SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkisi de Şoka Girmişti.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Haftasonunda meydana gelen depremin ardından Van’a giden Malatya Belediyesi Arama Kurtarma Timi, yaptığı çalışmalar neticesinde 2 kişiyi sağ çıkarırken, 7’ de ceset çıkardı.
 
Arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak 27 Ekim Perşembe günü Malatya’ya dönen, Malatya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek, yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
 
Deprem sırasında yurtdışında bulunan ve Malatya’ya dönen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arama Kurtarma Timi’ni kabulü sırasında depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, felaketlere karşı daima hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. 
 
Malatya Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi olarak, deprem bölgesine ulaşan ilk kurtarma ve ilk yardım ekiplerden birisi olduğunu hatırlatan Çakır, “Bu tür felaketler tarih boyunca her zaman var olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Bunun önüne geçmek imkansız ama önlem alarak, kayıpları en aza indirmek mümkündür. Böyle afet durumunda organizeli bir şekilde olaya müdahale etmek ve oradaki insanlara yetişmek de büyük önem taşıyor” dedi.
 
Malatya Belediyesi ekibinin enkazda yaptığı çalışma sonucu iki öğretmeni sağ olarak çıkarttıklarını hatırlatan Başkan Çakır, “Daha önce üç ekibin canlı var mı diye çalışma yapıp terk ettiği alandan iki öğretmenimizi kurtarmaları gerçekten takdire şayan. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yine hayatını kaybetmiş 7 vatandaşımızı da enkaz altında çıkarmaları da başarıdır” dedi.
 
Malatya Belediyesi arama-kurtarma ekibi Harun Üzmez ise yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, 6 enkazda çalıştıklarını, 2 kişiyi canlı, 7 kişiyi de vefat etmiş şekilde enkaz altında çıkardıklarını söyledi. Enkaz altında canlı kalma ihtimalinin azalmasından dolayı oluşturulan kriz masası tarafından geri dönüş emirlerinin verilmesi dolayısıyla Malatya’ya döndüklerini kaydeden Üzmez, “O kadar organizeli bir çalışma yapıldı ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan dolayı gurur duydum. Hakikaten her şeyi düşünmüş, programlamış ve o program çerçevesinde bütün işler yürüyordu. Hiçbirşey aksamıyordu” şeklinde konuştu.
 
İki kişinin kurtarılması çalışmalarında yer alan Ergin Turan ise “Sesi alınca çalışmalara başladık. 7-8 saatlik çalışma sonucu kurtardık. İkisi de şoka girmişti. Ağlıyorlardı. Ulaşıp ellerini tutunca ağlamayı kestiler. Kurtarılacaklarına inandılar. Uyumamaları için kendileriyle devamlı konuştuk. Çıktıklarında ilk uğrayacakları yerin Malatya Belediyesi olacağını, ziyaret edeceklerini söylediler” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız