SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Yılda 79 Yıkım

0
Güncellendi - 2016-03-21 16:18:11
İki Yılda 79 Yıkım
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2016 yılının ilk üç ayı içerisinde yol ve park çalışmalarına engel teşkil eden toplam yedi binanın yıkımını gerçekleştirdi.

İlçe sınırları içerisindeki alternatif yol güzergâhları oluşturup trafik akışını rahatlatmak adına yol açma ve yol genişletme çalışmalarına aralıksız devam eden Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar kapsamında bugüne kadar toplam 79 metruk bina yıkımı gerçekleştirildi.

Sorunlu ve plansız güzergâhların canlandırılması, sağlıklaştırılması ve yeniden yapılandırılması hedefiyle gerçekleşen çalışmalar kapsamında Karakavak Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarında devam eden yol genişletme çalışmalarına engel teşkil eden bir adet tek katlı bina, çevre güvenliğinin alınmasından sonra Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirildi.

Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar beraberinde Belediye Meclis Üyeleri Şahin Özer ve Kadircan Eser ile birlikte yıkım işlemlerini yerinde takip etti.

"HEDEFİMİZ; HER NOKTASINA KOLAY ULAŞILABİLİR BİR YEŞİLYURT"

Yeşilyurt ilçesindeki araç ve yaya trafiğini rahatlatmaya yönelik yol açma ve genişletme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Çınar, iki yılda park ve yol çalışmalarına engel teşkil eden toplam 79 binanın yıkımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Fahri Kayahan Bulvarındaki yol genişletme çalışmalarına engel teşkil eden tek katlı binayla ilgili resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra yıkımın gerçekleştiğini belirten Başkan Yardımcısı Çınar, "Sağlıklı bir kent olmanın temelinde sorunsuz bir ulaşım yatmaktadır. Yeni yollar, trafik akışını rahatlattığı gibi, bölge insanına büyük kolaylık sağlayacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak bu gerçekten yola çıkarak imara uygun olmayan metruk evlerin yıkımına çok hassas davranıyoruz. İki yıllık süreç boyunca toplam 79 binanın yıkımını gerekli prosedürleri yerinde getirdikten sonra gerçekleştirdik. 2016 yılının ilk üç ayında ise toplam yedi binanın yıkımını yaptık. Fahri Kayahan Bulvarında devam eden yol genişletme çalışmalarına denk gelen, imara uygun olmadığı tespit edilen tek katlı binayı resmi yazışmaların ardından yıkımını gerçekleştirdik. Hedefimiz her noktasına kolay ulaşılabilir, modern, kaliteli ulaşım ağına sahip Yeşilyurt’u gelecek nesillere bırakmaktır. Hizmet sınırlarımız içinde tespit ettiğimiz çevre sağlığını tehdit eden metruk evlerin yanı sıra park ve yol çalışmalarına engel teşkil eden binaların yıkımına devam edeceğiz" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Aydin (8 yıl önce)
    Pardonda o profil resmindeki sahis kim anlamadim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (8 yıl önce)
    Isleri gucleri yikmak. Yaptiklari dogru duzgun birsey yok. Daha once yapilmis parklarin etrafina cim ekip ben yaptim demekle olmuyor. Cer ile cop ile olmuyor baskanim. Yesilyurta tasinanlara hosgeldiniz demekle hic olmuyor. Kanal yapicagim deyip 2 yildirli bostanbasiyi mahvetmekle hic ama hic olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla