SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İkna Edilerek' Okula Geldiler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Haydi kızlar Okula Kampanyası"nda toplam 542 çocuğun okula kazandırıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Memduh Büyükkaya, "Milli Eğitim Bakanlığı ile UNİCEF arasında 17 Haziran 2003 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Milli Eğitim Bakanı Doç.Dr. Hüseyin Çelik tarafından kampanya başlatılmış, ilimiz kampanyaya 2005 yılında dahil edilmiştir. Malatya ili kampanyaya alındıktan sonra yapılan çalışmalarda; 2005-2006 eğitim öğretim yılında okula gitmeyen veya devamsız duruma düşen 743 çocuk tespit edilmiş olup bunlardan 116'sı il dışına göç etmiş, 239 çocuğun adresi tespit
edilememiş, 388 çocuk arasında yapılan ikna çalışması sonunda 149'u kız ve 74'ü erkek toplam 223 çocuk okula kazandırılmıştır. 2006-2007 eğitim öğretim yılında okula gitmeyen veya devamsız duruma düşen 401 çocuk tespit edilmiş olup bunlardan 72 çocuk il dışına göç etmiş, 115 çocuğun adresi tespit edilememiş 220 çocuk arasında yapılan ikna çalışması sonunda 137'si kız ve 80'i erkek toplam 217 çocuk okula kazandırılmıştır. 2007-2008 eğitim öğretim yılında okula gitmeyen veya devamsız duruma düşen 201 çocuk tespit edilmiş olup bunlardan 29 çocuk il dışına göç etmiş, 38 çocuğun adresi tespit edilememiş, 134 çocuğu kapsayan ikna çalışması sonunda, 47'si kız ve 55'i erkek toplam 102 çocuk okula kazandırılmıştır. Son üç öğretim yılında Malatya'da toplam 542 öğrenci okula kazandırılmıştır" açıklamasını yaptı.

"Haydi Kızlar Okula Kampanyası"nda okula kazandırdığımız çocukların ailelerine imkanlar ölçüsünde hayırsever vatandaşlardan gıda ve çeşitli yardımlar verilmekte, çalışacak olan aile fertlerine iş imkanı sağlanmaktadır" diyen Büyükkaya, ortaöğretim çağında olup okuma imkanı olmayan kız çocuklarının okumalarının sağlanması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız