SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Yılda 28 Kitap Yayınlandı

0
Güncellendi - 2018-10-26 05:12:15
İki Yılda 28 Kitap Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi bünyesinde 2 yıl önce kurulan yayınevinde, farklı alanlarda 28 kitap yayımlandı.

Ders ve kaynak kitaplar basan ve kongrelerdeki bildirileri kitaplaştıran yayınevi, birçok üniversiteye de destek oldu.

Yayınevinde basılan Pediyatrik Karaciğer Nakli kitabı ise Türkiye'de kendi alanında yayımlanan ilk ve tek kitap özelliğini taşıyor. Bu kitap birçok tıp fakültesinde başvuru kitabı olarak kullanılıyor.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin asli işlevlerinden birinin de kaynak ve ders kitapları yayımlanması olduğunu belirtti.

Üniversitenin 43 yıllık geçmişi bulunduğunu ve yayınevininse 2 yıl önce kurulduğunu dile getiren Kızılay, şunları kaydetti:

"Ders kitapları, kaynak kitaplar ve üniversitemizdeki bilimsel kongrelerde toplanan bildirileri kitaplaştırarak yayımladık. Şimdiye kadar 28 kitap yayımladık. Süreç içerisinde de bilimsel, ders ve kaynak kitaplar yayımlayacağız. Önümüzdeki 2 yılda en az 100 bilimsel eser yayımlamış olacağız. Yayımladığımız kitaplar ilgi gördü. Tıp fakültesi öğrencilerinin eğitimi için yayımladığımız kitaplar, birçok fakültede öğrencilerin başvuru kitabı olarak kullanılmaya başlandı. Tıp alanında üçüncü baskısını yaptığımız eserler var. "

- Hedef, öğrencilerin ucuz kitaba ulaşabilmesi

Rektör Kızılay, kar amacı gütmeden ve dışarıdan yardıma ihtiyaç duymadan kurdukları yayınevinin, kendi giderlerini karşılayacak şekilde yapılandırıldığını belirtti.

Yayınevinin her adımlarında olduğu gibi yine öğrenciler düşünülerek hayata geçirildiğini vurgulayan Kızılay, şöyle konuştu:

"Hedefimiz kitapları en alt fiyattan öğrencilere ulaştırmak. Fotokopiden daha ucuz fiyata öğrencilerimize yayınevimizin kitaplarını ulaştırıyoruz. Basılan 28 kitabın hepsi orijinal eser, geçmişte basılan eserlerin tekrar basımı değil. Üniversitemizdeki akademisyenlerimizin yazdığı eserler. Ulusal ve uluslararası kongrelerdeki bilimsel bildirilerin toplandığı bilim kaynakları. Bunlar çok kıymetli eserler. Türkiye'ye ve bilim camiasına etki edecek ve ses getirecek kıymetli eserler. Bilim camiasına hizmet etmeyi hedefliyoruz. Karaciğer nakliyle ilgili 2 kitap bastık. Pediyatrik Karaciğer Nakli kitabımızı dünyadaki bilim insanlarının kullanımına sunduk. İleride belki kitabın İngilizce baskısını da yapacağız. Türkiye'de de alanında tek kitap, eşi yok."

Tıp eğitimi için bastıkları kitapların çok beğenildiğini ve toplu kitap alımları yapıldığını aktaran Kızılay, Trakya, Gaziantep, Celal Bayar ve Erzurum Atatürk üniversitelerinin tıp fakültelerinin bastıkları kitaplardan aldığını sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hasan ŞEN (5 yıl önce)
    Üniversitelerin temel görevlerinden biri de Araştırma ve Yayın faaliyetleridir. 43 yıl üniversitede görev yapmış bir emekli Öğr. Gör. olarak sayın rektörümü ve ekibini kutluyorum. İki yılda 28 yayın takdire şayandır, başarılarınızın devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan caner (5 yıl önce)
    İşçileri 1600 TL çalıştıran sayın rektör kitapları cikaracaginiza işçilerin hakkını verin yazık günah bu nasıl kadro afedersiniz ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (5 yıl önce)
    Rafta yer alan kitaplar ise maalesef kurumsal kimlikten uzak bir görüntü var. Baktığımızda bu İnönü Üniversitesinde basılmış kitap diyeceğimiz bir birlik yok. Farklı yayınların kitapları gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Hocam o degil de o bıyık neyin nesi :))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Nostalji (5 yıl önce)
    Gazeteler bile sadece internette iken halen kitap basmakla övünmek biraz nostaljik olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (5 yıl önce)
    sayın rektör içi bilgi ile olsun daha çok gençliğe yayılır inşaallah ünüversitelerin görevi nesil yetiştirmek saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Şenol (5 yıl önce)
    Tebrikler, başarılar!
    0
    0
    Yanıtla