SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İkinci Yarıda Daha İyi Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, hakemlerin performanslarının ilk yarıda istedikleri düzeyde olmadığını belirterek, "Hakemlerimizin performansı ikinci yarıda daha iyi olacak" dedi.

MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve MHK Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu, Malatya'da hakem camiasıyla bir araya geldi. Toplantıda Malatya Vali Vekili Orhan Çiftçi, TFF Bölge Müdürü Alper Talas, MHK 8. Bölge Sorumlusu Erdal Fırat, Malatya Belediyespor Kulübü Başkanı Alaaddin Acun ve Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen de hazır bulundu.

MHK Başkanı Oğuz Sarvan, Malatya bölgesi adına Süper Lig'de iki hakemin görev yaptığını belirterek, "Malatya'dan iki hakemimiz Süper Lig'de görev yapıyor, bu sayı illerdeki hakem sayısına baktığımızda yüksek bir rakam. Birçok ilde Süper Lig'de görev yapan hakemimiz yok. Biz bunun daha iyi olmasını istiyoruz. Bu nedenle Malatya'da hakem camiasıyla bir toplantı yapmak amacıyla burada bulunuyoruz. İnşallah bu toplantının faydalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz" diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan MHK Başkanı Oğuz Sarvan, ilk yarıda hakemlerin performanslarının istedikleri düzeyde olmadığını belirterek, "Geçen sezonun sonuyla karşılaştırdığımızda daha iyi olabilirdik. Gözlemci notlarına baktığımızda yüzde 85 başarılı, yüzde 10 oranında orta ve yüzde 5.7 de gerçekten zayıf not var. Bu yüzde 5.7'lik zayıf oran Süper Lig'de televizyonda canlı yayınlanan maçlara denk geldiği zaman başarısız olarak kabul ediliyor. İlk yarıda hakemlerin performansları istediğimiz düzeyde değildi. İkinci yarıda daha iyi olacak" dedi.

Hakem camiası içerisinde bazı çekişmelerin olduğuna dikkat çeken Sarvan, "Maalesef hakem camiası içerisinde bazı çekişmeler oluyor. Bunların hakemlere zarar vermesini istemiyoruz. Biz bu konuları hakem arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Seviyenin daha ileriye gitmesini istiyoruz. Anadolu'nun pek çok yerinde daha çok eski hakemler arasında bazı çekişmeler yaşanıyor. Bu çekişmeler hakemlerimize yansıyor ve performanslarını olumsuz etkiliyor. Çok başarılı hakemlerimiz var. Biz bu hakemlerimizin performanslarının düşmesini istemiyoruz. Onun için böyle geziler düzenliyoruz. Birlik ve beraberlik olursa herşey daha iyi olur. Yoksa herşey daha da geriye gider" ifadelerini kullandı.

Hakemlerle aylık eğitim toplantıları yapacaklarını kaydeden Sarvan, "Yeni hakemlerimiz zor maçlarda eski hakemlerimizin yüküne ortak olacaklar. Onun dışında başka tedbirlerimiz de olacak. Hakemlerimizi kampa alacağız ve aylık eğitim toplantıları da yapacağız" ifadelerini kullandı.

Hakemlikte önemli olanın başarı ve performans olduğunun altını çizen Sarvan, "Biz göreve geleli bir yıl gibi kısa bir süre oldu. Elimizdeki kadro çerçevesinde bir kadro oluşturduk. Önemli olan hakemlikte başarı ve performanstır" diye konuştu.

"ÇAĞRILMADIK.."
Bu arada Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet İncebay, Sarvan'ın katıldığı kahvaltıya davet edilmedikleri için gitmediklerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız