SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İkisi Kesin Olarak Gidecek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:03
'İkisi Kesin Olarak Gidecek'
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, ligde bu saatten sonra bütün olanakları ile savaşacaklarını ifade etti. 

PTT 1.Lig 11.Haftada Şanlıurfaspor’a konuk olacak olan Yeni Malatyaspor, zorlu maçın hazırlıklarını Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) antrenman sahasında kondisyon ağırlıklı idmanla sürdürdü.

Deplasmanda Şanlıurfaspor’a konuk olacak olan Yeni Malatyaspor, zorlu maçın hazırlıklarını kondisyon ağırlıklı idmanla sürdürdü. Günü tek idmanla geçiren sarı kırmızılı futbolcuların, kondisyon idmanında futbolcuların hırs ve istekleri teknik heyeti memnun etti. 

"TAKIMI DETAYLI TANIMAK AÇISINDAN BU SÜRE İYİ OLDU"

Buz, takımı detaylı şekilde tanımaya başladıklarını ifade ederek, "Ligde tabi ki aldığımız sonuçlar önemli. Fakat geldiğimiz sürece bakmak gerekiyor. 7’nci haftada takımın başına geldik. Bir galibiyet ve iki mağlubiyet aldık. Oyunsal anlamına baktığımız zaman bazı şeyleri düzelttiğimiz düşünüyoruz. Her geçen hafta üzerine koyduğumuzu düşünüyoruz. Mağlup olduğumuz maçlara baktığımızda, bireysel hatalardan kaybettiğimizi görüyoruz. Son müsabakaya baktığımız zaman kaleci Vedat’ın yere yattığını bile görmedik. Penaltı harici doksan dakikaya bir bakmak gerekiyor. Bu ne demek oluyor. Deplasmanda oynadığınız maçta sahayı iyi parselledik ama saçma sapan bir penaltı pozisyonunda kalemizde golü gördük. 5’e 2 olduğumuz bir pozisyonda penaltı yapıyoruz. Gereksiz bir penaltıydı. Pozisyonlarımız olan bir maçtı. Ama değerlendirmeyince, mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Takımı detaylı olarak tanımak açısından bu süreç bizim içinde iyi oldu. Oyunsal anlamında üzerine koyarak, sonuçlarında geleceğini düşünüyorum” dedi. 

"HİÇBİR FUTBOLCU YENİ MALATYASPOR'UN ÜZERİNDE DEĞİLDİR"

Kadro dışı kalan futbolcuların Kadro dışı kalma nedenlerini izah eden Buz, “Balıkesir müsabakasının ardından futbolculara izin verdik. İznin ardından tesislerde toplanma kararı almıştık. Bu bir kuraldır. Bu kurallar çerçevesinde bu kurallara uymak gerekiyor. Bu kurallara uymazsanız takdirde, cezalarına katlanmak zorundayız. Takıma geldiğim zaman iki kadro dışı kalan futbolcuları ben affetmiştim. Geldiğimde biz iyi niyetli olarak davranmak istedik. Öyle bir durumda bu futbolcuların o kurala uymaması neticesinde bu cezayı verdik onlara. Kafa olarak bazı şeyler doğru gitmiyor. Yeni Malatyaspor Kulübünün de bir duruşu vardır. Hiçbir futbolcu Yeni Malatyaspor’un üstünde değildir. Herkesin bunu bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

"KORAY ŞANLI VE VEDAT BUDAK İLE YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ"

Koray Şanlı ve Vedat Budak ile yolları kesin olarak ayıracaklarını belirten Buz, “Zaten kulübümüzde futbolcu kadromuz çok geniş değil. Futbolcuların böyle davranması da biz üzdü. Sonuçta ne olursa olsun, bizim takım olarak hareket etmemiz gerekiyor. Koray Şanlı ve Vedat Budak ile kesin olarak yollarımızı ayıracağız. Diğer iki futbolcu Musa Sinan Yılmazer ve Yakup Alkan ise cezayı aldılar. İlerleyen zamanlarda tekrar bu konuyu görüşeceğiz. Onların eksikliklerini genç arkadaşlar ile takviye edeceğiz. Herkes kendine çeki düzen verecek. Saha dışında da bazı şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Bu duruşa inanmayan arkadaşlarla yolumuzu kesin olarak ayıracağız. Ligde zaten savaşıyoruz. Burada herkesin birlik olması gerekiyor. Bu saatten sonra ne yapacağız önümüzde bakacağız” ifadelerini kullandı. 

"YENİ MALATYASPOR'U İSTENİLEN YERE KESİNLİKLE GETİRECEĞİZ"

Buz, İlk yarı itibarıyla önlerinde 7 oynanmamış maçın olduğunu dile getirerek, “Ligde ilk yarı itibarıyla 7 maçımız var. Puan olarak ise 8 puanımız var. Ne yapmamız gerekiyor. Birlik olup, en yüksek puanları almamız gerekiyor. Ondan sonra ilk yarı takviyeleriyle, ikinci yarıya başlayacağız. İlk yarı takviyeleri ile ilgili bir çalışmamız var. Yeni Malatyaspor’u istenilen yere kesinlikle getireceğimiz düşünüyorum” diye konuştu. 

"İLK YARIYI EN İYİ YERDE BİTİRECEĞİZ"

Takımda futbol anlamında bir ışık gördüğünün altını çizen tecrübeli teknik adam, “Son durumumuzu değerlendirirsek eğer, durumumuz vahim değil. Bir takım eğer sahada bir ışık görmüyorsanız o zaman sıkıntı büyüktür. Ben takımda o ışığı görüyorum. Geçen sezon bazı takımların ilk yarı itibarıyla 8 puanı vardı. Hepside önemli kulüplerdi. Önümüzde oynanmamış 7 tane maçımız var. En kötü bu maçlardan beraberlik alsak, puanımız 15 eder. Biz, inançsız değiliz. İlk yarıyı en iyi yerde bitireceğimizi söylüyorum” şeklinde konuştu. 

"TAKIMIN DESTEĞE İHTİYACI VAR"

Taraftarların biraz daha sabırlı olmasını isteyen Buz, “Taraftarlar biraz sabırlı olsunlar. Sonuçta ilk yarıya kadar bu mevcut kadro ile çalışmak zorundayız. Onları da anlıyorum. Haklılarda. Ama Malatya’da başka takımımız ve başka futbolcularımız yoktur. Takımda bulunan futbolcuların desteğe ihtiyacı var. Morale ihtiyacı var. Mücadele eden arkadaşlara ben sonuna kadar güveniyorum” dedi. 

"ZOR BİR DEPLASMAN"

Şanlıurfaspor maçın zor maç olduğuna değinen Buz, “Şanlıurfaspor kendi sahasında mağlup olmayan takımlardan bir tanesi. Tabi ki zor maç bizi bekliyor. Sahaya çıkıp puanlar için en yüksek düzeyde mücadelemizi göstereceğiz. Kayıp puanlarımızı telafi etmeye bakacağız. Şanlıurfaspor deplasmanına puan veya puanlar için gideceğiz” ifadelerini kullandı. 

"ARTIK SAVAŞACAĞIZ"

Buz, ligde artık savaşacaklarını ifade ederek, "Azubuıke, Giresunspor maçında çok iyi oynadı. Denizlispor karşısında ise kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Balıkesirspor karşısında oynamadı. George Akbabıo ise forvet hattında bir beklentimiz vardı. Deparlı bir futbolcu olarak, onun kanatlarda etkili olacağını düşünüyoruz. Tabi santrafor mevkisinde sıkıntımız olduğundan, bir arayış içine giriyoruz. Alex Dos Santos ise Giresunspor karşısında iyiydi. Geriye geliyordu. Ama eksiklikleri var. Üzerine koyarak ilerlemeli. Sunday Mba ise Giresunspor maçında vardı. Denizlispor maçında ise yoktu. Ama onları da istenilen seviyeye getirmek zorundayız. Yabancı oyuncularda ellerinden geleni ortaya koyacaktır. Biz, buraya günü kurtarmaya gelmedik. Gerekirse genç Ferhat’a görev vereceğiz ve o puanları getireceğiz. Bundan sonra ligde savaşacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız