SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İklim İçin' Penguen Dansı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:48:34
'İklim İçin' Penguen Dansı
A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı TEMA olan Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından, iklim değişikliği ve etkilerine dikkat çekmek amacıyla, Malatya Park AVM önünde "İklim İçin Harekete Geç Etkinliği" düzenlendi.

TEMA Malatya Temsilciliği'nden etkinliğe ilişkin yayınlanan basın bülteninde şu bilgiler yeraldı:

"Günümüzde insan kaynaklı iklim değişikliği dünya üzerindeki ekosistemlerin devamlılığını, gezegenin üzerinde insan hayatının geliştiği koşulları tehdit etmektedir. Bu sebeple, iklim değişikliği konusuna ve etkilerine dikkat çekmek amacıyla

TEMA Vakfı Malatya Genç TEMA Topluluğu  tarafından “İklim İçin Harekete Geç Etkinliği” Malatya Park AVM Önünde yapılmıştır.

Etkinliğe katılanlar, mevsimin aksine kıyafetler (atkı, bere, eldiven vb.) giyerek etkinliği gerçekleştirecekleri alanda hareketsizce bekleyerek ve daha sonra   "penguen dansı" yaparak  insanların dikkatini çekmeye çalışmışlardır.

İnönü Üniversitesi Genç TEMA'lar başta olmak üzere yavru TEMA'ların katıldığı etkinlikte Genç TEMA Erdem Yalçın'ın yönetiminde yapılan penguen dansı  izleyenlerin ilgisini çekmiş, dans  iki kez tekrar edilmiştir.

Ekinlik nedeniyle  Genç TEMA Başkanı  Hakan Yalçın tarafından aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

İklim değişiyor. 

Değişen iklim koşulları yüzünden; Samsun’da, Sinop’ta, Antalya’da, Trakya’da yaşadığımız sellerde; Akdeniz’de yaşadığımız hortumlarda yurttaşlarımızı kaybediyoruz.  

Anadolu’yu vuran kuraklık sebebiyle, gittikçe artan gıda fiyatlarıyla karşılaşıyoruz.  

Genç TEMA’lar olarak, bu yaşadıklarımızın hiç birinin rastlantı olmadığını biliyoruz.  

İklim değişiyor ve bu durum bizi yiyecek ekmeğimizden, içecek suyumuza kadar etkiliyor. 

Eğer şimdi harekete geçmezsek, şimdi doğaya bakış açımızı değiştirmezsek; iklim değişikliği geri dönülemez noktaya gelecek.  Biz gençlere gelişmiş bir uygarlık değil; neredeyse imkansız bir hayatta kalma mücadelesi; bir kaos bırakacaksınız.  

Üstelik de sadece çözümlerimiz ve vaktimiz varken harekete geçmediğimiz için! 

Genç TEMA’lar olarak, çözümlerimiz ve vaktimiz varken harekete geçmemeyi vicdanlarımız kabul etmiyor.  

Bizler, sıradan, vicdanı olan gençler olarak; şimdi doğaya olan bakış açılarımızı, iklimi değiştiren ve bizlerin geleceğini tehlikeye atan yaşam biçimlerimizi değiştirmenin zamanının geldiğini söylüyoruz.  

Bu değişimi yapabilecek gücün, hepimizin yüreğinde olduğunu biliyoruz.  Bir sefer de yüreklerimizi, doğru olan çözümler için ortaya koymayı öneriyoruz.  

Çünkü bu sefer başaramazsak, oyun bitecek!  Yalnızca ülke için değil, gezegendeki birçok canlı ile beraber; sizin için de, bizim için de… 

Bunun için, biz Genç TEMA’lar,  herkesi “İklim İçin Harekete Geçmeye”  çağırıyoruz! 

Dansın tamamlanmasından sonra TEMA Vakfı Malatya İl Temsilcisi İzzet Berktaş tarafından İnönü Genç TEMA başta olmak  üzere  Yavru TEMA'lara ve tüm katılanlara teşekkür edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız