SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İkisi de İhale Aşamasına Geldi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Arslantepe Açık Hava Müzesi ile Mobese Kent Güvenlik Sistemi'nin ihale aşamasına geldiği belirtildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, yaptığı açıklamada, "İlimiz merkezinde ortaya çıkabilecek suç olaylarına karşı önlem olarak kurulacak olan mobese, kent güvenlik sistemi için altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu çerçevede 30 kilometrelik kazı içerisinde hassas çalışması yapılması gereken 20 kilometrelik bölümü tamamlandı. Geriye kalan 10 kilometrelik kısmı ise en geç bir ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir"dedi.

Maliyetinin yaklaşık 700-800 bin YTL olacağı tahmin edilen mobesenin kazı çalışmalarını Malatya Belediyesi'nin üstlendiğini boru, kum ve kablo gibi altyapı malzemelerinin de İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından karşılandığını söyleyen Kazgan, "Altyapının 77 bin YTL harcama ile tamamlanması beklenmektedir. Altyapı çalışmasının tamamlanması beklenmeden zamandan kazanmak amacıyla ihale onayı verildi. Bu ay sonuna doğru ihaleyi yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Merkez Orduzu Beldesi'ndeki Arslantepe Höyüğü'nün Açık Hava Müzesi olarak düzenlenmesi için ihale onayının verildiğini ve 14 Temmuz'da ihale edileceğini aktaran İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, "İlimizin en önemli tarihi kültür ören yerlerinden birisi olan Arslantepe Höyüğü'nde Açık Hava Müzesi için çalışmalara hız verildi. Bu amaçla proje hazırlandı. 1 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla onay verildi. 14 Temmuz'da ihale gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

İtalyanlar tarafından kazı çalışmaları gerçekleştirilen Arslantepe Höyüğü'nde İtalyanların ise sözü edilen Açık Hava Müzesi projesi çalışmalarında yönlendirici görevi yapacakları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız