SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci Arsadan da Vazgeçildi..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:42:56
İkinci Arsadan da Vazgeçildi..
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni binasının yapılması için düşünülen Merkez Bankası yanındaki arsadan vazgeçildiği öğrenildi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, daha önce yaptığı açıklamada mevcut binanın güvensiz olduğunu söylemişti. 
 
"Arsada problem yaşıyoruz" diyen Bulut, problemlerin detayına girmezken, aynı zamanda merkezden uzak bir yerede gitmek istemediklerini söyledi. Mevcut binanın yaklaşık 90 yıllık geçmişi olduğunu ifade eden Bulut, "Bina hem hizmetler için yeterli gelmiyor hem de çoğu kısmı ahşap olmasından doyalı güvenlik riski taşıyor.  Bu nedenlerle başka bir yer aradık. Son olarak Merkez Bankası yanındaki arsada karar kıldık. Ancak, muhatap olduğumuz kesim ilin tüm insanlarından oluşuyor. Bu sebeple uzağada gitmek istemiyoruz. Ödeneğimizin bir kısmı ve projemizde hazır. Merkez Bankası yanında bize ait 6 dönüm yer var. Önce buraya yapma planlanmıştı ama sonra olmadı " ifadelerini kullandı.
 
Ne Demişlerdi?.. 
 
Söz konusu projeyle ilgili 2011 yılının Şubat ayında değerlendime yapan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata; Milli Eğitim'in yeni binasının Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri (TTA) arazisine yapılmasının kararlaştırıldığını söylemiş, mevcut yerin ise yıkılarak tören alanı yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamadan yaklaşık bir yıl sonra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise yaptığı açıklamada, yeni binanın Merkez Bankası yanında bulunan ve mülkiyeti Milli Eğitime ait olan arsaya yapılacağını söylemişti. Mehmet Bulut, "Alanda proje çalışması yaptık. Muhtemelen İl Özel İdaresi tarafından önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacak" ifadelerini de kullanmıştı. 
 
Merak Edilenler!..
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'un, Merkez Bankası yanındaki arsada yaşandığını söylediği problemlerin detaylarından bahsetmemesi ve güvenli olmadığını belirttiği binada daha ne kadar hizmet verileceğine açıklık getirmemesi merak konusu oldu. Bulut'un açıklamalarında " Uzak yere de gitmek istemiyoruz. Muhatap olduğumuz kesim ilin tüm insanları. Uygun arsa bulduğumuzda ödeneğimizin bir kısmı hazır, projemiz de hazır." demesi ise mevcut yerin yıkılıp yeniden yapılması gibi bir düşüncenin de olmadığını ortaya koyuyor. İki yıl içinde iki arsadan vazgeçilmesi konusu ile yeni bir yer bulunması halinde projenin tamamlanmasıyla mevcut alanın nasıl değerlendirileceği konusu da merak edilenler arasında.
 
Kaynak : Görüş Gazetesi
 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız