SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkinci Yarı Toparladık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:57:24
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Play-off ilk maçında Yeni Malatyaspor, sahasında Hatayspor'u 1-0 yenerek, ikinci maç için avantaj sağladı. 

Maç sonrası açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cafer Aydın, "İlk yarı biraz durgun oynadık. İlk yarı istediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık. İkinci yarı biraz toparlandık. Maçı koparacak pozisyonu da bulduk. Değerlendiremedik. İki maç üzerinde oynayacağımız için, avantajlı bir skor yakaladığımızı düşünüyorum. Burada futboldan çok skor daha önemli. Bize gereken skoru aldığımızı düşünüyorum. İkinci maçta biz daha rahat olacağız" dedi.

Aydın, ikinci maçta da futbolun gereklerini yapacaklarını belirterek, "Deplasmanda daha akıllı, daha temkinli oynayacağız. Nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynayacağız. Onların bize yaptığını biz onlara yapmayacağız. Futbolun gereklerini yapacağız. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar elimizden gelen mücadeleyi sahaya yansıtmak için oynayacağız" diye konuştu.

"Hatayspor önce kendi pisliğini temizlesin" diyen Aydın, "Maçtan sonra güzel bir açıklama yapmış. Hatay'a giden takımlara yaptığını önlerine koysunlar. Kendi pisliğini temizlesinler. Ondan sonra insanlara laf söyleyecekler. Ben Malatya taraftarının yaptığını tasrif etmiyorum. 1 haftadır taraftarlara gelin eğlenelim, coşalım diyordum. Ama onu söylemesi gereken en son kişi Hatayspor’un hocasıdır" şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam, futbolcuların sıcak havaya rağmen iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Son dakikalarda bir kaza golü yememek için biraz geriye yaslandık. Sonuçta iki maç üzerinden oynuyoruz. Avantajımızı yitirmek istemedik. Ama ikinci golü atacak pozisyonumuzda oldu. Ama değerlendiremedik. Havanın çok sıcak olması da bunda bir etkendi. İlk defa 30 derecede futbol oynadık. Hafta boyunca sıcakta antrenman yapmadık. Stresi yüksek bir maçtı sonuçta. İkinci maçta yarı finale yükselen takım biz olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hakemlerin iyi bir maç yönettiğine de değinen Aydın, "Hakem maçın genelinde iyiydi. Sonuçta hata yapmak insana has bir şeydir. Ama art niyet olmasın. Farklı bir açıdan bakmak gerekir. Maçın genelinde hakemler çok iyi maç yönetti. Tebrik ediyorum" diye konuştu.

KAHYA: "TURU GEÇECEĞİZ"

Yeni Malatyaspor'un sol bek oyuncusu Ramazan Kahya ise, Hatayaspor'u 1-0 yendikleri için mutlu olduklarını kaydederek, "İki ayaklı bir maçtı. Birinci ayağında istediğimiz skoru aldık. Galip geldik. Çok yüksek seviyede maç geçmedi. Bunda Hatayspor’un da kontrollü oyunu etkendi. Hava sıcaktı. En önemli etkende oydu. İnşallah ikinci maçta da elimizden geleni yapıp, turu geçmek için istediğimiz sonucu alırız. Turu geçen taraf biz oluruz" şeklinde konuştu.

ŞANLI: "AVANTAJ YAKALADIK"

Yeni Malatyaspor'un defans oyuncusu Koray Şanlı da, Hatayspor karşısında avantajı yakaladıklarını dile getirerek, "Buraya puan almaya gelen ve kapanan bir takımla oynadık. Takım olarak güzel bir futbol oynadık. Onlarda kontra atakta gol bulmak istedi. Gol yemeden iyi bir avantaj yakaladık. Hatay’da da bunu devam ettirip tur atmak istiyoruz. Maçın son dakikalarında ayağımda bir çekme oldu. Bir problem yok" dedi.

HATAYSPOR CEPHESİ

Hatayspor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, maç sonrası gazetecilere sitem dolu açıklamalarda bulunarak, "Malatya'yı çok seviyorum. Anadolu'nun güzel bir şehri fakat diğer gelişimizde geceden başlayıp sabaha kadar yapılanlar nedeniyle uyuyamadık. Bugünde aynı şeylere rastladık. Cuma namazını kıldık, caminin içerisinde küfür yedik. Sağ olsun Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı ve yöneticilerimiz bize misafirperver davrandılar. Ama görmüş geçirmiş bir kent, yapılanlar Malatya'ya yakışmıyor. Basından da bir ağabeyimiz durduk yere bize küfür etti. Bunlara hiç gerek yok. Top oynuyoruz. Sahada kazandık, kazanamadık. Bunun neticesini veriyoruz. Üzüntüm bu" dedi.

Taşyürek, Yeni Malatyaspor kafilesini Hatay'da çiçeklerle karşılayacaklarını belirterek, "Biz lig maçında Yeni Malatyaspor'u çiçeklerle karşıladık. Play-off ikinci maçında da çiçeklerle karşılayacağız. Misafirperver olacağız. Sahada kazanmak adına bir şey yapıyorsak, yapacağız. Onun dışında bir şey görmeyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Yaptıkları hatayla maçı kaybettiklerini ifade eden Taşyürek, "Bir hata ile 1-0 geriye düştük. İnşallah telafisini yapacağız. Maalesef seyircisiz oynayacağız. Bu tür şeyleri çok yaşıyoruz. Giresunspor sağ olsun her türlü şeyi yaptı. Maçı Lig TV'de yayınlattılar. Seyirci almama kararını değiştirdiler. Demek ki futbol sadece sahada oynanmıyormuş. Biz sahada oynamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız