SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkisinde de Kutan İmzası Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:15:25
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi çatısı altında oluşturulan Milli İttifak'ın adayları, Kale ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundular.

Ziyaretler ve açıklamalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"7 Haziran seçimleri öncesinde Saadet Partisi çatısı altında Milli İttifak olarak birleşen SP ve BBP’nin milletvekili adaylarının son durağı Kale ilçesi oldu. Malatya’nın adeta bir meyve deposu olan Kale’de esnafları da gezen adaylara ilgi yoğundu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamdan geçmiş dönem Malatya Milletvekili Yaşar Canbay’ın da katıldığı ziyaret programında, adayları ilçedeki esnafların yanı sıra Kapıkaya Sulama Birliği’ni de ziyaret ettiler.

Burada konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Kale ilçesinin tarımın yoğun olduğu ilçelerden biri olduğunu belirterek “Malatya’nın meyve deposu diyebileceğimiz Kala, çileğiyle, kayısısı ile ve birçok meyvesi ile Malatya’nın gözde ilçelerinden birisi” dedi.

İlçede en büyük sorunların başında sulama sorununun geldiğini kaydeden Canbay, “Hemen yanı başımızda Kapıkaya Barajı Refah-Yol döneminde hemşehrimiz Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Recai Kutan’ın döneminde yatırım planına alınmış ancak daha sonraları ise diğer hükümetler döneminde göstermelik ödemeler ile bugüne kadar tam olarak tamamlanmamıştır” dedi. Barajın sulama kanallarının halen faaliyete geçilememesi nedeniyle sulama sorununun yaşandığına dikkat çeken Canbay, “Bölgedeki sulanılabilir arazilerin çoğaltılması adına yeterince çalışma yapılamadı. Bizim çalışmalarımız sulanabilir tarım alanlarının daha da arttırılabilmesidir” dedi.

Kale ilçesinde sulanılabilir alanların genişletilmesi durumunda tarım alanlarının da artacağına dikkat çeken Canbay, bu durumda da bölge insanının refah ve ekonomisinin gelişeceğini söyledi. Sulanılabilir arazilerin az olması nedeniyle köylülerin emeklerinin karşılığını alamaması nedeniyle iç göç sorununun gündeme geldiğinin altını çizen Canbay, bu sorunların giderilmesi ile birlikte herkesin doğduğu yerde ekonomisine katkı sağlayabileceğini dile getirdi. Milli Görüş’ün de bu yönde çalışmalar yaptığını ifade eden Canbay, ülkenin tarım ve ekonomisinin gelişmesi için Milli İttifak’ın mutlaka mecliste olması gerektiğini kaydetti.

Milli İttifak 1.Sıra Milletvekili Adayı İşadamı Osman Cemali Marasalı’da kendilerini kabul eden Kapıkaya Sulama Birliği başkanı Mehmet Akdeniz’e teşekkür ederek ilçede yaşanan sulama sorununa değindi. Yapımı son aşamaya gelen Kapıkaya Barajı ile Yazıhan tarafında bulunan Boztepe Barajlarının kendileri için manevi öneme sahip olduğunu ifade eden Marasalı, “Her iki barajında altında, Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanı hemşerimiz Recai Kutan’ın altında imzası bulunuyor. Ancak 17 yıldır göstermelik ödeneklerle yapımı sürdürüldü” dedi.

Kapıkaya Barajı’nın bittiğini ancak sulama kanallarının ihalesinin halen yapılmaması nedeniyle bölgede arazilerin sulanamadığını belirten Marasalı, “Tüm barajlarda olduğu gibi burada tam bir sulama faaliyeti yapılamıyor. Biz İl genel Meclisi’nde 2009 yılında öneri sunarak Kapıkaya Barajı’nın üzerine hidroelektrik santrali kurulmasını talep ettik ancak o dönem Sayın Vali bu talebe karşılık vermedi” diye konuştu.

Kapıkaya Sulama Birliği ziyaretinin ardından Milli İttifak’ın adayları Osman Cemali Marasalı, Av. Sema Altuntaş, Mustafa Sertkaya ile partililer ilçedeki esnafları tek tek dolaşarak 7 Haziran seçimleri için destek istediler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız