SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci Proje de Kabul..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi (İÜ) ve Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından uygulanan birinci balıkçılık projesinden sonra ikinci balıkçılık projesinin de kabul edildiği bildirildi.

Balıkçılık projesi hakkında İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı da konuşan İÜ Rektör Yardımcısı ve Proje İdari Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Küçükbay, "Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programının özel amacı, müşterek faydası bulunan faaliyetleri gerçekleştirmek. Kalkınma özellikle de kırsal kalkınma için, yerel kaynaklı girişimleri teşvik etmek ve program bölgesinde gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla balıkçılık projesi başlatıldı.

Merkezi Finans ve İhale Biriminin, Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı kapsamında, Sürgü Meslek Yüksekokulu tarafından sunulan Sürdürülebilirlik balıkçılık kapsamında bilinçli üretici (Bil Üret) projemiz kabul edilmiştir. 30 Kasım 2006 tarihinde sözleşme imzalanmıştır" dedi.

Sürgü Meslek Yüksekokulu'nun hazırlayıp kazandığı ikinci proje olduğun hatırlatan Hasan Küçükbay, "Daha önceki proje olan 84 milyon 401 bin 14 Euro bütçeli Su Ürünleri Destek Eğitim Merkezi Projesi de uygulandığı süre boyunca, tüm kursiyerlere ve Sürgü beldesine önemli katkılar sağlamıştır. 1 Aralık 2006'da başlayan ikinci projenin süresi de 12 ay. Projenin toplam bütçesi 82 milyon 496 bin 80 Euro olup, proje bütçesinin yüzde 89'luk kısmı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından, yüzde 11'lik kısmı ise
üniversitemiz tarafından karşılanacaktır. Projemiz kapsamında, gerek proje hakkında son bilgilendirmeleri yapmak, gerekse iştirakçi ve destekçilerimiz ile nihai faydalanıcılarımızı buluşturmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız" diye konuştu.

Önceki SÜDEM Projesi biterken söz verdikleri gibi, bundan sonra da benzer projelerin devam edeceğini aktaran Profesör Küçükbay, Sürgü beldesinde ve Malatya'da balıkçılığı daha da cazip hale getirmek için çaba sarf edeceklerini belirtti. Daha Proje Koordinatörü öğretim görevlisi Hasan Yazlak da proje hakkında ayrıntılı bilgi sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız