SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kurban Pazarının En Pahalıları..

0
Güncellendi - 2016-09-06 03:33:23
Kurban Pazarının En Pahalıları..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Hayvan Pazarında bazı kurbanlıklar ikinci el otomobil fiyatına satışa sunuluyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklar Malatya Hayvan Pazarında yerlerini almaya başlarken, pazarda kurbanlık olarak satışa sunulan 800 kilo ağırlığında simental cinsi ‘Panzer’ ve 850 kilo ağırlığındaki ‘Malkoçoğlu’ adlı boğalar hem ikinci el otomobil değerindeki fiyatları hem de devasa cüsseleriyle dikkat çekiyor.

Pazarın en büyük iki kurbanlığı olma özelliğini taşıyan ‘Panzer’ ve ‘Malkoçoğlu’ adlı kurbanlıklara pazara kurbanlık almaya gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, her iki kurbanlığın da fiyatının yüksek olması satıcılar ve alıcılar arasında çekişmeli bir pazarlığa sebep oluyor.

800 kilo ağırlığındaki 14 bin liralık ‘Panzer’ adlı kurbanlığa 1 sene boyunca baktığını ifade eden Sedat Aslan isimli besici, “’Panzer’ 2 yaşında ve fiyatı 14 bin lira. 11 bin 500 lira verenler oldu ama ben satmadım. Değerini bulursa satarım. Çok emek verdiğim bir hayvan değerinin altında giderse zarara uğrarım. Bugün yarın satılır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

850 kilo ağırlığındaki 15 bin liralık ‘Malkoçoğlu’ adlı kurbanlığın yetiştiricisi Abdullah Çay ise “Bu kurbanlık bugün pazara geldi. Fiyatı yüksek olduğu için durumu iyi olmayan vatandaşlar pek yanaşmıyorlar. Bu günlerde satılmazsa en geç arefe gününe kadar satılacağını düşünüyorum” dedi.

‘Malkoçoğlu’ adlı kurbanlığı 14 aydır beslediklerini belirten Çay, “Beslemesi çok zor oldu. 14 aydır besliyoruz, yem fiyatlarının çok yüksek olmasına rağmen 4 çeşit yem verdik, hayvan toplam 13 bin liraya mal oldu, bu hayvanı 2 bin lira karla satacağız” şeklinde konuştu.

iha

'MALKOÇOĞLU' ADLI KURBANLIK 850 KİLO AĞIRLIĞIYLA PAZARDAKİ EN BÜYÜK KURBANLIK OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR. (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız