SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkinci Üniversite Boynumuzun Borcu"

0
Güncellendi - 2016-06-26 18:21:19
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, araç geçişi verilen Karahan Tüneli’nin hayırlı olmasını temenni ederek,  “AK Parti her konuda başarılı da,  duble yollarda, köprülerde, tünellerde, denizaltında, gerçekten Ferhat olup dağları deldiler. Bunu seven, sevmeyen hiç kimsede inkar etmez. Gerçekten ülkeye çağ atlattılar.” dedi.

Ziyarette esnaf ve sanatkarların taleplerini de dile getiren Keskin, “K1 belgelerinin fiyatının aşağıya çekilmesi, üçüncü kişiye devir hakkının verilmesi, Esnaf ve sanatkar kesimini Bağ-Kur primleri çok yüksek, Cumhurbaşkanı ve başbakanımızın da bilgileri var, 100 TL tutarında bir prim desteği verilmeli, bu bizim ve esnaflar için çok önemli. Çünkü işverenlere vermiş olduğunuz o desteği esnaf ve sanatkarlara da vermek zorundasınız. Bu aslında bir yerde de zorunluluk haline geldi. İşverenlere verip de kendi işini yapan esnaf ve sanatkar kesimine de bu 100TL’lik destek verilmeli. Eski başbakanımızın da burada KDV’siz ve ÖTV’siz araç verilmesi konusunda müjde verdiniz. AK Parti’nin verdiği sözleri yerine getireceğini ümit ediyoruz. Esnaf ve sanatkarın önünü açarsanız, ülkenin önü açılır. Esnaf ve sanatkar kesimine bakarsanız, Allah’ta size bakar. Çünkü bugün en darda olan kesim esnaf ve sanatkar kesimidir.” diye konuştu.

ESKKK Başkanı Ali Evren ise, “Biz şuana kadar faizsiz krediden 10 milyon 470 bin TL tutarında bir kredi överdik. Faizli kredi ile birlikte bu rakam bu yıl için yaklaşık 38 milyon TL tutarında kredi verdik. Hakikaten piyasa darda. Çek ve senetlerden dolayı, kredi kartlarından dolayı sıkıntı yaşanıyor. Bankaya 600 kişilik bir liste gönderdik, gelen cevap da 275 kişiye kredi verilmemesi isteniyor. Esnafımız burada mağdur oluyor. Bu nedenle kısa vadeli bir sicil affı getirilmeli.” İfadelerini kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise ziyarette şunları söyledi, “Partimize kurulduğumuz andan itibaren esnaf ve sanatkarımızı AK Parti’ye çok büyük destekler verdi. Bu desteğinin yanında AK Parti hükümetleri de esnaf ve sanatkarımıza sahip çıktı. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda Halk Bankası aracılığı ile esnafımıza vermiş olduğumuz destekler her defasında artan rakamlarla yaklaşık 750 milyon TL süspanse edilen kredilerin faiz  oranları esnafımız için çok önemli kazanımlardı.  Esnaf kızı, esnaf eşi olarak ve kendisi de esnaf olan birisi olarak hep 15 yıllık iktidarımızda esnafımızın hem hükümetimizde, hem de Meclisimizde sesi olmaya gayret gösterdik. Ama şuanda esnafımızla ilgilenen bir bakanımız var. Gümrük ve  Ticaret Bakanımız, Malatya’nın bakanı, dolayısıyla esnafımızla çok daha yakından ilgilenecek ve  buradan Türkiye’ye güçlü bir ses verecek. Faizsiz kedilerin ulaşmasında Malatya, Türkiye’ye örnek olan illerden birisi. Bu sene Malatya’da yaklaşık olarak 38 milyon TL tutarında kullanılan bir bütçe var. Burada başkanlarımız Keskin’e ve Evren başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalık, Onkoloji hastanesi konusunda da , “İnşallah yeni yapılacak olan Onkoloji Hastanesi, bunu söylemekte imtina etmiyorum, çünkü biz bazen vefasızlık gösterebiliyoruz, bu fikrin sahibi Şevket Keskin’di.  İlk söylediği zaman, bana geldiği zaman, ‘Dosyayı hazırla, gel sayın cumhurbaşkanımız ile paylaşalım’ dediğimde, çok fazla sayıda arkadaşımız, ‘ya yine bir bilinmeze doğru gidiyorsunuz’ dediler. Ama Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettiğimizde, ‘Takip edelim, Malatya’ya bir Onkoloji Hastanesi yakışır’ dediler, son geldiklerinde de yine söylediler. Bakanlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde İnşallah Malatya’mıza Onkoloji Hastanemizi kazandıracağız.  Malatya yatırımlar konusunda çok önemli hizmetleri almaya devam edecek.” diye konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE...

Keskin, ikinci üniversitenin şehir merkezine yakın olmasını istediklerini söyleyerek, “İkinci üniversitenin yeri Askeri Hastane ile Yeşiltepe’deki askeri bölge olmalıdır. Üniversitenin şehir merkezi ile iç içe olması lazımki, esnaf ve sanatkar kesiminin ve Malatya’nın faydalanması gerekir. Götürüp Akçadağ Öğretmen Okulu’na yaparsanız, iki tane şirket girer ve Malatya faydalanamaz.” dedi.

Çalık ise, “İkinci üniversite ile ilgili teklifimizi AK Parti Grup Başkanlığımıza verdik. Hem YÖK Başkanımız ile görüştük, hem Milli eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ile görüştük. İkinci üniversitemizi bu dönem kazandırmak bizim boynumuzun borcu. Çok fazla projelerimiz var. Malatya’yı bu dönem şampiyonlar liginde koşarken görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Bülten

b1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Akullu (7 yıl önce)
    Yahu kardeşim ben kayseriliyim malatyada yaşıyorum,13 sene önce kayseri malatyadan daha az gelişmiti,şimdi Kayseri 100 kat ilerledi malatya 3.5 kat başkanlarımızın yalnışlarıdır bunlar derhal malatyaya çeki düzen verilmeli....
    0
    0
    Yanıtla
  • ALPER (7 yıl önce)
    ÖZNUR BAŞKANIM, İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. SİZ DE OLMASANIZ BU YATIRIMLARI KİMSE TAKİP ETMEZ. HELAL OLSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • alper (7 yıl önce)
    Şevket bey dilerseniz ikinci üniversiteyi kapalı çarşının üstüne yapalım esnaf dilediği gibi istifade etsin. Bu kadar gericilik olabilir mi yahu? Hadi diyelimki şehrin batıya doğru gelişmesine rağmen üniversitenin birini şehrin doğusuna yaptınız yıllarca yerinde saydı durdu diyelim. İkinciyi de el birliği ile batırmak mı istiyorsunuz? İkinci üniversite şehrin batısına ve uzağına kurulmalıdır. Elazığda şehrin içinde kalan üniversiteden ibretinizi alın ve bizleri sıkışıklığa mahkum etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper sen üniversite okudun mu bütün büyük Şehirlerde üniversite merkezdedir bn Ankara'da okudum üniversitem merkezdeydi çok da rahattı öğrenci hayvanmı uçsuz bucaksız yere atacaksın oraya yurt yapcksn merkezle ilgisi olmayacak hangi kafadasın sen anlamadım seni
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)
    Akıllı olun. Okumamış insan daha iyidir. Bu memleketin başına ne geldiyse okumuşların yüzünden geldi. (Ben demiyorum Prof. Bülent ARI dedi)
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (7 yıl önce)
    öznur çalık mümkünse sus sen lütfen hiç konuşma belki biraz prim yaparsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Digerini kapatın madem, israf haramdır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    1- Malatya hızlı tren projesı neden başlamadı sıvastan Malatya ya 160 km uzatmak çokmu zordu? (Malatya tcdd 5. Bölge müdürlüğü ayrıca) 1- Malatya vagon fabrıkası varken erzıncana nıye yenısı yapıldı? 3- dıger sehırlere 33 bın kısılık stad yapılırken Malatya neden 25 bın kışı? 3- Malatya kuzey ve güney çevre yolları neden yapılmadı? ( AKP hükümetı 19 yıldır basta) 4- turkıyede 30 buyuksehır var. Tayyip bey 30 buyuksehıre şehir hadtanesı yapacam dedı ve temeller atıldı başladı ( Malatya yok Elazığ'a yapılıyor Elazığ mı buyuksehır Malatya'mı?) devlet hastanesı ıle kandırmayın devlet ayrı Tayyip beyın yaptığı çok farklı hasteneler 4- Malatya sivil uluslarası havalimanı neden yapılmıyor? ( Bolu ya 2 adet yapılıyor) 5-beylerderesı vıyaduk ve altgecıtlerı 2-2 dar yol yaparak raylı sıstem gecmesıne neden engel oldunuz? ( trambus denen cıft koruklu otobüs başka hangı buyuksehır de var kaç kışı taşıyor ömrü nekadar) yazıklar olsun kı çok gerıdeyız ve çok dar düşünüp günü kurtarıyoruz... Bır kayserı kadar olamadık yazık!
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    % 70 oy çantada keklik, hizmete ne gerek var keriz Malatyalılara. (Bu % 70'i de kendi maharetleri zannederler, oysa dedim ya keriz Malatyalılar)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    BALIKESİR’E 3.ÜNİVERSİTE.. 105 ÜLKEDEN 20 BİN ÖĞRENCİ BALIKESİR’DE OKUYACAK.. Bu haberi balıkesır tv de gördüm. Malatya 2 cı daha yeni kuracakmış haa öylemi:) ben Malatya dışındayım inanın Malatya dışına çıkmayan halkı kandırıyolar sadece! Nekadar gerı kaldık hemserılerım ınanın!
    0
    0
    Yanıtla
  • yağmur (7 yıl önce)
    Tek Üniveristen var da kaçıncı sıradasınız Fırat üniveristesi 10 sıra bizlerden önde Dicle sizden önce yazık yazık kandırmayın bu halkı ama bu halkı kandırdık demeyin başka çareleri yok da sizleri destekliyor Öznur hanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mavi (7 yıl önce)
    Cok fazla projeleri varmis sampiyonlar liginde kosarken gormek falan filan Hani nerde 2. Cevreyolu? 2. Devlet Hastanesi ne oldu? İstasyon kavsagina alt gecit yapilmasi icin Malatyanin ortadan iki yarilmasini mi bekliyorlar? Kac sene oldu bir tunel actilar bin bir rezillikle. Kaplumbaga salyangoz hizinda. 2. Universiteyi konusmaya basladigimizda dogan cocuklar bugun 1. Sinifa basladilar Biraz samimi olun samimi
    0
    0
    Yanıtla
  • baran_ege (7 yıl önce)
    Yıllardır bu fotoğraf aynı esnaf ve kefalet başkanı yönetim kurulu oda başkanları hiç değişmedi saltanat kayığı 60 yılda bir tapu bile devir dayım görürken nedense malatyada hiç rakipleride yok her şeçim tek başına başkan olunuyor oda başkanı olunuyor gerisini kamouyunu düşünsün
    0
    0
    Yanıtla
  • sporcu (7 yıl önce)
    bitirenler boşta geziyor
    0
    0
    Yanıtla