SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkiz ve Sahte Plakalara Göz Açtırılmayacak"

0
Güncellendi - 2016-04-19 16:09:36
A- A+ PAYLAŞ

İkiz plaka ve sahte plaka takanların önlenmesine yönelik olarak girişimler yaptıklarını söyleyen TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tescil plakası dışında plaka taşıyanlara Türk Ceza Kanunu’nun resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılması için bir çalışmanın yürütüldüğünün bildirildiğini açıkladı.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Keskin “Emniyet Genel Müdürlüğü’ne göndermiş olduğumuz talebimize ilişkin verilen cevapta, ‘Tescilli bir araca tahsis edilen tescil plakası dışında plaka veya plaka görünümü taşıyan gereçleri kullanan yada kullandıran kişilerin plakanın mühürlü olup olmadığına bakılmaksızın Türk Ceza Kanunu’nun resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılması amacıyla 2918 Sayılı Kanun’un 23’üncü maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin çalışmanın sürdürüldüğü’ bildirilmiştir. Böylesi bir yasal düzenlemeyi destekliyoruz ve biran önce yasal düzenlemenin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Sahte nüfus cüzdanı taşınması ile sahte plaka taşınması arasında bir fark yoktur. Sahte tapu ile sahte plaka arasında da bir fark yoktur. Bu nedenle sahte plaka taşıyanlara resmi belgede sahtecilik suçundan ceza verilecek olması yerinde bir uygulama olacaktır. Sahte imzanın Türk ceza Kanunu’nda bir karşılığının olması gibi, sahte plaka taşımanın da bir karşılığı olmalıdır ”dedi.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MURAT (8 yıl önce)
    Şoförler ve kullandıkları servis, minibüs, otobüs, taksi ve de özellikle pazarcılarla ilgili (pazarcılar başkanı dahil) o kadar çok yapılması gereken şeyler var ki, adam kalkmış terörden ve bombalamalardan dolayı Ülkenin gündemine geçen ay giren ikiz plakalardan bahsediyor. Başkan olarak sorumluluğunuz alanındaki işlerin düzenlemesini yapınca ikiz plaka gibi sorunlar kendiliğinden yok olacaktır. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat Gülpınar (8 yıl önce)
    Sayın Başkan şu zorunlu trafik soygununa acilen bir çözüm bulun bu tefeciler resmen milleti kriz yerine koyup soymaya devam ediyorlar ille birisinin çıkıp meydanda arabasını yakmasını mı bekliyorlar.Şoför arkadaşlar hiç kimse sigorta yapmasın poliste kimsenin aracını bağlamasın çünkü bu soyguncular devleti bile dinlemiyor bu kartel şebekesi bu dur demek lazım sayın başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat Gülpınar (8 yıl önce)Nihat Gülpınar isimli kullanıcı yorumuna
    bu denetim bu kadar uzun mu sürüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (8 yıl önce)
    ben şöforlar odasının ne işe yaradığını bugüne kadar anlamadım.bir meslek örgütü değilde başka işlere vazife olan bir kuruma benziyor.plaka sizin işiniz değil ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer bey, bilmediğiniz belli. Yasal olarak plakaların tescil mührünü şoförler odası vuruyor Türkiye genelinde. Adamlar ilgilense bir suç, ilgilenmeseler bir suç. İstanbul'da ikiz plaka takarak bir sürü taksiciye ceza yazdıranlar tespit edilmiş, haberlerde oku.
    0
    0
    Yanıtla
  • salih yılmaz (8 yıl önce)
    Sayın Başkan makam arabanda in bir gün minibüs lere bak yarısı cam filmi ile kapalı ve lise öğrencisi taşıyor. Taşımalı servisler he keza lütfen okul servisleri ne çeki düzen verin servisin içi görünmüyor çocukların emanet edildiği araçlar cezaevi aracı gibi.
    0
    0
    Yanıtla