SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci Tanıtım İstanbul'da

A- A+ PAYLAŞ

İlk ayağı Ankara'da gerçekleştirilen Malatya tanıtım günlerinin ikinci ayağı İstanbul'da düzenlenecek.

Konuyla ilgili olarak Malatya Valisi Ulvi Saran ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir toplantı yaptı.
Basın mensuplarına konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Vali Ulvi Saran, "Malatya'nın Türkiye çapında tanıtımına ve Malatya'nın her türlü boyutuyla Türk halkının tanımasına elverişli şekilde kültürel, folklorik, sosyal, ekonomik ve ticari açıdan belirli bir mekanda sergilenmesine yönelik yapmış olduğumuz Malatya tanıtım günlerinin ilk ayağı oldukça başarılı geçmişti. Malatya Günleri, Kayısı Vakfımızın içerisinde Malatya Valiliğimiz, Malatya Belediyemiz, Ticaret Borsamız ve birçok kişinin bulunduğu Malatya'yı sivil, yerel ve kamu açısından temsil eden bir organizasyon olarak yine Malatya'nın en temel ekonomik geliri olan kayının ismiyle bütünleşen ve simgeleşen bir yapı olarak Kayısı Vakfı adı altında bu organizasyonu düzenlemiştik. Ve son derece yüz güldürücü, başarılı sonuçlar elde etmiştik. Malatya'nın zaten tüm Türkiye'de var olan imajını ve gücünü daha da fazla pekiştiren ve ilimizi bütün Türkiye'de güçlü bir şekilde tanıtan bir etkinlik olarak gerçekleştirilmişti. Bu kez aynı etkinliği 26-29 Mayıs tarihlerinde 4 gün süreyle İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Oradaki fuar hizmetlerini Malatya Valiliğimizin koordinesinde Malatya Belediyesi Fuarcılık Müdürlüğü yönetecek" dedi.

Saran, İstanbul'da 10 bin metre karelik bir alanda tanıtım günlerinin düzenleneceğini ifade ederek, "Yeni bir tanıtımı daha İstanbul'da yapmış olacağız. Malumdur ki, Türkiye'de Malatyalılar ağırlıklı olarak İstanbul'da yaşıyorlar. İstanbul'da 400 bine yakın Malatyalı var. İstanbul asıllı kişiler dışında nüfusu fazla olan ilk 10 il arasında Malatya'da yer alıyor. Dolaysısıyla İstanbul'da yapacağımız etkinliğin çok etkili ve kapsamlı geçeceğine inanıyorum. Ankara'da büyük bir eksiklik ve susamışlık vardı.

Ankara'daki organizasyonumuzu yaptığımızda daha çok merkezi idarenin bulunduğu bir yer olarak, böylesine bir etkinlik hiç yapılmadığı için büyük bir ilgi görmüştük. İstanbul'da benze çalışmalar zaman zaman yapılıyor. Ancak bizim yapacağımız çalışma, münhasır ve müstakil bir çalışma olarak Malatya'nın adına çok büyük bir başarı olayı olacak ve tarihe geçecektir. Önemli olan insanlarımıza ilimizi müstakil olarak tanıtmaktır. Zaman zaman değişik fuar ve etkinlikler yapılıyor. Biz buralarda yer alıyoruz. İzmir'e gitmiştik. Yaptığımız çalışma orada çok büyük bir etki sağladı. İstanbul'da yapacağımız çalışmanın; Malatya adına Malatya'nın her yönüyle tanıtılacağını düşünüyoruz. Genel bir fuarda her yönüyle kendinizi tanıtma imkanı bulamıyorsunuz. Küçücük 8-10 metre karelik bir stantta Malatya'yı ne kadar tanıtabilirsiniz? Ama böylesine bizim ilgili kuruluşlarımızla birlikte düzenlediğimiz tanıtım günlerinde binlerce metre karelik alanda ki, geçen sene Ankara'daki tanıtım günlerinde 5 bin metre karelik bir
alanı kullanmıştık. Bu kez İstanbul'da 10 bin metre kare bir alanı kullanmayı planlıyoruz. Gerçi bu alanda Ankara'dakinin tam iki katı kadar stant yer almayacak elbette ama daha geniş stantlar yer alacak. Başka bazı etkinlikler için geniş yerler ayrılacak. Malatya'yı her yönüyle tanıtma şansını bulacağız. İstanbul tanıtım günlerinin hemen bu tarihten sonra çalışmaları başlıyor. Zaten geçen seneden kurumlarımız, şirketlerimiz ve pek çok kuruluşumuz bu işe hazır. Geçen seneki tanıtımın ortaya koyduğu bazı noktaları da dikkate alarak, bu kez daha gelişkin ve esaslı bir çalışma yapacağız. Bu kapsamda halkımıza bunu duyurmak istiyoruz. Bütün kuruluşlarımızı, sivil, kamusal, yerel, merkezi hepsini bu etkinliğe davet ediyoruz. İstanbul Seyenar'da tanıtım günlerini düzenleyeceğiz. Havaalanı yanında bulunan prestijli bir yer. Toplam 10 bin metre kare alanı var. Stantlar, sergi alanı ve bir takım brifing ve müzik etkinliklerinin yapılacağı alanlar olacak" diye konuştu.

Saran, üçüncü tanıtım ayağını Almanya'da yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Malatya'nın tanıtımı adına son yıllarda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sayın Valimizin öncülüğünde de geçen sene yapılan Ankara'daki tanıtım günlerinde Malatya'nın çok iyi tanıtıldığına şahit olduk. Ve çok ta olumlu tepkiler aldık. Buradaki amacımız Malatya'nın markalaşan bir şehir olası nedeniyle bu tanıtım faaliyetlerini ne kadar yoğun yapabilir ve bu açtığımız fuar kapsamında da Malatya'nın tarihi güzelliklerini, turizmini, sosyal ve kültürel yapısını bu amaçla hem İstanbul'daki Malatyalıları'nda katılımıyla tüm Türkiye'ye tanıtıcağız. İstanbul'da Malatya'nın tanıtımı noktasında çok büyük bir adım atmış olacağız. Tabi bu sadece bir fuara katılım olarak değil bütün ilçeleriyle Malatya'nın güzelliklerini tanıtmış olacağız. Ankara'dan daha çok ilgi göreceği kanaatindeyim. Ben de bütün hemşerilerimizi, iş adamlarımızı buraya katılmaya davet ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız