SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Yeni Mahkeme Kuruluyor'

A- A+ PAYLAŞ

Baro Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, Malatya Adliyesi'nde iki yeni mahkeme kurulmasına ilişkin istemlerinin HSYK'nın gündemine alındığını, bunu sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Sarıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Yapılan çalışmalar semeresini veriyor ve Malatya adliyemize iki yeni mahkeme kuruluyor.

Baromuz üyesi Milletvekilimiz Sayın İhsan Koca’nın verdiği bilgiye göre, Malatya’ya İkinci İş Mahkemesi ve Ticaret Mahkemesi kurulması istemimiz, Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin ve ilgili müsteşar yardımcısınca gerekli araştırma ve incelemenin yapılmasından sonra kabul görmüş ve önerinin HSYK gündemine alınmasına karar verilmiştir.

Konunun HSYK gündemine alınmasıyla mahkemelerin kurulmasına mutlak gözle bakılıyor.

Mahkemelerin kurulması, davaların neden uzadığını müvekkile anlatmakta zorluk çeken avukatlarımızı, yoğun iş yükü altında bunalan yargıçlarımızı ve hukuksal uyuşmazlığın çözümü için uzun süre beklemek zorunda kalan yurttaşlarımızı rahatlatacaktır.

Mahkemelerin gelecek yargı yılına yetişmesi beklenmektedir.

Haber Baroda sevinçle karşılanmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız