SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkinci Öğretimi de Kapsamalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:49:26
A- A+ PAYLAŞ
 
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şube Başkanı Mücahit Balın, " Bizim isteğimiz, ikinci öğretim harçlarının da tamamen iptal edilmesi yönündedir" dedi. 
 
Dernek binası önünde dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında üniversitelerden harçların kaldırılmasını değerlendiren MTTB Malatya Şube Başkanı Mücahit Balın, "27 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararla üniversitelerin birinci öğretimleri ve açıköğretim fakültelerinde okul harçları kaldırılmıştır. Milli Türk Talebe Birliği olarak bundan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu özellikle ifade etmek isteriz. Bu kararla, üniversite öğrencilerinin bu konudaki talebi yerine getirilmiş bulunulmaktadır. Bu talep, bir kısım çevreler ve özellikle sol örgütler tarafından siyasallaştırılmış ve istismar aracı olarak kullanılmış olsa da, aslında tüm üniversite öğrencilerinin ortak talebiydi" ifadelerini kullandı.
 
"Hükümetin ve YÖK'ün 'Eğitimde fırsat eşitliği' adına, daha önce de olumlu adımlar attığını MTTB olarak dikkatle takip ettik. Üniversiteye girişte kat sayı uygulamasının kaldırılması bu kapsamda atılmış ve bizim de memnuniyetle karşıladığımız önemli adımlardan birisidir. Şimdi de harçlar konusunda yapılan düzenleme ve Bakanlar Kurulu'ndan çıkan karar üniversite öğrencilerinin yalnızca bir kısmını sevindirmiştir" diyen Balın açıklamasını şöyle tamamladı:
 
"Yeni uygulamanın ikinci öğretimde okuyan öğrencileri de kapsayacak şekilde düzenlenmesi yaşanan sevinci tüm öğrencileri kapsar hale getirecektir. Zira; üniversite harçları konusunda ikinci öğretimde okuyan öğrenciler 1500-2000 TL'yi bulan harç ücretleri ödemektedir. Hükümetin çıkarmış olduğu kararnameye ikinci öğretim öğrencilerini de dahil etmesi halinde, yapılan düzenleme tam manası ile hedefine ulaşmış olacaktır. Bizim isteğimiz, ikinci öğretim harçlarının tamamen iptal edilmesi yönündedir. Ancak, ikinci öğretim harçlarını bu yıl tamamen kaldırmak mümkün değilse en azından ciddi bir indirim yapılmasını talep ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız