SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Yeri Yaktı, Kaçamadı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:20:50
İki Yeri Yaktı, Kaçamadı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Pazar gününün ilk saatlerinde iki büyük yangın felaketini ucuz atlattı. Gece Fırat İlkokulu'nun kantinini ateşe veren genç, ardından Ayakkabıcılar Çarşısı’ndaki bir işyerini yaktı. Polis olayın şüphelisi olarak suç dosyası kabarık olan ve 18 yaşına yeni girmiş olan bir genci yakaladı.

ÖNCE OKULUN KANTİNİ ATEŞE VERİLDİ

İlk olay  saat 24.00 sularında Fuzuli Caddesi üzerindeki Fırat İlkokulu’nda meydana geldi. Okul içinden dumanların çıktığını fark eden vatandaşların durumu ihbar etmesi üzerine okula itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Okulun bahçesinin giriş kapısındaki kilidi kırarak içeri giren İtfaiye ekipleri, okulun kantininden çıktığı belirlenen yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Yapılan ilk incelemede yangının kundaklama sonucu çıkmış olma ihtimali üzerinde duruldu. Yangında okulun kantininde büyük oranda maddi hasar oluştu.

AYAKKABICILAR ÇARŞISI UCUZ ATLATTI

İkinci yangın olayı ise sabah saat 05.50 sularında meydana geldi ve Ayakkabıcılar Çarşısı’nın Söğütlü Camii arka kısmında bir dükkandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine giden ve yangın çıkan dükkana çevredeki sokaklardan müdahale eden itfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına aldı ve ardından söndürdü.

Çalışmalar sonucunda yangın diğer dükkanlara sıçramadan söndürülürken, kundaklama sonucunda çıktığı belirtilen yangında İbrahim Özer’e ait 2 katlı dükkanın tamamen yandığı ve tüm eşyaların zarar gördüğü belirlenirken, bitişiğindeki Mustafa Aksu’ya ait dükkanın ise duman ve söndürme çalışmaları esnasında sudan zarar gördüğü belirlendi.

İtfaiyenin kısa sürede müdahale etmesi, Ayakkabıcılar Çarşısı’nın büyük oranda zarar görmesini engellemiş oldu.

Olay sonrasında polis ekiplerince yapılan incelemede kundaklama olaylarını 18 yaşına yeni girmiş olan ve hırsızlık suçlarından 30’a yakın suç kaydı bulunduğu kaydedilen Doğukan G. adlı gencin yaptığı ve bu gencin son kundaklama olayında yangında kendisinde oluşan yanıklar nedeniyle gitmiş olduğu özel bir hastanede yakalandığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Ayakkabıcılar Çarşısı'ndaki yangından hemen sonra, kıyafetinin bir kısmı yanmış, yüzü gözü is içerisindeki bir gencin Atatürk Caddesi'ne doğru gittiğini polis ekiplerine bildirince, çevrede geniş çaplı araştırma yapıldı. Kantin yangınını da çıkardığı kamera görüntülerinden belirlenen Doğukan G. adlı sabıkalı, yangından etkilenerek gittiği özel bir hastanede yakalanarak gözaltına alındı.

ESNAF KURULUŞLARI: SAVCILIK SUÇLULARI HEMEN BIRAKMASIN

Olay sonrasında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkan Vekili Orhan Özbek,  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Malatya Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bülent Karakoç, Ayakkabıcılar Çarşısı esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Malatya Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bülent Karakoç, “İtfaiye yangına gerekli müdahaleye yaptı. Olay yerine biz geldiğimizde yangının bir kısmı sönmüştü. Polis ekiplerince olayın faili olan bir kişi yakalanmıştır. Bir dükkanda komple büyük bir maddi zarar var. Diğer dükkanımızda ise kısmi olarak su baskını var. Olayın şüphelisinin 18 yaşındaki bir genç olduğunu öğrendik” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ise, suç işleyenlerin tekrar sokağa bırakılmamasını istediklerini belirterek, “Biz bunu hem Emniyetten ve hemde savcılık makamından bekliyoruz. Esnafı rahatsız eden ve esnafa karşı suç işleyenleri tekrar sokağa bırakmasınlar. Savcılık bu tür suçlu kişileri sokağa bırakmasın. Bu tür boşluklar olduğu müddetçe işyerlerimiz her zaman yangına ve hırsızlığa maruz kalır” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkan Vekili Orhan Özbek,  işyerleri zarar gören esnaflara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, çarşı esnafına yönelik suç işleyenlerin savcılık tarafından hemen salıverilmemesi için girişimlerde bulunacaklarını ve yetkili kurumlarla da bu konuda görüşmelerde bulunacaklarını söyledi. Evren, olayın şüphelisinin kısa sürede yakalanmasından dolayı da polis ekiplerine teşekkür etti.

İşyeri tamamen yanan İbrahim Özer ise, “İtfaiye ve polis ekiplerine teşekkür ediyorum. Zamanında müdahale ettiler ve en azından çarşıyı kurtardılar. Biz sıkıntıya girdiysek de çarşımız kurtuldu, diğer esnaflar sıkıntıya girmedi. Emniyet ve itfaiyeden razıyız biz” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız