SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci Kitabını Yayınladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:33:42
İkinci Kitabını Yayınladı
A- A+ PAYLAŞ

Sakarya’nın Adapazarı ilçesi Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Murat Taş’ın ikinci kitabı, Granada Yayınları’ndan piyasaya çıktı. 

İlk kitabı olan “Keşke Yine Kar Yağsa” adlı öyküsünü 2010 yılında çıkaran Murat Taş, geçtiğimiz günlerde çıkardığı ikinci kitabı “Uçurtmanı Al da Gel” ile okuyucusuyla tekrar buluştu.

1973’te Malatya’nın Akçadağ İlçesi Karapınar Köyü’nde doğdu. Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi mezunu. 1996’da Sarıkamış’ta öğretmenliğe başladı. 2002’den bu yana Adapazarı’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Taş, 2007’den beri öykü çalışmaları yapıyor. Taş’ın öyküleri Berfin Bahar, Hece Öykü, Evrensel Kültür, Öykü Teknesi, Güney, Havuz, Temrin, Değirmen, Dünyanın Öyküsü, altZine, Granada Edebiyat dergileri ile bazı antoloji ve yıllıklarda yayımlandı.

Keşke Yine Kar Yağsa (2010), Uçurtmanı Al da Gel (2013) isimli kitapları bulunan Taş’ın 2008 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödüller, Mansiyon (Toprak), 2009 Eskişehir Sanat Derneği Öykü Yarışması, Mansiyon (Harpagon), 2010 Edremit Belediyesi Sabahattin Ali Öykü Yarışması İkincilik Ödülü. (Havuzlu Çarşı Kitapçısı), 2011 Behiç Erkin Öykü Yarışması Birincilik Ödülü. (Metruk İstasyon Öyküleri), 2011 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri Birincilik Ödülü. (Sırrı’nın Hikâyesi), 2011 Orhan Kemal Öykü Ödülleri, Orhan Kemal Mansiyonu. (İşsiz Adamın Hâlleri) ve 2012 Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali Yılmaz Güney Öykü Ödülü (Habil ile Kabil) gibi çeşitli ödülleri bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız