatya Barosu'nun, bu tür olaylarla ilgili yorumunu merak etmiyor değiliz? En azından, şu düğünlerde meydana gelen olaylar, silah kullanmalar, bunların engellenmesi, ya da engel olunması yolundaki polisiye girişimleri engellemek isteyenler konusunda ne düşünüyor? Başkan Mehmet Görgeç, yorumunu açıklasa da öğrensek.. Çok merak ediyoruz..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız