SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci Kez Gömüldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:30:37
İkinci Kez Gömüldü
A- A+ PAYLAŞ
 
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında öldürüldüğü ortaya çıkan Albay Kazım Çillioğlu'nun otopsi için mezarından çıkarılan kemikleri Düzce’de tekrar defnedildi. 
 
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında öldürüldüğü ortaya çıkan Albay Kazım Çillioğlu'nun otopsi için mezarından çıkarılan kemikleri defin için yeniden Düzce'ye getirildi.
 
Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında otopsi için Haziran 2011'de Albay Kazım Çillioğlu'nun mezarı açılmıştı. Mezarı açıldıktan sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu ve Malatya Özel Yetkili Başsavcı vekilliğince oluşturulan bilirkişi heyetince kemikler üzerinde incelemeler yapılmış, heyet tarafından hazırlanan 62 sayfalık raporda Çillioğlu'nun öldürüldüğü belirtilmişti. Daha önce İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda da Çillioğlu'nun saç köklerinde arsenik olduğu belirlenmiş, 'kürek kemiğinde delik' ve 'kaburgalarında da kırık' olduğu tespit edilmişti. Gerekli incelemenin tamamlanmasıyla birlikte Çillioğlu'nun kemikleri Düzce’nin Kaynaşlı ilçesi Sarıçökek Köyü Mezarlığı’nda defnedildi. Define AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Çillioğlu ailesinin yakınları katıldı. Albay Çillioğlu’na ait kemikler özel kutular içersinde mezarlığa getirilerek toprağa verildi.
 
Define katılan Milletvekili Korkmaz, “Bir şehide yapılacak en büyük kötülük bir askere yapılacak en büyük kötülük, bir vatansevere karşı yapılacak en büyük kötülük onun vatan içir uğraşırken didinirken canını vermeye hazırken onu hiçte layık olmadığı şekilde defin edilmesi. Ne dediler ‘İntihar etti’ dediler. Rahmetli Kazım Çillioğlu bir kahraman bu memleketin değerli bir evladı bu memleket üzerinde oynanan oyunları anlamış bir insan ve aşağılık cuntanın tetikçileri tarafından şehit edilmiş bir kahramandır. Ama bu kahramanı defin ederken bile onun şanına uygun defin edemedik ailesi burukluk içindeydi hiçbirimiz intihar ettiğine inanmıyorduk ama resmi kaynaklar bize o intihar etti diyordu. Ama Allah’a hamdolsun ki bugün onu katledenler onu şehit edenler bugün adli makamların önünde hesap vermek durumundalar. Onların arkasındakilerde hesap verecek. Biz bugün şehidimizi ikinci kez mutluluk içersinde toprağa verdik. Mutluluğumuz nerden geliyor onun itibarının iade edilmesinden geliyor. Artık eminim ki oda nur içersindedir. Eminim ki diyordur ki ‘İşte şimdi herkes öğrendi dimi ben intihar etmedim şehit edildim’ söyleyeceğim bundan ibaret” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız