SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkinci Bir Su Kaynağı Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:31:30
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Aksu ya da Erkenek'ten ikinci bir alternatif su kaynağının Malatya’ya oluşturulması gerektiğini söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Orman ve Su işlerinin bütçe görüşmelerinde partisi adına yaptığı konuşmada, Malatya ile ilgili taleplerini sıralayarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan çalışmaların hızlandırılmasını istedi ve Malatya ilinin taleplerini sıraladı.

Çat Barajı projesi,Yoncalı Barajı ve kapalı sistem sulama ile ilgili görüşlerini aktaran Şahin, şunları kaydetti:

“Çat Projesiyle, Derme ve Çerkezyazısı Sulamaları, Darende Gökpınar Sulaması, Malatya Kapıkaya Sulaması, Malatya Yoncalı -inşallah bunu ümit ediyoruz şu anda sizin de ifade etmiş olduğunuz gibi 22/10/2013 tarihinde teklif ihalesi yapıldı,önümüzdeki dönem içerisinde, gerçekten devasa bir araziye sahip- oranın bir an önce suyla buluşmasına vesile olmuş oluruz. Boztepe barajı kapalı sistemle sulanması projesinin ihalesi yapılmış olup,inanıyorum ki kısa bir süre içerisinde bitirilecektir. “

Milletvekili Şahin, yeni yapılacak göletler sayesinde binlerce dönüm arazinin suyla buluşacağını ümit ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Malatya ili sulamaları rehabilitasyonu projesi yapıldı, bu ay içerisinde ihalesi yapılmaz ise 2014 yılına kalacak, bu konuda hassasiyetinizi bekliyoruz. Yapılacak çalışmalar sayesinde 400 bin dekardan daha fazla arazinin kapalı sistemle sulanması sağlanacaktır. Ayrıca “1.000 Günde 1.000 Gölet” Projesi kapsamında 12 gölet projemizin çalışmalarının devam ettiğini ifade etmek ve bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum.Sayın Bakanım, Malatya’mıza gölet talebinde bulunmuş olduğumuz köylerden birkaçını da ben müsaadenizle sizlere ifade etmek istiyorum. Yeşilyurt ilçesi Gözene köyü, Merkeze bağlı Pelitli köyü,Arapgir Kayakesenköyü,Arguvan ilçesi Yazıbaşıköyü,İnek Pınarı Göleti,Çiftlik göleti,Yukarı ulupınar göleti, Hekimhan Akmağara , Yazıhan Ansır köylerine gölet ve Aliağa Barajı ile ilgili taleplerimizi daha önceden sizlere belki şifahen ifade ettik. Bunların da yapılması , yine sizin vermiş olduğunuz direktiflerle, talimatla Malatya’mızın aşağı yukarı 100 bin dekarlık toprağının suyla buluşacağı Beylerderesi göletimizle ilgili çalışmalar devam ediyor, bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz"

400 dekarlık bir alana sahip olan Tabiat Parkı için Bakan Eroğlu'na teşekkür eden Milletvekili Şahin şehrin doğu kısmında yer alan 980 dekarlık alanın da vatandaşların hizmetine sunulmasının Malatya için önemli bir kazanım olacağını ifade etti.

Köyden kente göçün önlenmesi için süt sığırcılığı, güneş enerjisi panellerinin, süt koyunculuğu ve bunlarla ilgili fenni arıcılık noktasında biraz daha teşvik edici tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Şahin, bu konuda da Bakan'dan destek istedi.

Şahin Kaptaj bölgesindeki suyun bütün şehrin su ihtiyacını karşılayan bir öneme sahip olduğunu fakat herhangi bir doğal afet de sıkıntı oluşabileceğini göz önünde bulundurarak Aksu ya da Erkenek'ten ikinci bir alternatif su kaynağının oluşturulması gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız