SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkinci Uydu Kanal İçin Teşvik

A- A+ PAYLAŞ

Malatya eksenli uydu televizyon yayıncılığı yapmak amacıyla kurulan Kanal 44 Basın Yayın İletişim Anonim Şirketi’nin devletten yaklaşık 1.898.452 TL’lik teşvik belgesi aldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre 2009 Kasım ayında yönetim merkezi Malatya olmak üzere kurulan Kanal 44 Basın Yayın İletişim Ticaret A.Ş. şirket ana sözleşmesindeki faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na başvurdu.

Başvurusunda şirkette 25 kişiyi istihdam edeceğini belirten Kanal 44 İletişim A.Ş. ‘nin teşvik talebi kabul edildi ve şirkete Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından 1.898.452 TL’lik yatırım teşvik belgesi verildi.

Bu rakamın 1.590.000 TL’si Gümrük Vergisi Muafiyeti, 308. 452 TL’si ise KDV İstisnası olarak Teşvik Yatırım Belgesine yansıdı.

ŞİRKETİN 4 BÜYÜK ORTAĞINDAN 3'Ü SEKTÖR DIŞINDAN... İLK DEFA MEDYA SEKTÖRÜNE GİRİYORLAR

Kanal 44 Basın Yayın İletişim Ticaret A.Ş. 11 Kasım 2009 tarihinde noterde onaylanan ana sözleşme ile kuruldu. 1 Milyon TL sermayeli şirketin ortaklık yapısı ise şöyle:

-Ali Koçyiğit (TV Malatya Yön. Krl. Başkanı) % 23 ortaklık
-İbrahim Güngör (Güngör İnşaat) % 23 ortaklık
-Kenan Kalı (Gözde Hastaneleri) % 23 ortaklık
-Hüseyin Cahit Fırat (Ankaferd Kan Durdurucu Ürün Kaşifi) % 23 ortaklık
-Orhan Çekin (Radyocu) % 8 ortaklık

Kanal 44 İletişim A.Ş'nin müdürlüğünü ise şirketin küçük ortağı Orhan Çekin yapıyor.

Yaklaşık 1 yıldan bu yana uydu üzerinden yayın yapmayı planlayan, ancak henüz yayına başlayamayan Kanal 44 İletişim A.Ş.’nin teşvik yatırım belgesini aldıktan sonra çalışmalarına hız kazandırması bekleniyor.

SELAM TV DE 2 MİLYON 147 BİN TL’LİK TEŞVİK BELGESİ ALMIŞTI

Bu arada kısa süre önce de AKP ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yakın olduğu ifade edilen ve bünyesinde Selam TV lisansını bulunduran, Vuslat TV logosu ile uydudan yayın yapmaya başlayan Selam İletişim Ajansı Anonim Şirketi’ne de 2 milyon 147 bin TL’lik yatırım teşvik belgesi verilmişti.

Selam İletişim Ajans Anonim Şirketi’nin ortaklık yapısı 2005 yılından tamamen değişti. AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin şirketteki hissesini Ömer Budak’a, Yunus Aksu İzzettin Kahveci’ye, Enver İlhan ise Veysel Ayaz’a sattı.

Bu devirlerden hemen sonra şirket ortakları Saim Orhan hissesini Yusuf Ziya Aysundu’ya, Nevzat Doğan hissesini İrfan İncik’e devretti.

Bütün bu hisse devirlerinden sonra Selam İletişim Ajans’ın ortaklık yapısı (her biri 1320 hisse olmak üzere) Ömer Budak, İzzettin Kahveci, Veysel Ayaz, İrfan İncik ve Yusuf Ziya Aysundu olarak şekillendi. Aynı yıl Ağustos ayında şirket müdürlüğüne ise Necip Cengil atandı.

Şirket 17 Eylül 2009’da olağanüstü genel kurul yaptı ve yönetim kurulu üyeliklerine Resul Kocamaz, Mehmet Fatih Esen ve Cebrail Odacı, denetim kurulu üyeliklerine Veysel Ayaz, Hakan Kahtalı seçildi.

Selam İletişim Ajans A.Ş. olağanüstü genel kurul toplantısından 1 ay sonra, 19 Ekim 2009’da olağan genel kurulunu topladı. Atatürk ve Türk Şehitleri adına yapılan saygı duruşu ile başlayan genel kurulda 66 bin TL olan şirket sermayesi 500 bin TL’ye çıkarılması kararı alındı. Olağanüstü genel kurulda seçilen yönetim ve denetim kurulu üyelerinin bu görevlerini 3 yıl süreyle devam ettirmeleri karara bağlandı. Ertesi gün yapılan yönetim kurulu toplantısında da şirketin yönetim kurulu başkanlığına Resul Kocamaz getirilirken, şirket müdürlüğü görevindeki Necip Cengil müdür yardımcılığına, Ömer Budak ise şirket müdürlüğüne getirildi.

Selam İletişim Ajans A.Ş. 13 Kasım 2009’da yine olağanüstü genel kurul toplantısı yaparak yönetim kurulu üyeliklerine Ömer Budak, Yusuf Ziya Aysundu ve İrfan İncik’i, denetim kurulu üyeliklerine de Veysel Ayaz ve İzzettin Kahveci’yi getirdi. Aynı toplantıda yeni ortaklık yapısı oluşturuldu. 1000 hisseye bölünmüş 500 bin TL sermayeli şirkette ortaklardan Resul Kocamaz’a ait 200 hisse Ömer Budak’a, Mehmet Fatih Esen’e ait 200 hisse İrfan incik’e, Hakan Kahtalı’ya ait 200 hisse İzzettin Kahveci’ye, Cebrail Odacı’ya ait 200 hisse Yusuf Ziya Aysundu’ya devredildi. Bu işlemlerden sonra ise şirketin yönetim kurulu başkanlığına Ömer Budak getirilirken, daha önce yönetim kurulu başkanlığı yapan Resul Kocamaz ve genel müdür yardımcılığı yapan Necip Cengil’in yetkileri genel kurul tarihi itibariyle sona erdirildi.

Selam İletişim Ajans A.Ş. Vuslat TV logosu ile uydu üzerinden yayına başlamasına kısa süre kala bu yılın Mart ayında Atatürk Caddesi Turhan Akyol İş Merkezi’ndeki adresinden, mülkiyeti Süleyman Dursun’a ait Sivas Caddesi Kanal Apartmanı’ndaki ofisine taşındı.

Şirketin güncel yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Ömer Budak, İrfan İncik, Yusuf Ziya Aysundu.

Selam İletişim Ajans A.Ş. yönetim kurulu başkanlığını yürüten Kuyumcu Ömer Budak, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın AKP İl Başkanı olduğu dönemde ortağı olduğu Bil-Grup İnşaat Limited Şirketi’nin de ortakları arasında yer alıyor. Bil-Grup’a ait Çöşnük mevkiindeki inşaat imar yolsuzluğu soruşturmasına da konu olmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız