SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci Kez Halef- Selef

A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanlığı'ndan Ege Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Şükrü Sarıışık ile 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe terfi eden ve 2. Ordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Hasan Iğsız'ın, 3 yıl ara ile ikinci kez halef- selef oldukları bildirildi. Bu arada, 2. Ordu Kurmay Başkanı da değişti.

İKİNCİ KEZ HALEF- SELEF..
15-20 Ağustos tarihleri arasındaki bir günde 2. Ordu Komutanlığı'nda komuta devir teslim töreninin yapılması beklenirken, Ege Ordu'ya atanan Orgeneral Sarıışık ile 2. Ordu'ya atanan Korgeneral Iğsız'ın, ikinci kez halef selef oldukları bildirildi.

2003 Ağustos döneminde, o dönem Korgeneral iken Orgeneralliğe terfi eden Şükrü Sarıışık'ın Trakya'daki 5. Kolordu Komutanlığı görevini, yerine atanan Korgeneral Iğsız'a devrettiği ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevine atandığı bildirildi. Bilindiği gibi, Orgeneral Sarıışık, 2 yıl önce Milli Güvenlik Kurulu'nun son asker genel sekreteri iken 2. Ordu Komutanlığı görevine atanmıştı. Sarıışık'ın yerine 3 yıl önce Tekirdağ'daki Kolordu'nun komutanlığına atanan Korgeneral Iğsız ise, geçen yıl Kara Kuvvetleri Karargahı'nda görevlendirilmişti.

KURMAY BAŞKANI DA DEĞİŞTİ..
Öte yandan, iki yıldır 2. Ordu Kurmay Başkanlığı görevini sürdüren Tümgeneral Tuncay Çakan da, YAŞ'ın son toplantısında İstanbul Haydarpaşa'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Sağlık Komutanlığı görevine getirildi.

2. Ordu Kurmay Başkanlığı görevine ise, 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Tümgeneralliğe yükseltilen Tuğgeneral Alaeddin Örsal atandı. Örsal'ın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK)'da görevli olduğu belirtildi.

Bu arada, 2. Ordu Harekat Başkanı olan Kurmay Albay Paşa Özen de, YAŞ kararıyla tuğgeneralliğe terfi etti.

Ayrıca, 2002-2004 yılları arasında 2. Ordu Kurmay Başkanlığı görevini sürdüren ve 2004 Ağustos ayında Isparta Eğirdir'deki Dağ Komando Okul Komutanlığı'na atanan Tümgeneral Muzaffer Şen'in de, son şurada, 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Korgeneralliğe terfi ettirildiği öğrenildi.

FOTOĞRAF: İkinci kez 2. Ordu'da halef selef olan Sarıışık ve Iğsız, 3 yıl önce, Tekirdağ'daki 5. Kolordu Komutanlığı'nda komuta devir teslim töreninde birarada görülüyorlar. (Arşiv: İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız