SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkiyüzlülük Yapıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:24
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Bütçe Plan Komisyonu Üyesi Mustafa Şahin, şehit ve gazi yakınlarına sağlanan haklar konusunda, “Devletimizin şefkatli ellerini bu ailelerimizin üzerinden eksik etmemek için yeni yasalar çıkarıldı “dedi. Şahin, ana muhalefeti de iki yüzlülükle suçladı.

Beraberinde partililerle birlikte, Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız’ı dernek binasında ziyaret eden AKP Milletvekili Şahin, geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen ve içinde şehit ve gazi yakınlarına sağlanan haklarında yer aldığı torba yasası hakkında bilgi aktardı.

Milletvekili Şahin, şunları konuştu:

“Vazife ve harp malullüğü kapsamındaki Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara bir istihdam hakkı sağlandı. Vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve malul olanlara bir istihdam hakkı sağlandı. Terör mağduru sivil vatandaşlardan terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden veya engelli hale gelenlere bir istihdam hakkı getirildi. Kanun ile 34 bin 984 kişinin istihdam hakkından faydalanabileceği öngörülmektedir,

Terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya engelli hale gelenlere Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan başka bir maaş alıp almadığına bakılmaksızın aylık bağlanabilme imkanı getirildi. Terör mağduru sivil vatandaşlardan terör eylemleri nedeni ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya engelli hale gelenlere kamuda bir istihdam hakkı sağlandı.

Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayan şehit yakını ve gazilerimizin de bu haktan yararlandırılması sağlanmıştır. Bu çerçevede hak sahipleri 73 bin TL yirmi yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabilecekler. Vazife ve harp malullüğü kapsamında su ve elektrik ücretlerinde indirim imkanından yararlanamayanların tamamı bu haktan yararlanma imkanı getirildi. Ayrıca gazilerimizin ücretsiz seyahat hakkı bulunmayan 25 yaşından küçük çocukları ile anne ve babalarına da ücretsiz seyahat hakkı sağlandı.”

Milletvekili Şahin, çözüm ve barış sürecine de temas ederek, “Bakıyoruz, başta ana muhalefet partisi olmak üzere iki yüzlülük yapıyorlar. Halkın karşısına çıktıklarında biz bu süreçten yanayız diyorlar, meclis çatısı altında ise zerre kadar bir katkı sunmuyorlar. Bizim amacımız hangi kesimden gelirse gelsin, silahların susması, kanın akmasının durmasıdır” ifadelerini kullandı.

Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İçeriğinden fazla bilgi sahibi olmadığımız torba yasası ile şehit ve gazi yakınlarına sağlanan haklardan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sayın Vekillerimiz, İl Başkanımız ve Sayın Valimiz ziyaretimize geldiklerinde taleplerimizi iletmiştik. Sağ olsunlar üzerine düşerek üstlere bildirdiler. Mağdur olan şehit ve gazi yakınlarının talepleri torba yasası çerçevesinde çıkarılmasına emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız