SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci El Yükselişe Geçti

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:10:37
İkinci El Yükselişe Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Sıfır araba fiyatlarının artışı ile birlikte, ikinci el araç fiyatları yükselişe geçti. 

2014 yılının Aralık ayındaki sıfır km araçların kampanya yapması ile birlikte ikinci el araçlarda da fiyatlar düşmüştü. Yılbaşından hemen sonra biten otomobil kampanyaları ile birlikte ikinci el araç fiyatlarında da yeniden artış görüldü. Malatya oto pazarında satışa sunulan otomobil fiyatlarının 2 ila 4 bin lira arasında artması galericileri ve araç sahiplerinin yüzünü güldürürken, otomobil almak isteyen vatandaşları ise üzdü. Bazı vatandaşlar otomobil fiyatlarının artmasına tepki gösterdi. Araç almak isteyen birçok vatandaş pazardan eli boş ayrıldı. Otomobil satışlarında ise durgunluk yaşanmaya başladı.

Oto galericilik yapan Servet Acar, 2015 yılında araç fiyatlarına ciddi bir artış geleceğini belirterek, “Otomobil fiyatları arttı. 1 ay sonra ise bu artış daha da yükselecek. Arabasını 50 bin liraya satan bir vatandaş geri almak isterse 1 ay sonra 5 bin lira kadar fark verecek. Kış ayı nedeniyle satışlar zaten düşük simdi daha da düşecek. Bir de ÖTV ve vergi zammı gelecek” dedi.

OTO PAZARINDAN ELİ BOŞ DÖNDÜLER

Araba satın almak için oto pazarına gelen vatandaşlar araba almadan geri döndü. Otomobil arayan bir vatandaş, fiyatların pahalı olduğunu ifade ederek, “Bedelli çıkınca otomobil fiyatları düşer dedik ama maalesef araç fiyatlarında artış olmuş. Bu pazarda araba almadan geri dönüyoruz. İnşallah başka pazara alırız arabayı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız