SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkisinin de Galibiyet İhtiyaçları 'Acil'

0
Güncellendi - 2016-03-13 15:36:55
İkisinin de Galibiyet İhtiyaçları 'Acil'
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Ligin 25. haftasında Alima Yeni Malatyaspor ile Giresunspor, Pazar günü Malatya İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Giresunspor, Play-Off potasından kopmamak, Alima Yeni Malatyaspor ise alt sıralardan bir an önce uzaklaşmak istiyor.

PTT 1. Lig'de her geçen hafta 3 puan gittikçe daha değerli olmaya başlıyor. Her takımın birbirini yenebildiği ligde, bir galibiyet şampiyonluk yarışının içerisine ya da Play-Off potasına sokarken, haneye yazdırılan her 3 puan alt sıralardaki yarışı da kızıştırıyor. PTT 1. Ligin 25. haftasında tamda böyle bir karşılaşma oynanacak. Göztepe mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü yaşayan Alima Yeni Malatyaspor, sahasında Giresunspor'u yenerek, alt sıralarla arasındaki puan farkını açmak ve küme düşme korkusunu yaşamamak istiyor. Ligin ilk yarısında aldığı sonuçlarla dikkat çeken Giresunspor ise zorlu deplasmandan 3 puan çıkarıp, Play-Off potasından çıkmamak istiyor.

İÇ SAHA KİMİ ZAMAN KABUSA, KİMİ ZAMAN GERİ DÖNÜŞE VESİLE OLDU

Alima Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 24 hafta sonunda 28 puan topladı. 24 hafta sonunda 13. sırada yer alan sarı kırmızılılar, kendisini takip eden Şanlıurfaspor'un 3, 1461 Trabzon'un 4, Denizlispor ile Kayseri Erciyesspor'un ise 7 puan önünde yer alıyor.

Sarı kırmızılılar, 24 hafta sonunda 8 kez galibiyet sevinci yaşadı. 4 karşılaşmada beraberliği bozamayan kaplan, 12 karşılaşmayı ise kaybetti.

Sezon başında sıkıntılı bir saha zeminiyle lige başlayan Alima Yeni Malatyaspor için iç saha maçları kimi zaman kabus, kimi zaman ise geri dönüşün merkezi oldu. Kötü gidişi iç sahada Kardemir Karabükspor ile oynadığı karşılaşmayı kazanarak durduran sarı kırmızılılar, Giresunspor karşısında da iç saha avantajını kullanmak istiyor.

LİGİN SON SIRASINDA YER ALIYOR

Alima Yeni Malatyaspor, geride kalan 24 hafta sonunda kazandığı28 puanın sadece 11'ini Malatya İnönü Stadı'nda oynadığı karşılaşmalarda kazanabildi.

İç saha performansı itibariyle ligin son sırasında yer alan sarı kırmızılılar, sahasında sadece 3 galibiyet alabildi.

Malatya İnönü Stadı'nda oynadığı karşılaşmalarda istikrarsız bir tablo ortaya koyan Alima Yeni Malatyaspor, sahasında oynadığı 11 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik, 6'da mağlubiyet aldı.

ACİL GALİBİYETE İHİYACI VAR

PTT 1. Lig'de haftalar ilerledikçe alt sıralarda olduğu gibi üst sıralarda da büyük bir çekişme yaşanıyor. Her puanın çok değerli olduğu ligde, Play-Off potasında yer almak isteyen takımların ise mağlubiyet kredileri bulunmuyor.

Ligde geride kalan 24 hafta sonunda 36 puan toplayan Giresunspor, haftayı altıncı sırada tamamladı. Zirvenin 8 puan gerisinde yer alan Çotanaklar, altta bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Balıkesirspor ve Göztepe ile birlikte üst sıradaki Vartaş Elazığspor, Adana Demirspor, Multigroup Alanyaspor, Kardemir Karabükspor ve Adanaspor ile büyük bir yarış içerisinde bulunuyor.

DEPLASMANDA 12 PUAN TOPLADI

Giresunspor, ligde geride kalan 24 hafta sonunda topladığı 36 puanın sadece 12'sini deplasmanda kazanabildi.

Deplasmanda istikrarsız bir performans ortaya koyan Çotanaklar, deplasmanda oynadığı 12 karşılaşmada sadece 3 kez galip gelebildi. Deplasmanda 3 karşılaşmada berabere balan yeşil beyazlılar, 6 karşılaşmayı ise kaybetti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Gündüzbey Spor (8 yıl önce)
    Gayet tedbirli oyanamalı defans güvenliği sağlama almalı defans güvenliği yoksa galibiiyet yok maalesef göztepe maçında görüldüğü gibi ve malatyanın bir handikapı var ilk gol yenilince maalesef takım tamamen dağılıyor göztepe örneğinde olduğu gibi takım iyi konsantre edilmeli
    0
    0
    Yanıtla