SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Yeni İlçe Teklifi

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya’da Hasançelebi ve Nemrut adlarıyla iki yeni ilçe kurulması için TBMM Başkanlığına yasa teklifi sundu.

Geçtiğimiz günlerde çıkarılan Belediyeler Yasası ile, nüfusları 2 bin’in altına düştüğü gerekçesiyle Malatya’nın 15 beldesi de belediyelik statüsünü kaybetmiş ve köy statüsüne alınmışlardı. Milletvekili Aslanoğlu, bu belediyelerden Hasançelebi’nin aynı isimle, Pütürge’ye bağlı Tepehan ve Nohutlu’nun ise Nemrut ismiyle ilçe olmalarına ilişkin yasa teklifinde gerekçeyi şöyle açıkladı:

“Hasançelebi, Malatya’ya 90 km. uzaklıkta Malatya-Sivas devlet karayolu üzerinde bir beldemizdir. Hasançelebi beldesinin yer altı kaynakları çok zengindir. 2008 yılında Erdemir tarafından yaklaşık 250-300 milyon dolar tutarında bir yatırım yapılması planlanmaktadır. Ayrıca bir yabancı şirket tarafından mevcut altın sahaları işletmeye alınmak için çalışmalara başlanmıştır.

Bölgedeki yer altı zenginliklerinin işletilmesi ile istihdam olanakları yaratılmış, sosyal ve ekonomik faaliyetler önem kazanmış olacaktır. Hasançelebi beldesi ilçe yapıldığında mevcut kaynaklar en verimli şekilde değerlendirilecektir.

Tepehan ve Nohutlu beldeleri ise Malatya’ya 90 km, bağlı olduğu Pütürge ilçesine 30 km uzaklıktadır. Malatya- Nemrut yolu üzerinde olan bu belde turizm açısından önemli bir noktadadır.

İlçe kuruluşu için Anayasada öngörülen coğrafi ve ekonomik şartlar ile kamu hizmetinin gereği bu iki belde için de söz konusudur. Nemrut ve Hasançelebi adı altında iki ilçe kurulmasında kamu yararı vardır.”

HANGİ MAHALLE VE KÖYLER BAĞLANABİLİR?..
Aslanoğlu’nun teklifinde, Nemrut ve Hasançelebi ilçesinin kurulması halinde bağlanması öngörülen mahalle ve köyler şöyle belirtildi:

NEMRUT: Tepehan beldesine bağlı Arguca, Tarlabaşı, Zeynan, Sinan, Çat ve Dikilitaş, Nohutlu beldesine bağlı Aşağı, Yukarı, Yeğen ve Üran Mahalleleri,
Pütürge ilçesine bağlı Aliçeri, Alihan, Arıtoprak, Başmezra, Büyüköz, Çamlıdere, Esenlik, Gökçeli, Kayadere, Korucak, Kozluk, Körme, Sahil, Sorguçlu, Söğütlü, Taştepe, Tekkederesi, Ulutaş, Uzuntaş, Üçyaka, Yandere, Yazıca ve Yeşildere köyleri.

HASANÇELEBİ: Hekimhan’a bağlı Başkınık, Köylüköyü, Çulhalı, Davuklu, Bahçedamı, Basak, Karslılar, Akmağara, Taşoluk, Karapınhar, Yeşilkale, Yukarısaz, Çimenlik, Boğazgören, Güvenç, Beykent, Darende’ye bağlı Göğebakan ve Sivas-Kangal’a bağlı Yeşilkale köyleri.

Aslanoğlu'nun yasa teklifinin gündeme alınıp görüşülerek kabul edilmesi halinde Malatya'nın 13 olan ilçe sayısı 15'e yükselecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız