SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci Dalga Savcısından 'Dosya' Açıklaması !

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:04:54
İkinci Dalga Savcısından 'Dosya' Açıklaması !
A- A+ PAYLAŞ

Aralarında önemli isimlerin de yer aldığı 30 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı bulunan soruşturma dosyası, TMK savcısı Muammer Akkaş'tan alındı.

Savcı Muammer Akkaş yazılı basın açıklaması yaptı: Tarafımca yürütülen soruşturmada karşılaştığım baskılar nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapmak hasıl olmuştur. Tüm meslektaşlarım bilmelidir ki, soruşturma savcısı olarak soruşturma yapmam engelenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayan amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması kaçması ve delil karartmasına imkan verilmiştir.

Emniyet ve yargı arasında krize yol açan yeni rüşvet ve yolsuzluk dosyası Terörle Mücadele Kanunu'yla görevlendirilmiş savcı Muammer Akkaş'tan alındı. Dosya şu anda terör suçlarından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'da. Erdoğan’ın yeni bir görevlendirme yapıp yapmayacağının henüz belli olmadığı belirtiliyor.

Yolsuzluk operasyonu sürerken dün ikinci soruşturma iddiası ortaya atılmıştı. Yine iddiaya göre savcı Muammer Akkaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı arasında kriz yaşanmıştı. 

Savcı Akkaş, dün sabah operasyon talimatı vermişti ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü imzada eksiklik bulunduğu ve talimatlara aykırı olduğu gerekçesiyle talimatı yerine getirmemişti.

Bunun üzerine Akkaş, operasyonu engelledikleri iddiasıyla ile vali, emniyet müdürü ve mali şube müdürü hakkında da soruşturma başlatılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız